извинявайте за глупавият въпрос,обаче ако може някой да каже дали има в този модел,ако да - къде се намира и малко повече инфо
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
bravo 97 1.6 има ли борд.компютър ?
Collapse
X
-
Re: bravo 97 1.6 има ли борд.компютър ?
micker написа:извинявайте за глупавият въпрос,обаче ако може някой да каже дали има в този модел,ако да - къде се намира и малко повече инфоRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
nedialk00
-
Това не е борд компютър !!!!!!Иначе излиза че всички коли след 90 та имат борд.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
nedialk00
micker написа:компютър,всмисък платката която казва на отделните компоненти какво да правят в определен момент.нещо такова ЕКУ ли му казваха или нещо такова
Коментар
-
nedialk00
какво си решил да правиш ?? ми като вдигнеш капака вляво от акумулатора ти е ЕКУ-то а малко в ляво от него е бобината от нея тръгват 4 дебели кабела който отиват за свещите
Коментар
-
Колега,конкретизирай се какво разбираш под бордови компютър.Значи всяка моноинжекция или пълна инжекция има задължително компютър(ECU),който следи параметрите от разните детчици и командва други,за да може автомобила да се движи.Виж бордовият компютър е нещо по-различно като понятие поне.Той показва на информационен дисплей на таблото текущи и съхранени параметри и не участва пряко самостоятелно в управлението на автомобила.Имат го по-новите коли,но специално Брава/Браво го нямат.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
micker написа:интересуваше ме това дали има ЕКУ или е като при карбураторите(знам,че напр. голф 2) нямат това еку.същността беше дали има този комп. който следи процесите в автомобила и т.н.другото което искам да попитам този модел браво 1.6 97г моно или пълен инжекцион е?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Това е пълен инжекцион.За ЕКУ както каза колегата всяка кола която е моно или пълна инжекция има ЕКУ.Недей да мислиш,че всяка кола която е с карбуратор и няма ЕКУ,има някой коли които са с карбуратор,а имат ЕКУ(аз имах такава,Форд Скорпио),но има разлика.При карбураторите,които имат ЕКУ то контролира само горивната система,а при моното и при пълната инжекция така да кажа всичко се контролира от ЕКУ-то.Вече разликата между карбуратор и инжекционите е:при карбуратора горивото и въздуха се смесват в него и от там отива гориво-въздушната смес в двигателя през смукателните колектори,а другите се водят автомобили с директно впръскване на горивото,както следва за горивото има дюзи,които го впръскват директно в цилиндрите и там става смесването с въздуха и директно в двигателя се образува гориво-въздушната смес.Разликата между моно и пълна инжекция е че,при моното има една такава дюза за впръскване на гориво която обслужва всички цилиндри,а при пълната на всеки цилиндър има дюза.Дано да съм бил полезен.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Точно, на времето на баща ми стария OPEL KADET 1.3 карбуратор също беще с ЕКУ .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар