Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатика изпуска.Как да разбера откъде?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Климатика изпуска.Как да разбера откъде?

Момчета, реших и Вас да ви попитам, ако някой знае :P Имате ли представа как да проверя откъде ми изпуска климатика? Изпуска по много малко...за около 3 дни...даже и тогава не е изпуснал съвсем. Дайте идеи. Благодаря! :D
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

С ултравиолетова лампа и специални оранжеви очила. Където е натекло от фреона се вижда в синьо-зелено.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Ема трябва да се сложи някаква специална течност(флуоресцентна) която да свети на ултравиолетова светлина! По сервизите където пълнят климатици го правят това!
      Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
      Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

сапунена вода
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
          сапунена вода
          В интерес на истината го пробвах това. Ама нищо не мога да видя ...или съм кьорав нещо или просто не търся където трябва
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

pakumba написа:
            сапунена вода
            Това е яко нямаше да се сетя ... после само да не ти стане в балончета купето като пуснеш климатика!
            Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
            Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

Слав написа:
              pakumba написа:
              сапунена вода
              В интерес на истината го пробвах това. Ама нищо не мога да видя ...или съм кьорав нещо или просто не търся където трябва
              няма как да го видиш щом за 3 дни изпуска то е толкова малко че едва ли би забелязал мехурчето в пълната с мехури сапунена вода.без сервизче няма да минеш
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колега, моят климатик го тестваха като га заредиха с някакъв цветен газ.
                BRAVA 1,4 12V
                Nissan Navara

Коментар

Колега,понеже съм заварил доста радиатори и поизучих малко темата "автоклиматици", съм забелязал че голям процент от пропуските се получават в радиаторите и то в долните 4-5 тръбички.Следващото място е по магистралните тръби (ако се търкат някъде или ако са захванати със скоби изпуска под тях).Най-рядко е вътрешния радиатор(изпарителя).А за пробата се прави с вода и веро,но без да е разклатено на пяна.Когато попадне на мястото с пропусака прави тогава пяна.НО при такъв малък пропуск има вероятност на място да не го забележиш.Затова отиди при човек който се занимава с автоклиматици да го открие.И късмет да е на "евтино" място. :D
                  125s/1600ccm/100ps

Коментар

Колеги, аз също имам подобен проблем. Като напълних климатика за една седмица беше изтекъл, ходих ж сервиз и ми казаха да си търся нов / които струва 400 лв. /Та се чудя със вода и веро дали ще открия от каде тече.Какво да правя помпгнете
                    Fiat Marea 1.8 16 V

Коментар

Тия от сервизите за автоклиматици нямат ли дрегери /газдетектори/
                      Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Има си специален прибор с който се открива теча би трябвало всички които се занимават с климатици да го има възможните течове освен от радиаторите външния и в купето да е или от някоя връзка /прецакано гумено уплътнение/ или скапан семеринг на компресора

Коментар

И моя климатик не работи от известно време, предполагам че е свършил фреона. Ще използвам темата да попитам, накой може ли да ми препоръча сервиз за климатици, и колко излиза пълненето ?
                          Карам Brava 1,8 16V EL & BSM LPG

Коментар

Лошото е че в повечето случаи няма да е само пълнене ,а и отстраняване на проблема.Изпускането не е нормално и щом е изчезнал фреона трябва да се намери причината.
                            125s/1600ccm/100ps

Коментар

Working...
                            X