Здравейте, колеги! От известно време ми прави впечатление, че мирише здраво на бензин след запалване в купето. Не мирише на сажди, а все едно мирише на свеж бензин. След няколко минути това изчезва, но е доста силна миризма в началото. При всяко (или почти) запалване го прави. Да има някое маркуче под капака и да подлизва или да е сцепено малко и вентилатора да вкарва изпаренията директно в купето?! Не съм видял от някъде да капе бензин или в двигателния отсек да мирише. Ще съм благодарен на всякакви насоки по темата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мирише на бензин в купето след запалване - брава
Collapse
X
-
ivailo rachev написа:Прегледай си двата маркуча единия,който отива бензин към мотора и другия,който е за обратния бензин.Миналата година имах същия проблем и се оказа нацепен маркуч за обратния бензин.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Я кажи къде се намират тия маркучи отпред, какво представлява рейката, от сравнително скоро имам колата и не съм гледал много много под капака Бензинова помпа - отзад - къде по точно Това нещо става само, когато паля, в движение няма нищо, карано и тествано десетки пъти След 4-5-6 минутки миризмата се разсейва в купето и вече я няма, след това я усещам на следващото паленекара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!
Коментар
-
Ако става дума за колата от подписа ти маркучите се намират в горния ляв ъгъл на коша,след малко като отида на работа мога да ги снимам и да ти пратя снимка,а щуцера се намира в багажника като надигнеш платчето от дясната страна има един пластмасов капак там е кошницата с бензиновата помпа и там е щуцера.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
ivailo rachev написа:Ако става дума за колата от подписа ти маркучите се намират в горния ляв ъгъл на коша,след малко като отида на работа мога да ги снимам и да ти пратя снимка,а щуцера се намира в багажника като надигнеш платчето от дясната страна има един пластмасов капак там е кошницата с бензиновата помпа и там е щуцера.кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
Коментар
-
Така, днес след задълбочен оглед какво установих: понеже паля и вентилатора в колата ми тръгва, държа го на положение 1 през повечето време. Веднага вкарва мирис на бензин в купето. Загасих, запалих с изгасен вентилатор - не мирише така. Като огледах тия маркучи, дето са показани на рейката по-горе установих, че не е от тях. Под капака си мирише на бензин. Видях, че гарнитурата е изгоряла на колекторните тръби и двуцевката където се съединяват, опушено е мястото и ми се струва, че мирише оттам, като подавам газ на ръка се чуват и леки детонации, може и да си работи така двигателя, може и да е оттам, знам ли? Възможно ли е да е от това място, аз поне си го обяснявам така: при първоначално палене има богат смес и си мирише на бензин, оттам изпуска малко и вентилатора понеже работи загребва и го праща в купето, по време на движение, дори и да изпуска при работещ вентилатор си става проветрение под капака и заради това не го усещам?! Възможно ли е това?кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
Коментар
-
възможно е, ама не е вероятно.чак пък толкова да се вентилира не ми се вярва, по-скоро ти и свикваш на леката миризма. пробвай две неща за да си изясниш ситуацията. 1. покарай с отворен прозорец да се проветри хубаво и после го затвори, за да провериш свикването. 2. спри си колата наобратно, или на завет, щото ако вятъра духа от една и съща посока тия дни, все ти го вкарва в купето от аспуха, като запалиш.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар