Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с вибрацията на волана

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с вибрацията на волана

Здравейте!Имам един доста неприятем проблем...значи работата е такава:при каране осещам вибрации във волана!Имам чувството че при засилване на скоростта те се увеличават!Не съм сигурен но може да съм изкривил някоя джанта!В един сервиз даже ми казаха че е от гумите!Само се надявам да не е нещо по-серозно!Ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарен! Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
    FIAT Punto ELX 1.2 75

Осещането може да се получава от крива джанта или гума, може да е от нерегулирана предница или криви спирачни дискове. Просто в сервиз или ти трябва да огледаш всичко това и да се локалисира проблема ...
    Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Първоначално иди на гумаджия да ти балансират гумата.Там ще разбереш дали проблема е от джантата или от небалансирана гума.Както каза ivo в горния пост може да е и нерегулирана предница. Тогава вече в сервиз и евентуално реглаж на преден мост.Успех!
      FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Благодаря за отговорите!Колата я оставих днес в един сервиз и ще видим от какво е това!
        FIAT Punto ELX 1.2 75

Коментар

оказа се наи-глупавото от всичко....просто крива джанта!А не се сещам да съм минавал през някоя дупка по-бързо!Е все пак какво да очаквам от марката CMS
          FIAT Punto ELX 1.2 75

Коментар

freeman написа:
            оказа се наи-глупавото от всичко....просто крива джанта!А не се сещам да съм минавал през някоя дупка по-бързо!Е все пак какво да очаквам от марката CMS
            При нашите пътища, джантите станаха консуматив.Успокоението е,че чисто нова желязна джанта за Фиат 14" струва ни по-малко, ни повече от 54 лв/бр.Та воден от тези съображения, миналата есен си купих две нови... разликата е потресаваща! Тази есен мисля, да купя още две.За сравнение на Рено 5, новата джанта е 82лв/бр!
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
              freeman написа:
              При нашите пътища, джантите станаха консуматив.Успокоението е,че чисто нова желязна джанта за Фиат 14" струва ни по-малко, ни повече от 54 лв/бр.Та воден от тези съображения, миналата есен си купих две нови... разликата е потресаваща! Тази есен мисля, да купя още две.За сравнение на Рено 5, новата джанта е 82лв/бр!
              Абе ти си адски прав за това че станаха консуматив!Много хора около мен ми разправят как ги кривят като все едно че са от пластелин!Ама друг е въпроса че ако бях с O.Z. или нещо подобно нямаше да стане така!Абе истинската джанта си е скъпата джанта!
              FIAT Punto ELX 1.2 75

Коментар

Не знам какво ви е мнението за истински и неистински джанти. Моите например са истински лети, оригинално поставени в заводите ФИАТ. Какво да ви кажа - мине-не мине месец-два и ходя да ги изправят. Просто няма оправия с тия дупки.
                Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Абе незнам но и оригиналните лети джанти не са най-здравото!Просто някои марки поръчват на фирма за изработка на джанти да им направи некви с емблемата на колата!А и не ми се вярва например O.Z.,MOMO или която и да е марка от този клас да прави джанти за някоя марка автомобили.
                  FIAT Punto ELX 1.2 75

Коментар

Пунтото ми е с оригиналните джанти и що бой са изяли, но са абсолютно прави. Карам ги с 175/60/14
                    no pain no pain

Коментар

AlBundy написа:
                      Пунтото ми е с оригиналните джанти и що бой са изяли, но са абсолютно прави. Карам ги с 175/60/14
                      Абе и мойто е с този размер, ама мисля догодина да го кача на 65, че жена ми го кара през повечето време и сещаш се какво може да стане :D
                      http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                      Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Жабки на гумите стават. То си е на жената Пунтото. Аз неправомерно го наричам "моето"
                        no pain no pain

Коментар

Working...
                        X