Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

СПЕШНО ! въпрос за сваляне на калник

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

СПЕШНО ! въпрос за сваляне на калник

Колеги след няколко часа (към 13-14ч.) ми педстои смяна на 2-те десни врати на Brava-та , моля кажете ми има ли начин предната врата да я откача без да махам калника - някакви специални инструменти или незнам .... задната я огледах и си мисля че ще е елементарно ( държи се на 4 шестограма ) ама предната .... баси филма, ако и калника трябва да се сваля ... въпроса е че ще съм ограничен от към времето и цялата тая процедура трябва да стане за макс 4 часа, мерси предварително.Темата беше в неподходящ раздел.Модераторски екип на forum.fiat-bg.org
    Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
    Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Пробвай със сваляне само на подкалника, поне при мен като сваля подкалника и ми се откриват болтовете за вратата. А ако ти се налага да сваляш и калника, дано да не ти е като при мен - лепен е
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Брава не съм разглобявал, но на Делтата всичко си излиза без да се сваля нищо. Болтовете се развиват от към вратата. Не съм погледнал как е на Бравото.

Коментар

Ако не сваляш пантите,може да стане и без свалянето на калника.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
          Ако не сваляш пантите,може да стане и без свалянето на калника.
          Така е,иначе ако сваляш и пантите доколкото си спомням трябва да се свали и калника.Ако е така внимавай,че са лепени(калниците) и доста лесно се гънат.
          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Ммм ако мога да се размина без пантите още по -добре , ей сега ще бягам пак да погледна ама ми се струва че пак няма начин .... иначе за подкалника също не се бях сетил , тях ги махам за 5 мин със затворени очи :D , сега ми съобщиха че времето от 4 часа пада на 2 максимум ... ужас.

Коментар

........ аааааа да да да, сега забелязах че сглобката на самите пантички има глава на ключе ... така по поглед 13 или 14-ка е , явно ще ги мъча от там , мерси много на всички отзовали се , наистина мерси , баси щях да забоксувам страшно иначе .

Коментар

svetli4a написа:
                ........ аааааа да да да, сега забелязах че сглобката на самите пантички има глава на ключе ... така по поглед 13 или 14-ка е , явно ще ги мъча от там , мерси много на всички отзовали се , наистина мерси , баси щях да забоксувам страшно иначе .
                Развиваш ги тези"сглобки",вдигаш вратата нагоре и излиза-поне на Пунтото е така.
                PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Да колеги стана точно както ме посъветвахте , там са 2 болчета 10-ки , развиват се , отдолу на механизма за затварянето се избива леко чопчето и ... воала ! ... толкова бързо стана всичко че чак си мислех и 5-тата врата да купя и монтирам, че и там имам леки почуквания, но .... не ми хареса състоянието .... мерсаж като за финал и най-важното Борди отново сияе ! ( от дясно )

Коментар

Working...
                  X