Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Пунто проблеми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Пунто проблеми

Здравейте!Преди няколко дни закупих Фиат Пунто 1.2, 60 к.с., 2000г.Имам следните проблеми:десният прозорец не се вдига и сваля напълно(чува се някакво бръмчене)помпичката за чистачките е спукана и пуска под левия фарНАЙ-големия проблем - вътре в колата мирише на бензин и се дрогирах вчера, докато я карах..задната чистачка не се пускаотделно ще правя регулация на предницата, понеже дърпа надяснодоколкото знам трябва да сменям масла, ангренажни ремъци, друго...?за последните неща какви пари е нормално да се дадат в София?някой знае ли колко гори колата, колко литра има в резервоара, когато светне лампичката за горивото?общо взето това са проблемите за момента по всякакви съвети и коментари са добре дошли, понеже това е първата ми кола и не знам въобще за какво става въпрос Поздрави!Сашо

За прозореца сигурно ще се ноложи да отвориш вратата и да смазваш релсите.за помпичката първо провери маркучите от нея много обичат да прегаряти да се пречупват- заменат се перфектно с силиконов маркуч за гориво на мотопед /вечни са/ но си носи парче от стария за размера.За бензина провери уплатненията на бензиновата помпа и маркучиет към нея.освен масла и ремъци, може да смениш и филтрите май бяха 4 бр. при теб маслен, въздушен, горивен, поленов. Провери си спирачките накладки и дискове, барабани.провери флуидите по колата - хидравлична течност/освен ако не си с ел усилвател/спирачна течност, преглед на окачване /цялостно/ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДИАГНОСТИКА за проверка на състоянието на датчиците, провери си термостата и дали не е за смяна, измери концентрацията на антифриза и ако се налага я коригирайте. Задната чистачка може да е проблемено моторчето или ключа/ проверява се най лесно с проверкана напрежението до моторчето.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
      За прозореца сигурно ще се ноложи да отвориш вратата и да смазваш релсите.за помпичката първо провери маркучите от нея много обичат да прегаряти да се пречупват- заменат се перфектно с силиконов маркуч за гориво на мотопед /вечни са/ но си носи парче от стария за размера.За бензина провери уплатненията на бензиновата помпа и маркучиет към нея.освен масла и ремъци, може да смениш и филтрите май бяха 4 бр. при теб маслен, въздушен, горивен, поленов. Провери си спирачките накладки и дискове, барабани.провери флуидите по колата - хидравлична течност/освен ако не си с ел усилвател/спирачна течност, преглед на окачване /цялостно/ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДИАГНОСТИКА за проверка на състоянието на датчиците, провери си термостата и дали не е за смяна, измери концентрацията на антифриза и ако се налага я коригирайте. Задната чистачка може да е проблемено моторчето или ключа/ проверява се най лесно с проверкана напрежението до моторчето.
      Благодаря за изчерпателната информация!Имаш ли представа тези неща какви пари ще ми излязат?Поздрави!

Коментар

цени за ориантир може да намериш н сайта на АХМ АУТО избираш марка и модел и гледаш.

Коментар

ето как се сваля помпичката за чистачките цъкза прозореца колегата е написал сваляш кората и по двете релси мажеш (аз ползвам парафин9течен))за бензина по задната седалка има капак (пласмасов) сваляш го и под него е помпата проверяваш гайката на помпата дали е здрава уплатнението дали е на място и маркуча (той маи беше само 1) дали е добре друго не се сещам за този проблемза чистачката сваляш кората на заданата врата и мериш има ли напрежениеза първоначално обслужване :Ремъци пистови и анфгренаженРолки ангренажна(задължително) другата(пистовия) по желаниемасло -препоръчвам ти Selenia 20K филтри 1 маслен 1 въздушен 1 на купе (горивен НЯМАШ)проверка на окачването (на канал) -Носачи ,накраиници,Спирачки(дискове барабани накладки маркучета)една хубава диагностика с чистене на грешкигори в зависимост от карането на мен ми дава 7 градско 4,5 извънгредско ама и много я газясвалял съм и на 5,5 градско (ама като бях малък и не разбирах ) за цена много относително зависи от сервиза за части имаш около 200-250 лева (масла ремъци ролки филтри )ако имаш още питания питай
          Шофирай разумно, на пътя не си сам.
          Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
          Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
          Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

колеги не знам кой е имал опит с мириса на бензин в купето, но аз всеки ден съм като дрогиран..

Коментар

kalexandr написа:
              колеги не знам кой е имал опит с мириса на бензин в купето, но аз всеки ден съм като дрогиран..
              На първото ми браво имах такъв проблем. Не затваряше херметично резервоара( не съскаше като отвориш капачката) И тия изпарения по някакъв начин влизаха в колата ако карам с отворен прозорец.Ако и при теб не съска работата е ясна.
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Мисля, че точно като отворя прозореца замирисва зверски. Има ли начин да го оправя на първо време, преди да я закарам в сервиз(вторник)?

Коментар

kalexandr написа:
                  Мисля, че точно като отворя прозореца замирисва зверски. Има ли начин да го оправя на първо време, преди да я закарам в сервиз(вторник)?
                  Уплатнениеята на бензиновата помпа и маркучите към нея, провери тях има място под кечето в багажника.

Коментар

търсих, но не намерих нищо - не знам какво означава и кече - проверих при резервната гума(само в дясната част)

Коментар

http://bg.wiktionary.org/wiki/кече.Виж си системата за управление на бензиновите пари.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

колеги, смених кошницата, която беше спукана отгоре на капачката и се пълнеше с бензин. в момента пак като се постои 10 минути в купето и ставаш като дрогиран. в сервиза ми казаха, че гърловината е спукана и трябва нов резервоар. някой продава ли втора употреба и знае ли откъде мога да купя и на какви пари? надявам се със смяна на резервоара този проблем да се реши, понеже така колата не може да се използва функционално. поздрави!редакция: намерих резервоар за 50лв. и отивам да го взимам, ще оставя колата в сервиза - казаха, че смяната ще струва 60-80лв, утре ще я взема

Коментар

Working...
                        X