Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фреон за климатик. R134a или R12?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фреон за климатик. R134a или R12?

Моля колегите които разполагат с AutoData или друг източник на информация, ако могат да ми кажат по спецификация какво слагат стандартно ФИАТ като тип фреон?Тези дни мисля да ходя да ми допълнят климатика с фреон, но съм чел, че не трябва да се смесват R12 с R134a, за това и питам какъв използват ФИАТ за да проверя и да се уверя, преди да го допълват, че е точно същия тип!Колата е FIAT Marea 1.9 JTD 105 от края на 1999-та. Мерси!
    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Re: Фреон за климатик. R134a или R12?

perlsite написа:
    Моля колегите които разполагат с AutoData или друг източник на информация, ако могат да ми кажат по спецификация какво слагат стандартно ФИАТ като тип фреон?Тези дни мисля да ходя да ми допълнят климатика с фреон, но съм чел, че не трябва да се смесват R12 с R134a, за това и питам какъв използват ФИАТ за да проверя и да се уверя, преди да го допълват, че е точно същия тип!Колата е FIAT Marea 1.9 JTD 105 от края на 1999-та. Мерси!
    R12 не се използва много отдавна в колите, може би от 85’ насам всички са с R134a А за да си по-сигурен може да погледнеш отпред при мотора някъде по лепенките със сигурност пише
    http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
    Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
    FIAT Punto 02' 1.9 JTD
    FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Мерси. Точно щях да едитна поста, тъй като видях в друг форум, че беше написано, че R134a се бил ползвал от 92-93-та.. което и в 2-та случая би трябвало да значи, че при мен е R134a.Обаче забравих да попитам точно колко фреон събира? До колкото знам в AutoData я има тази информация, но аз не я имам в момента Би трябвало да е в порядъка на 700-1000 грама... но като ми допълват.. да не се окаже, че са "сипали" повече от колкото е възможно да побере Мерси.
      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
        Мерси. Точно щях да едитна поста, тъй като видях в друг форум, че беше написано, че R134a се бил ползвал от 92-93-та.. което и в 2-та случая би трябвало да значи, че при мен е R134a.Обаче забравих да попитам точно колко фреон събира? До колкото знам в AutoData я има тази информация, но аз не я имам в момента Би трябвало да е в порядъка на 700-1000 грама... но като ми допълват.. да не се окаже, че са "сипали" повече от колкото е възможно да побере Мерси.
        :D Не се притеснявай Обикновено не злоупотребяват с много, защото все пак не знаят на кого ще попаднат Отиди в Импас 56 и няма да имаш проблем
        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Днес свърших и тази работа. Бях в "Радиал 2000" (Студентски град, до 8-ми блок на ТУ). Отношението им беше добро.Състоянието на климатика беше в рамките на нормалното, като се наложи да добавят още около 250 гр. фреон (R134a) и да добавят 10гр масло. Общата вместимост според АутоДата (и там я имаха също) е 600 гр за моята Марийка, а общото масло е 135 гр.Поисках да добавят и оцветител (5лв) като след това прегледа с UV фенерче за следи от фреон. Теч до колкото разбрах няма (и е логично при условие, че все пак имах около 350 гр. фреон в климатичната система).Общо за диагностика /28лв/ и допълване с фреон и масло ми излезна: 54лв.Цената на един грам фреон е 7ст. а грам масло е 40ст.
          FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Working...
          X