Може някой и да е пускал подобна тема, но на бързо търсене не намерих... Та по въпроса - някой може ли да каже заглавие/цена на такава добавка и ако е пробвал имало ли е ефект? Колицата ми е карбуратор, от доста време я карам на газ... ходих до морето преди една-две седмици и ми се наложи да я включа на бензин за няколко км...
Ако трябва да опиша ефекта - зашеметяващ... оборотите на колата пулсираха с интервал 1-2 секунди, т.е. тръгва колата да гасне, подаваш лекичко газ и колата изревава с 2500-3000 оборота, инстинктивно пускаш газта и те тръгват плавно да падат с намеренето да угасне... подаваш лееееекичко газ и ефекта е пак 2000-3000 оборота... след няколко угасвания се приспособих и успях да потегля... като подадеш газ колата си върви... но отпуснеш ли педала на газта да заработи на моторна спирачка колата почва да спира на тласъци, т.е. сякаш ту се отнема гориво, ту се подава... Както и да е, стигнах до газостанцията, заредих, превключих на газ - двигателя заработи нормално... Та така... предполагам нещо по горивните жигльори в карбуратора се е запушило.Ако пък някой има идея къде може да си закарам колата за промиване на карбуратор и добра центровка да сподели, също е вариант, просто преди колата си вървеше сносно на бензин и не ми се искаше да я разбъзиквам.

Коментар