Реших утре да сменя маслото на скоростната кутия.Надявам се да се оправи.По-евтино решение(ако въобще е решение)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоростите не влизат
Collapse
X
-
Днес не го смених,но утре ще го правя(заваля страшен сняг навънка).Все пак днес отвих пробката и веднага текна масълце>следователно имам,вярно черно си беше а и по-важното нямаше стружки вътре.Утре ще го сменя с Тутела ZC 75.Знам,че събира 2 литра ама не знам на каква цена.Някой ми беше казал,че е 18-19 лв литъра.Това са ми и очакванията.първо ще сменя маслото на скоростната кутия и вече другия месец трябва да се купува съединител.Проблем който открих обаче е,че гарнитурата на колектора трябва да се смени.
Коментар
-
ZC 75 по спомен е приблизително на посочената от теб цена 18лв/л. В твоя случай 1.4 12V събира ~1.7-1.8л.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
yordanchy написа:Как мислите?Смяната на маслото на скоростната кутия може ли да доведде до по-добро вкарване на скоростите.Да го няма тоя зор всеки път като вкарвам 1,2 и като цяло всичките скорости.Bravo 2.0 Multijet 165 2009
Коментар
-
Може да се окаже и съвсем проста причина-разхлабена гайка под страничния капак на кутията /към лявото колело/ и оттам аксиален луфт с леко разместване на зъбчатките на горните валове.След затягането й вс. скорости започнаха да си влизат перфектно.Описвал съм го подробно.Успех.BRAVA TD100 ELX `98
Коментар
-
Колега какво стана с маслото?Защото и аз от днес имам същия проблем първа, втора влизат много трудно, а задната едвам с много хъркане...смених наскоро жилото на съединителя утре ще слизам да го натегна малко да видя дали няма да се оправи, но ти ако си сменил маслото и се е оправило пишиFiat Bravo 99' 1.6 GT
Fiat Bravo 1.2 16v-Тотализирано
Fiat Bravo 99' 1.6 SX
Коментар
-
Колега,изчетох всичко във форума що е свързано със скоростни кутии и съединители.Като сменях маслото не очаквах да има промяна, а и такава нямаше.А иначе има разлика в удовлетворението,миналия ден се виждам с приятели и заявих като истински войн "Праих си сам ремонт на скоростната кутия.".Мноо съм горд от себе си. .По добрия вариант е да я закараш да ти сменят маслото.На мен ми искаха 5 лева.Аз лично имах свободно време и исках да си оцапам ръцете.
Коментар
-
колеги, ще купувам сьединител-това е ясно.Днес обаче майстора ми каза,че като се смени скоростити може пак да не влизат.начина да разберем дали и скоростната кутия е прецакана е да свалим кутията да сложим новия сьединител да я монтираме обратно и ако си осгтане проблема да тьрся друга кутия.Това ли е единствения начин,защото ми изглежда доста скъп.
Коментар
-
yordanchy написа:колеги, ще купувам сьединител-това е ясно.Днес обаче майстора ми каза,че като се смени скоростити може пак да не влизат.начина да разберем дали и скоростната кутия е прецакана е да свалим кутията да сложим новия сьединител да я монтираме обратно и ако си осгтане проблема да тьрся друга кутия.Това ли е единствения начин,защото ми изглежда доста скъп.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Аз пък не мога да разбера защо след като свалите скоростите не ги погледните в какво състояние са, може да е нещо видимо и лесно за ремонт, какво е това свали да пробваме с нов съединител, пък ако не е от него пак ще ги сваляме.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар