nedialk00 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
здравейте колеги имам проблем със газта на фиат браво 1,6 16
Collapse
X
-
Не ми мина през ума че за педала става въпрос Колега, щом когато искаш да ускоряваш, се вдигат много оборотите, а колата едва ускорява, значи съединитела превърта при напълно пуснат педал, а това означава само едно - вече е прекалено износен и трябва да се смени с нов.По въпроса за оборотите на празен ход, да кажат колегите които познават по-добре тоя мотор. Но ,най добре е да се направи компютърна диагностика, като преди това си почисти стъпковото моторче на дроселовата клапа.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
nedialk00
стъпковото моторче му прави проблемите с оборотите, трябва да се почисти, и ако не се оправи - ново, ама по належащ ти е съединителя, и недей кара така, че може да преебеш маховика, скоростната кутия, и ще стане доста дебело
Коментар
-
Колега провери още един път дали ти приплъзва съединителя като на запален мотор опънеш ръчната,слагаш първа и без газ пускаш леко педала на съединителя,ако колата започне да се мъчи и да иска да гасне значи съединителя е наред,но ако продължава да работи нормално значи е от него.Както описваш проблема съм почти сигурен,че феродото е тръгнало да си заминава,а относно оборотите колегите казаха да си изчистиш стъпковото моторче(то се намира на снимката оградено с червено),обаче както описваш,че не разбираш много от коли моя съвет е да хванеш някой да ти го изчисти,който знае какво прави.Прикачени файловеAlfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
ще е закарам но просто исках да влезна малко в час че съм си патил много по тия сервизи и вече незнам къде да закарам колата на сервиз и хората да си свършат работата нормално не да си оставят ръцете но благодарение на вас за което ви благодаря имам понятие за проблема а ако някой от вас знае добър сервиз в град бургас да пише
Коментар
-
antonkosev написа:значи проверих е както каза ивайло рачев с 1-ва скорост и колата започна да тресе и изгасна това означава ли че е добре съединителяОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар