Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли колата да угасне при наклон и малко гориво?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Може ли колата да угасне при наклон и малко гориво?

Привет на всички възможно ли е когато е малко горивото и пускате колата си по нанадолнище исключена от скорост да гасне става въпрос за Fiat Punto 1.4 GT Turbo. Редактирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
    FIAT,LANCIA,ALFA ROMEO

Ще се опитам да ти го обясня нагледно вземи една сламка и един буркан налеей много малко вода и почни да дърпаш със сламката, Следва същото упражнение при наклонен буркан. Това важи за бензина. И няма значение дали си на скорос или не.Ако имаш газ пак е възможно но причината е друга.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

на газ е 99.9%, извади тръбата идбаща от въздуховода към кутията на въздушният филтър, и няма да гасне

Коментар

а ве хора не ме мислете за малоумен какви буркани кви глупости колата е на чист бензин просто питам на някой дали му се е случвало и дали е възможно. колата няма газ.
        FIAT,LANCIA,ALFA ROMEO

Коментар

Възможно е колега,ако е имало много малко бензин и когато си спускал е отишъл в предния край на резервоара и помпата е засмукала въздух.
          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
            Възможно е колега,ако е имало много малко бензин и когато си спускал е отишъл в предния край на резервоара и помпата е засмукала въздух.
            Да,на мен ми се е случвало това с браво 1,4.После е голяма мъка докато засмуче пак бензин,защото е "глътнала" въздух.Налей повечко бензин-поне 10 литра,за да се преодолее по- лесно подналягането от засмукания въздух.
            Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Ако стане така и нямаш бензин под ръка оставяш я на равно и няколко пъти даваш на контакт за да засмуче повечко бензин.

Коментар

vaskowrc написа:
                а ве хора не ме мислете за малоумен какви буркани кви глупости колата е на чист бензин просто питам на някой дали му се е случвало и дали е възможно. колата няма газ.
                На мен ми се е случвало, ама както казват колегите имах много малко нафта, апък наклона беше дооооста стабиУЕН :D
                Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Колега, да ти кажа и аз, защото всички до тук пропуснаха да ти дадт един важен съвет. Вузможно е, но с много малко гориво в резервоара.Нокак не е желателно да я оставяш так количката, защото бензиноваа помпа в резервоара като остане на сухо и много бързо изгаря.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Mоже, разбира се. Много интересен въпрос... Колкото до помпата, продават нови, няма страшно!
                    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Благодаря ви колеги а относно бензиновата помпа знам че се охлажда от бензина а като е малко бензина лошо.
                      FIAT,LANCIA,ALFA ROMEO

Коментар

мисля,че при спускане на наклон,при малко бензин в резервоара,щом изгасне пак би трябвало да запали щом колата застане на равно и вкл. на скоросттова при положение,че бензина е малко.като вече засвърщва би тгябвало да почне да придърпва и гасне
                        Fiat Bravo 1997

Коментар

Абе не е точно така в случая ама има логика.Имайте предвид че системата трябвада работи под налягане а това няма как да стане ако засмуче въздух.Обикновенно при такова свършване на горивото освен че трябвада спреш/малко кофти на угаснала кола но става/и да обезвъздушиш поне с подкачване няколко пъти на гориво докато не излезе въздуха от системата. Аз лично не бих опитвал да я паля в движение на скорост имайки предвид механизма на една от ролките.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                            Абе не е точно така в случая ама има логика.Имайте предвид че системата трябвада работи под налягане а това няма как да стане ако засмуче въздух.Обикновенно при такова свършване на горивото освен че трябвада спреш/малко кофти на угаснала кола но става/и да обезвъздушиш поне с подкачване няколко пъти на гориво докато не излезе въздуха от системата. Аз лично не бих опитвал да я паля в движение на скорост имайки предвид механизма на една от ролките.
                            Да го кажа накратко не е хубаво да се пали на скорост,защото има една ролка с щифт,който се чупи и лесно прескача ремък.Иначе за бензина хич не е хубаво да е малко.От едно две свършвания на бензина няма да изгори помпата,но не си правете експерименти,аз лично съм сменил една помпа поради моя немърливост и не е приятно,че нови са доста скъпи.

Коментар

Working...
                            X