Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Coupe 2.0 16v за първа кола?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Coupe 2.0 16v за първа кола?

Здравейте,Казвам се Пламен и съм на 18 години. В момента карам шофьорски курсове и до около месец се надявам да стана шофьор. В този ред на мисли реших да почна да търся подходящата за мен кола, като бюджетът ми е 2000 лв, като не съм особено претенциозен - единственото, което искам е колата да е икономична и да се поддържа сравнително лесно и евтино.Тъй като тези дни е най-евтино да караш на газ (всъщност на метан май излиза по-тънко, но пък колите са по-скъпи с метанова уредба) съм си набелязал Peugeot 106, VW Polo, VW Golf и Fiat Coupe.Пежото и Полото са съответно 1.0 50hp и 1.1 55 hp, като Голфът е 1.6 90 коня, а Купето е 2.0 137 hp.Няма да се впускам в подробности за другите три, защото все пак това е форумът за Фиат и ще давам направо за Купето. То струва 1500 лв (1997 година), като пише, че ремъкът е за смяна. Прочетох в тази тема - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=566, че смяната на ремъка не била евтина като цяло и искам да попитам колко точно е? Смятате ли, че след покупката, смяната на ремъка, евентуалната поправка на други дребни проблеми (защото наистина не искам да си купувам кола, която трябва после 1-2 седмици да седи на сервиз) и таксите за регистрация ще ми стигнат 2000 лв?Също така в горепосочената тема пишеше, че горят 10-13/100, като на газ предполагам ще е повече? Някакви идеи колко приблизително?Екстрите, които имам в Купето са 2(3) Вратиo ABSo Airbag o Газова уредбаo Ел. Стъклаo Имобилайзер o Климатикo Металикo Нов внос o Серво управлениеo Стерео уредбаo Халогенни фарове o Центр. заключванеКакво бихте ме посъветвали като цяло? Подходяща кола ли ще е това за мен или да избера по-икономичните Polo/106 (които според продавачите горят 5-6/100 градско).Благодаря ви за отделеното време предварително.

Моя съвет е купи си Браво 1.2 16V 1999-2001г. Върви доста,икономична,евтина за поддръжка,функционална и красива.
    Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Larii написа:
      Моя съвет е купи си Браво 1.2 16V 1999-2001г. Върви доста,икономична,евтина за поддръжка,функционална и красива.
      х2
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

x3 на гасчица
        Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
        Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

като човек, който кара такава бравА, бих я препоръчал на всеки, но не и на човек под 35. от финасова гледна точка е изключително ненатоварваща, но това купе просто е много тежко за двигателя. бърза е, ама на градско през зимата. може при бравО да не е така, но не ми се вярва. личното ми мнение е, че добрата слава на 1.2 модела се дължи на факта, че се купува от улегнали хора, които не я мъчат много, затова тук пристигат изключително читави екземпляри. в конкретната ситуация, аз си харесвам голфа щото е 1.6 и се прави с подръчни материали. или някоя астра 1.6 - имаше една добре изглеждаща в "продава автомобил". или някое проверено 1.6 от човек от форума. купето, ако се скапе двигателя - много вероятно между другото, поради обратните причини на здравината на 1.2 - ще я плати още веднъж. двете въшки просто не са коли, а трабанти, да ме извиняват колегите от ПСА сектата.да обобщя - на основата на почти 4 год. опит съм абсолютно съгласен с колегите по-горе, но човек трябва да е наясно с темперамента си, преди да купи 1.2.п.с. тия двигатели искат газов инжекцион, щото са с пластмасови колектори.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

За 2000 лв крайна цена си купуваш конструктор "Монтьорски набор".За купе забрави, Голф свестен - трудно, Поло ще е от старите, Пежо-може би.Що не се огледаш за някоя Астра, 1.6 8-клапанова. Страдат от ръждица, ама ще гледаш. Инак, здрава ходова част и железен мотор, лесен за газ. В класа си е най икономична, а частите са направо без пари. Съединител се сменя за 1 час, не се сваля кутия - без аналог!
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
              За 2000 лв крайна цена си купуваш конструктор "Монтьорски набор".За купе забрави, Голф свестен - трудно, Поло ще е от старите, Пежо-може би.Що не се огледаш за някоя Астра, 1.6 8-клапанова. Страдат от ръждица, ама ще гледаш. Инак, здрава ходова част и железен мотор, лесен за газ. В класа си е най икономична, а частите са направо без пари. Съединител се сменя за 1 час, не се сваля кутия - без аналог!
              +1
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Като млад шофьор 137 коня никак не ти ги препоръчвам, Вярно че Купето е красиво но и подържата му е красивасмяна на ангренаж ще ти излезе около 250лв. - 300лв само за ремъци и ролки, отделно ще ти се наложи и задължително обслужване за масла филтри -120-150лв. Накладки, свещи и други дребни уж неща поне още 150лв. ГИ и АГУ поне още 500 лв.Пежо 106 и Половера мен лично не ме кефят а и не са ми удобни- но иначе за граско биха били перфектни в София, в Русе мисля не е чак такъв проблем с шофиране и паркиране.бих те насочил към Браво/а, Пунто 1.2 като по удобни за града и по читави. Ланча Делта 1.6 също не е лош вариант.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Моя съвет е да изключиш Поло и 106...не стига,че са малки,друсат,тесни са ами на всичкото отгоре са и калпави.Пунто е къде къде по-добре ама за тия парички малко трудно читаво+прехвърлянки,регистрации и т.н.+евентуални ремонти.Ако трябва да й се слага газ пък съвсем ще я окъсаш.Като за първа кола според мен ти трябва нещо до 90-тина коня-влизаш в малкия данък и да е моноинжекция,за да си сложиш нормална евтина газова,да нямаш проблеми и разхода ти да е добър.Астра Ф/Вектра А,Голф2/3,Джета(задължително 1.8 ако ще се кара на газ),Типо/Темпра/Браво са добър избор за начинаещия шофьор.На тия коли и частите са на поносими цени,а и ако малко от малко разбираш ще си я правиш сам в повечето време.С тоя бюджет по-добре нещо по-старичко,но пък запазено отколкото уморена бегачка.За 2000лв. силно се съмнявам това Купе да е "качваш се и караш".Вземи си нещо простичко да се ошлайфаш дето се вика пък имаш време да караш и по 200 коня коли
                  EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                  Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Здравей колега,Подкрепям S_BANKOV - това мощно купе може би не е все още за тебе, понавърти някой друг километър пък след това си навии на масрафа. Да, поддръжката му не е евтина, аз карам 1.8 като цяло Банков те е ориентирал в цените - такива са, че даже и на горе. Харчи много, не се заблуждавай - Фиат Купе, което да харчи малко няма, като комбайн е - това за 10-13 не е много коректно, 10 извънградско може ама в града няма шанс просто. 13 за горна граница също не е вярно, аз на моето съм му докарвал далече над 20. Това което си харесал за 1500лв - сигурно е "разплетена кошница" за тези пари, а да стягаш купе не е като да го караш.Относно малолитражките които си харесал за мен стават и двете, може би бих заложил повечко на Пежо-то, карал съм Ситроен Саксо с такъв мотор (на двете коли мотора е един и същ) и наистина е икономичен.
                    Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Re: Fiat Coupe 2.0 16v за първа кола?

kymupa написа:
                      ...бюджетът ми е 2000 лв, единственото, което искам е колата да е икономична и да се поддържа сравнително лесно и евтино.
                      Забрави за 2.0 купе. Колегите са дали хубави предложения горе. И аз си мисля че едно браво 1.2, ще ти легне най-добре.
                      00' Bravo 105 JTD

Коментар

за купето забрави, ако неискаш проблеми, и много пари за ремонт иначе зависи, ти къде мислиш да я караш тази кола ? ако си живееш някъде постояно и ти трябва предимно за града си вземай някоя от тия малолитражки и си готов, което е по запазено него вземи, не робувай на марки ако обаче ти се налага често да пътуваш извънградско не те съветвам да си взимаш малолитражка, а нещо около 100 коня да е в ниския данък и да върви долу горе

Коментар

siluro написа:
                          Здравей колега,...Относно малолитражките които си харесал за мен стават и двете, може би бих заложил повечко на Пежо-то, карал съм Ситроен Саксо с такъв мотор (на двете коли мотора е един и същ) и наистина е икономичен.
                          да, около 4,5 може да се свали извънградско с 80 (бравото ще му даде най-малко 5,5 със 100), ама не струват тия каруци отвътре! няма уют, неудобни са, а в колата ще се возят гаджоци и ние сме били на 18 :D !друго си е меката линия на бравото или даже на астрата - отпускат се жените, а една жена почувства ли се уютно... изобщо, има си много фактори, които не са за пренебрегване.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                            и ние сме били на 18 :D !друго си е меката линия на бравото или даже на астрата - отпускат се жените, а една жена почувства ли се уютно... изобщо, има си много фактори, които не са за пренебрегване.
                            Това за 18-те го бях забравил отдавна, но колко истина има с думите ти.И между другото Баровто е по удобно от Купето, особено задните му седалки.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

хахахаха те сегашните гаджоци , на кои да е задни седалки не ходят :D по-скоро си избирай кола която да ти върши работа на тебе за това което мислиш да си я ползваш, пак и кола за 2000лв не виждам кво може да впечатли сегашните боклуци курвите не ги гледай тях духат на чичковците от аудитата мерцедесите и т.н за по 50-100-200 бона и така нататък ако ще си я караш из града взимай си някоя малолитражка и си я карай, пък като се поучипиш и събереш пари ще си вземеш нещо по-голямо и по-хубаво

Коментар

Working...
                              X