Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Фиат Пунто 1.4GT 94г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Фиат Пунто 1.4GT 94г.

Колеги,аз съм нов в средите на GT-тата.Пунтото ми е 1.4GT със чип тунинг и сменен разтоварващ клапан.Преди два дена както си карах се наложи да го настъпя сериозно,и се изненадах.При рязко настъпване на педала на газта пунтото почна да прекъсва и и да пресецва.Окачихме го на компютър и показа грешка в ланда сондата,дали е от нея или да търся друг проблем. Моля да споделите опита си. Благодаря предварително!!!
    Прикачени файлове
    Fiat Punto 1.4GT-с чип и спортно укачване,егати лудницата)

Забражих да кажа,на тъблото има червена лампичка с нарисувана дюза,същата лампа ту свети ту несвети.Това какво значи.Как мога да го отремонтирам,нямам много средства за хвърляне,криза е!!! Отново благодаря предварително!!!

Коментар

Никой ли не знае нищо за проблема ми???

Коментар

niko82 написа:
        Никой ли не знае нищо за проблема ми???
        Ами проблема ти може да е поради доста причини, така че с обясненията ти, квото и да ти каже някой колега ще е по-скоро налучкване, а с такъв подход вероятността да се вътриш финансово и да сменяш ненужно компоненти е гарантирана Лампата, която ти свети е за моторна електроника (грешка) и ти е индикация за проблем според ЕКУ-то, като въпросната грешка би трябвало да е запаметена и при диагностика с подходяща апаратура да ти даде насока в кой компонент е най-вероятно проблема. Най-добрия ти вариант според мен е да закачите диагностиката и в движение да се види при появата на проблема какви са показанията на дебитомер, ламбда сонда, датчик обороти, температурни датчици и т.н. и ако всичко изглежда наред (то тва зависи много и от опита на диагностика, който ще гледа ), може да се търси проблем и в горивната или запалителна система примерно.

Коментар

присецването и прекъсването не е от ламбда сонда но е хубаво да работи ламбдата и на диагностиката да ти кажат дали е жива или е умряла провери си кабели , свещи , дюзи , вала също може да е помпа или софтуера на позледно място .няма някоЙ в тетевен дето да има диагностика и да им разбира какво да гледа иначе какво е правено по колата ако кажеш можем да бъдем по точни с научкванетов краен случай , карай насам и ще я опрайме
          Power Under Pressure

Коментар

Колеги,благодаря за постовете.Наистина обяснението ми не е никак точно.Нямах време по празниците да обърна внимание на Пунтото,но днес си поиграх.Да почна от началото.Както си карах по пътя в Тетевен първата свещ се изскубна от блока заедно с резбата.Понеже ми се е случвало и друг път на друг автомобил веднага го разбрах.Лошото е че не спрях да видя какво става,ами карах около 500м. до гаража на майстора ми.Според мен,и един много добър жичкаджия е че,свеща докато е била в лулата е префъргала ток и е избила бобината.Днес взех нова бобина,нови свещи,нов маслен филтър(щото няма как да свалиш бобината без да свалиш масления филтър),всичко вървеше добре,сменихме бобината и почнахме да отвиваме свещите.Направената свещ с медна фтулка се отви най лесно,другите малко трудно и на последната свещ резбата от блока пак се прецака(( Майстора който прави втулките не е от Тетевен,а от Ябланица и утре ще дойде в 9:00h. така че неможах да пробвам пунтото дали ще се оправи.Утре вечерта ще пиша какво става с Пунтото.Искам да питам защо така се случва с резбата на блока,дълга е резбата на свеща и набира нагар по края който е вътре о като тръгне да се отвива обира резбата,това сериен проблем ли е или нещо има което незнам??? Споделете ако може,и дали вървя на прав път със смяната на бобината и свещите???Ако не се оправи(недайси боже) какво да правя по нататък???Виждам че един от колегите предлага помощ в София,ако може да дойда с Пунтото при колега който се занимава с подобни и да го прегледаме по обстойно!!! Поздрави на всички.

Коментар

niko82 написа:
              Искам да питам защо така се случва с резбата на блока,дълга е резбата на свеща и набира нагар по края който е вътре о като тръгне да се отвива обира резбата,това сериен проблем ли е или нещо има което незнам???
              Не, не е сериен проблем Ква марка и модел са ти свещите?
              niko82 написа:
              Споделете ако може,и дали вървя на прав път със смяната на бобината и свещите???
              Дали си на прав път ще разбереш като сглобиш колата и я пробваш, може си уцелил (значи си голям късметлия Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 ), мма може и просто да си имаш нова бобина и свещи и да си остане проблема Yellow_Flash_Colorz_PDT_16
              niko82 написа:
              Ако не се оправи(недайси боже) какво да правя по нататък???Виждам че един от колегите предлага помощ в София,ако може да дойда с Пунтото при колега който се занимава с подобни и да го прегледаме по обстойно!!!
              Ами аз ти казах по моите разбирания какво е най-разумно да направиш.Добър вариант ти е също да се възползваш от предложението на колегата и да дойдеш до Сф да ти погледне колата.

Коментар

Пробвай така както си започнал , виш си и кабелите , направи си втулките и както бисер каза това не е сериен проблем проблем е ако развиваш свещ на студен мотор като гледам скоро май ще си смениш главата ако продължаваш така щото резбите са в главата за свещи си вземи BCPR7ES ili ETефтини са и са добри
                Power Under Pressure

Коментар

определено си мисля че ще си имаш резервна бобина.според мен проблема ти идва от ниско налягане на горивото.насочи се натам

Коментар

Колеги,здравейте.Май имам проблем със разпределителния вал.Днес махнахме капака на вала,и забелязахме сериозно износване на кубилиците.Мисля че целия проблем е от там,дали случайно някой може да ми каже какви пари е един нов вал,и дали няма някой втора рака по запазен за продажба.Нямах време да пробвам колата с бобината и свещите,иначе втулката стана перфектно.Да знаете този майстор(Найден) от Ябланица е цар.Идва на място и отстранява проблема за никакви пари.Утре ще го зглобим да видя дали пресецването се е оправило или не.Но мисля че всичко е от вала според мен!?! Вие какво ще кажете???Поздрави на всички.

Коментар

WhitePower написа:
                      Пробвай така както си започнал , виш си и кабелите , направи си втулките и както бисер каза това не е сериен проблем проблем е ако развиваш свещ на студен мотор като гледам скоро май ще си смениш главата ако продължаваш така щото резбите са в главата за свещи си вземи BCPR7ES ili ETефтини са и са добри
                      Колега,свещи си взех NGK триполюсни,такива бяха и старите.А за предложението ти да дойда до София да погледнем Пунтото,ще съм много благодарен,ако не те притеснявам и можеш да ми отделиш време.Ако може ми напиши тел.си номер да ти звънна да се разберем.Благодаря предварително!!!

Коментар

niko82 написа:
                        Май имам проблем със разпределителния вал.Днес махнахме капака на вала,и забелязахме сериозно износване на кубилиците.
                        Само за обща култура :D ......... да си знаеш, при газоразпределителния механизъм на пунто ГТ няма кобилици
                        niko82 написа:
                        Мисля че целия проблем е от там,дали случайно някой може да ми каже какви пари е един нов вал,и дали няма някой втора рака по запазен за продажба.......................................... ....Утре ще го зглобим да видя дали пресецването се е оправило или не.Но мисля че всичко е от вала според мен!?! Вие какво ще кажете???
                        Аз ще кажа, че освен вала (ако наистина ти е износен, а това си е почти сериен проблем при ГТ-то с оригинален вал, когато се ползват смотани масла и не се прави реглаж на клапани периодично) има и други драми по мотора ти.Най-вероятно като пробваш утре колата, присецването пак ще си го има, след смяната на вала, положението ще се пооправи, но пак няма да е розово и само се моли да не е прецакан дебитомера, че цената му е мноо "яка" За вал 2-ра ръка и другите ти проблеми май наистина е най-добре да закараш колата на Орлин (White Power), ако нямаш някой друг хубаво запознат с туй нещо пунто ГТ.Успех

Коментар

Само дето в момента разфасовам едно ГТ на съставните му части и ми трябва малко време за да сваля двигателя и скоростите и да изхвърля купето на надин и да освободя гаража
                          Power Under Pressure

Коментар

Момчета,днес зглобихме Пунтото.Проблема вече го няма.Пресецването наистина е било от бобината,но проблема с разпределителния вал си остава.Гърбиците на 1 и 4 цилиндър са много износени.Ще търся нещо първо по моргите,понеже много пътувам,а после ще търся нов.Ако има някой идеи и предложения да ги споделя.Иначе пунтото върви както преди,набира като лудо)))Поздрави на всички

Коментар

niko82 написа:
                              Момчета,днес зглобихме Пунтото.Проблема вече го няма.Пресецването наистина е било от бобината,но проблема с разпределителния вал си остава.Гърбиците на 1 и 4 цилиндър са много износени.Ще търся нещо първо по моргите,понеже много пътувам,а после ще търся нов.Ако има някой идеи и предложения да ги споделя.Иначе пунтото върви както преди,набира като лудо)))Поздрави на всички
                              значи никога не си карал вървящо пунто Няма как да върви с износен валзанимавам се с тези коли от 8 години и вярвай ми разликата е огромна с здрав иизносен валне прекалявай с карането за да не си преебеш мотора ,първо газоразпределението никво го няма с износените гърбици второ тези финни струшки от вала къде милиш че отиват ??, явяват се един вид много финен шлайф
                              Power Under Pressure

Коментар

Working...
                              X