Здравеите и за много години на всички. Имам проблем с 5-та скорост на дукато 2.8 итдт. Като мина на пета и подам газ веднага изключва от скорост. Всички други си работят без проблем нито хъркат нито шумове има. Отворих петата забчатките бяха изядени, поръчах нови колела и ги смених а муфата я обърнах обратно, зглобих паля и всичко си работеше. Минах 1000км. и сега пак изключва. Ако някои е имал същия проблем и може да ми каже от какво е ще сам много благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с пета скорост
Collapse
X
-
nedialk00
-
Те са част от фиксиращия механизъм.На вилките,които управляват муфите има съчми с пружини и когато те ослабнат сапочва да изключва на някоя скорост.Отвън на скоростната кутия трябва да има една планка с два болта,отвиваш и ще видиш пружините.Успех.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
nedialk00
е да съчмите с пружини аз ги познавам като кученца :D а иначе вилката мести напред назад(включва-изключва от скорост) муфата, а в тая муфа са въпросните пружинки със съчмички поне при скоростната кутия на 1.6 е така, но и при другите би трябвало да е така, устройството е на един и същи принцип
Коментар
-
Освен тези там където е самият избирач вилките имат засеци в които лягат тези съчми.При някои скоростни кутий се налага разглабяне като при НИСАН и ТОЙОТА а при някой могат да се сменят и без да се разглобява/ Ритмо,Регата Темпра/.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар