Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоростите не влизат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Реших утре да сменя маслото на скоростната кутия.Надявам се да се оправи.По-евтино решение(ако въобще е решение)

Коментар

Как мислите?Смяната на маслото на скоростната кутия може ли да доведде до по-добро вкарване на скоростите.Да го няма тоя зор всеки път като вкарвам 1,2 и като цяло всичките скорости.

Коментар

при мен не помогна- то и не е логично да помогне, щото маслото не става на пясък, че да започне да пречи. но е хубаво да се смени, де, а и не е скъпо. помогна смяната на съединителя, въпреки че и досега ми се случва първа да не влезе от първия път.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Днес не го смених,но утре ще го правя(заваля страшен сняг навънка).Все пак днес отвих пробката и веднага текна масълце>следователно имам,вярно черно си беше а и по-важното нямаше стружки вътре.Утре ще го сменя с Тутела ZC 75.Знам,че събира 2 литра ама не знам на каква цена.Някой ми беше казал,че е 18-19 лв литъра.Това са ми и очакванията.първо ще сменя маслото на скоростната кутия и вече другия месец трябва да се купува съединител.Проблем който открих обаче е,че гарнитурата на колектора трябва да се смени.

Коментар

ZC 75 по спомен е приблизително на посочената от теб цена 18лв/л. В твоя случай 1.4 12V събира ~1.7-1.8л.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

yordanchy написа:
              Как мислите?Смяната на маслото на скоростната кутия може ли да доведде до по-добро вкарване на скоростите.Да го няма тоя зор всеки път като вкарвам 1,2 и като цяло всичките скорости.
              Смяната му ще е добре,ама си виж и тампона на скоростите.Пример:лятото сменихме 1 тампон на скоростите на фиат купе и стана чудно,а преди заяждаше лоста като вкараш задна.Тя кутията явно леко се навежда в грешната посока, но дано със смяната на маслото да се оправи проблема ти.
              Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

Може да се окаже и съвсем проста причина-разхлабена гайка под страничния капак на кутията /към лявото колело/ и оттам аксиален луфт с леко разместване на зъбчатките на горните валове.След затягането й вс. скорости започнаха да си влизат перфектно.Описвал съм го подробно.Успех.
                BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Колега какво стана с маслото?Защото и аз от днес имам същия проблем първа, втора влизат много трудно, а задната едвам с много хъркане...смених наскоро жилото на съединителя утре ще слизам да го натегна малко да видя дали няма да се оправи, но ти ако си сменил маслото и се е оправило пиши
                  Fiat Bravo 99' 1.6 GT
                  Fiat Bravo 1.2 16v-Тотализирано
                  Fiat Bravo 99' 1.6 SX

Коментар

Колега,изчетох всичко във форума що е свързано със скоростни кутии и съединители.Като сменях маслото не очаквах да има промяна, а и такава нямаше.А иначе има разлика в удовлетворението,миналия ден се виждам с приятели и заявих като истински войн "Праих си сам ремонт на скоростната кутия.".Мноо съм горд от себе си. .По добрия вариант е да я закараш да ти сменят маслото.На мен ми искаха 5 лева.Аз лично имах свободно време и исках да си оцапам ръцете.

Коментар

Моето масло е бистро и няма нужда от смяна... явно като спре снега ще трябва да натегна жилото Мерси иначе :Р
                      Fiat Bravo 99' 1.6 GT
                      Fiat Bravo 1.2 16v-Тотализирано
                      Fiat Bravo 99' 1.6 SX

Коментар

Цвета на маслото не означава кой знае какво.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

колеги, ще купувам сьединител-това е ясно.Днес обаче майстора ми каза,че като се смени скоростити може пак да не влизат.начина да разберем дали и скоростната кутия е прецакана е да свалим кутията да сложим новия сьединител да я монтираме обратно и ако си осгтане проблема да тьрся друга кутия.Това ли е единствения начин,защото ми изглежда доста скъп.

Коментар

Да ,за съжаление това е начина.И не ефтин.Но най-вероятно със смяна на съединител,проблема ще изчезне.Ако скоростната кутия е с жила към лоста,добре е да видиш първо тях.

Коментар

yordanchy написа:
                              колеги, ще купувам сьединител-това е ясно.Днес обаче майстора ми каза,че като се смени скоростити може пак да не влизат.начина да разберем дали и скоростната кутия е прецакана е да свалим кутията да сложим новия сьединител да я монтираме обратно и ако си осгтане проблема да тьрся друга кутия.Това ли е единствения начин,защото ми изглежда доста скъп.
                              Колега, начина е много много прост. Ако при загасен двг, на място, си включваш всички скорости без проблем, вероятността проблема ти да е само съединител е много голяма. Не казвам 100% защото има детайли, които така не проверяваш. Но ако не включваш още така, не бързай да обвиняваш съединителя.
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Аз пък не мога да разбера защо след като свалите скоростите не ги погледните в какво състояние са, може да е нещо видимо и лесно за ремонт, какво е това свали да пробваме с нов съединител, пък ако не е от него пак ще ги сваляме.
                                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                                X