Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

странни вибрации и шум на двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

странни вибрации и шум на двигателя

при скорост от 85 до 92-3 км/ч. се появяват едни странни вибрации и шум от двигателя - като да се мъчи...после от 100 км/ч нагоре колата се държи перфектно и тихо... пробвал съм я до 130 км./ч.и тва - винаги е така...иде реч за пунто 1.1
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Re: странни вибрации и шум на двигателя

donnna написа:
    при скорост от 85 до 92-3 км/ч. се появяват едни странни вибрации и шум от двигателя - като да се мъчи...после от 100 км/ч нагоре колата се държи перфектно и тихо... пробвал съм я до 130 км./ч.и тва - винаги е така...иде реч за пунто 1.1
    И при мен е така, но вибрациите са между 110 и 120. След това всичко е ОК. Пробвал съм я до 185 км/ч.
    Punto ELX MPI 90

Коментар

И аз да не цепя от колектива, и при мен е така, но около 80-85км.после утихва.
      N.Y. State of Mind

Коментар

donnna на баланс. Spuky, аз с разбит накрайник не бих вдигал 185
        no pain no pain

Коментар

Човека шум от двигателя има, теб какъв накрайник те гони?
          N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
            Теб сачмата те гони Я прочети пак какво съм написал. И ти си за баланс на гумитеИ да не съм голословен: Вибрации между 80-90 км/ч най често са от небалансирани гуми. Вибрации в широк диапазон от скорости е от крива гума/джанта. Вибрации 95-115 км/час са от елементи в окачването, най-често накрайници. Това са мои наблюдения и ако някой има свои, търпя корекции
            no pain no pain

Коментар

AlBundy написа:
              sachma написа:
              Теб сачмата те гони Я прочети пак какво съм написал. И ти си за баланс на гумитеИ да не съм голословен: Вибрации между 80-90 км/ч най често са от небалансирани гуми. Вибрации в широк диапазон от скорости е от крива гума/джанта. Вибрации 95-115 км/час са от елементи в окачването, най-често накрайници. Това са мои наблюдения и ако някой има свои, търпя корекции
              Това е доста полезна информация
              Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
              Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
              Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

Коментар

moko написа:
                AlBundy написа:
                sachma написа:
                Това е доста полезна информация
                не бих казал, по-скоро пълни глупости. всичко зависи от резонанса, няма никаква закон от колко до колко км ако трепери колата то тогава са ти криви джантите
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Разбира се, че зависи от резонанса. Точно на тази база са класифицирани тези наблюдения И това са най-вероятни причини, а не абсолютни причини.
                  no pain no pain

Коментар

Абе не съм кой знае какъв специалист, ама на мене поне ми се вижда меко казано странно да имам вибрации в двигателя от небалансирани гуми, още повече че баланс им е правен и то скоро.А иначе си прав че това за вибр. на колегата са вероятни причини, а не абсолютни.Все пак без да имаш преки впечатления е трудно да дадеш конкретен отговор на проблема.По-скоро вероятен.
                    N.Y. State of Mind

Коментар

Винаги се започва от най-елементарното. А ти сигурен ли си, че единствено двигателя вибрира и нищо друго? Или от вибрациите в гумите преминават през карето, полуоската и двигателя изпада в резонанс заради омекналите тампони? Има и такава вероятност. За повечето хора двигателя е предната част на колата и всякакви шумове и вибрации ги свързват с него
                      no pain no pain

Коментар

Е колега...сега виж, ако е от гумите няма как да се появява само при скорост 85км/ч и после да изчезва
                        N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
                          Е колега...сега виж, ако е от гумите няма как да се появява само при скорост 85км/ч и после да изчезва
                          На 170 км/час пак ще се появи, няма да изчезне безвъзвратно.
                          no pain no pain

Коментар

Еми да появява се и тебе да те изпънат така и ти ще почнеш да вибрираш А иначе моята прави даже 180!
                            N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
                              има, има... при мене джантите са криви (ама непоправимо ) и след куп опити за балансиране сега вибрациите започват на 135км и свършват на 155км/ч -> адски изнервящо защото до морето по магистралата трябваше да карам със 120...
                              Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                              --- в сърцето завинаги... ---
                              Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Working...
                              X