Здравейте, колеги. Скоро смених фара и сега гледам, че по дъжда и при по-студеното време се е изпотил много грозно фарът от вътрешната страна. Огледах напълненото уплътнение по ръба на стъклото и пластмасата на фара, изглежда много здраво, какво да правя, че да спре да се поти, няма никъде дупки или отвори по пластмасата, капачето отзад си е на мястото. Да повторя ръба със силикон ли Изпотява се в ъгъла до маската, някъде около 6-7кв. см.Фарът, който съм купил си е оригинален, Валео, от морга, изглежда чудесно иначе, когато не е изпотен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поти ми се фара отвътре до маската - брава
Collapse
X
-
Има едно гумено маркуче (отдушник). Да не е прегънато или запушено за да се получава запотяване?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
Слязох да проверя отдушника, не е запушен, обаче ми се струва, че преди да го пипна беше прескочил ръба и вместо отворът му да сочи надолу зад фара се беше насочил точно срещу въздушната струя напред и влиза през него влага и студен въздух. Понеже това маркуче си го спомних, но не и къде е точно му хвърлих с опипване малко търсене, може и аз да съм го насочил така, но не ми се вярва. Проверих го дали не е запушено с парченце тинол, докато се покаже вътре, след това го насочих на където му е мястото и при следващо каране ще дам резултат. Ако имаше проблем фарът с изпотяване нямаше да е в такова състояние, като го купувах, а то наистина е отлично, никакви петна нямаше по стъклото отвътре, пък тези, които се изпотят си е видно. Трябва след това да смъкна крушката и да опитам да изчистя лекичко малките сиви петънца, които са се образували отвътре с някаква отвертка, надявам се, че ще станекара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!
Коментар
-
това явление се наблюдава и при мен но причината е ксенонова.за това както каза колегата от време на време на дълги.онзи ден при -4 за няма и една цигара време на дълги и запотяването изчезна.пък и то се появява предимно в секцията на дългите.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
Да, при мен на левия фар е в секцията на дългата светлина точно Не, че ми пречи, ама е грозно, няма ксенон. Надявам се да е от закривения маркуч, ако пак го има, ще я оставя да поработи да изчезне изпотяването и ще го повторя със силикон по ръба.кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
Коментар
-
marea-ta написа:това явление се наблюдава и при мен но причината е ксенонова.за това както каза колегата от време на време на дълги.онзи ден при -4 за няма и една цигара време на дълги и запотяването изчезна.пък и то се появява предимно в секцията на дългите.
Коментар
-
VALIO_RACING написа:Слязох да проверя отдушника, не е запушен, обаче ми се струва, че преди да го пипна беше прескочил ръба и вместо отворът му да сочи надолу зад фара се беше насочил точно срещу въздушната струя напред и влиза през него влага и студен въздух.кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар