Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФИАТ УЛИЗ не мога да открия табелката с кода на боята

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФИАТ УЛИЗ не мога да открия табелката с кода на боята

Здравейте. Моля за съвет при откриване на кода за боята на Фиат Улиз. Имам колата от няколко седмици, но стана малка авария, заради която се налага да се пребоядиса задния капак. Колата е модел 1995 година, по-принцип казват, че кода е на лявата предна врата, но там е само информацията за гумите на колата. А, на рамата на шасито са написани доста цифри, като нито една от тях не отговаря на стандартен код боя. Ако, някой може да ми посочи мястото, където се намира този код за боята, ще му бъда задължен. Предварително благодаря.

Re: ФИАТ УЛИЗ не мога да открия табелката с кода на боята

marinilievs написа:
    Здравейте. Моля за съвет при откриване на кода за боята на Фиат Улиз. Имам колата от няколко седмици, но стана малка авария, заради която се налага да се пребоядиса задния капак. Колата е модел 1995 година, по-принцип казват, че кода е на лявата предна врата, но там е само информацията за гумите на колата. А, на рамата на шасито са написани доста цифри, като нито една от тях не отговаря на стандартен код боя. Ако, някой може да ми посочи мястото, където се намира този код за боята, ще му бъда задължен. Предварително благодаря.
    Провери вътрешната страна на задния капак. Трябва да е една сребриста лепенка, залепена на криво

Коментар

На моята Мареа - комби е на горната гредичка на 5-та врата, ама не на самата врата ами на купето (незнам как точно да го обясня). Може и при теб да са го тикнали там.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Проверил съм навсякъде за табела, но и там няма. По-принцип зная, че на различните модели на Фиат, информацията за цвета е на различни места.Свалил съм кората на задната врата, проверих и там за такава лепенка, но няма.

Коментар

виж около резервната гума

Коментар

Утре ще проверя и резервната гума, но там едва ли ще има подобна информация, просто гумата е отдолу и едва ли ще си правят труда да лепят информация на такова място, поради външните условия, ще се отлепи още първата година.

Коментар

В свестен магазин за боя не ти трябва да знаеш нищо - отиваш с колата и парички, те си знаят работата.
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Проблема е там, че не съм от голям град, и при нас такава екстра за смесване на бой няма. Много удобен вариант за мен е, да взема флакон/спрей с точния цвят и да си свърша сам работата. Но проблема е там, че като не знам цвета и номера на боята, вероятността да сполуча на точния цвят и нюанс е 10:1. Мога да поръчам от наш магазин в София, в интернет има много търговци, но човека иска да знае номера на боята.

Коментар

Колега, гледам че си от Алфатар. В Силистра на няколко места правят цветовете с компютър. Едното е на бул."Македония", до спирката на Стоматологията. Другото е в автокъща "Жоро", на паркинга пред "Истър", до блока на специалиста. Имат мостри с всякакви нюанси. Отиваш с колата и налагат мострата на боята. Ако колата е поизбеляла или пребоядисвана, това дори е по-добър вариант, защото съм виждал панел боядисан с боя по номер, но нямащ нищо общо с моментното състояние на съседните. Същата процедура я правят и за спрей, ако искаш, като естествено определят най-близкия, а не го смесват на място. Ред. Видях, че си качил и снимка. Ако е актуална, цветът мисля, че е като на моята Мареа. Номерът му е 491. Снимката с табелката е правена в тъмното и не показва точния цвят.
                  Прикачени файлове

Коментар

Поздрави. Супер, благодаря за точната информация. ))) Блока на специалиста ми е отлично познат, както и собственика на автокъщата. ))) Вероятно ще се зарадвам да ме види. ))) СНИМКАТА Е АКТУАЛНА, ПРАВЕНА Е ДНЕС ВЕЧЕРТА. Но за да се прецени точния цвят е нужно това да се направи на естествена светлина, без използване на светкавица както съм направил аз. Има и още нещо, на монитора не може да се види точния цвят, защото не всеки монитор е калибриран да показва точната цветова гама. Занимавам се с фотография. )) До новата стоматология също има магазин за авто бой, до този въпросния магазин има друг магазин, където продавача ми е приятел.)))) Относно цвета на вашата кола Марея, мисля, че е различен от този на моята кола, вашия цвят е по-светъл. Днес след обяд бях в местния магазин за бой Колор, търсех половин час такава боя, но не можах да намеря. Продавача иска номер на боята, извадихме едни маркери като модел, но и там нямаше съвпадение. На мен ми е нужен спрей защото имам на няколко места да пръсна, освен, че задната врата стана на части, има и на тавана, и от страни, едни деца с ключ леко надраскаха едната половина на колата. Или с други думи, искам в домашни условия в моя гараж да направя това боядисване. Има много места, примерно Варна, където може да се смеси точната боя и да налее в спрей. И съответно с куриер да получиш желаната боя, и да боядисаш нужното в удобно време, без да се съобразяваш с майстора. Който честно казано, не се знае дали е майстор и реално как ще направи нещата. Наистина с боя и пистолет ще се получи много по-добре, но предпочитам всичко да си свърша сам.

Коментар

Ето на какво попаднах днес, на табелата на рамата има надпис 220AC5В интернет намерих линк с номер на нюанс боя с този номер 220АС5, но за съжаление не може да се намери еквивалент на този цвят при търговците на бой, просто не знаят с какво да сравнят или да приравнят този номер към техните номера на авто бойЕто какво пише в книжката на колата

Коментар

Прав си. Твоята кола не се е произвеждала с цвят като моя.Намерих два сайта, които по зададена година, марка и модел дават номерата на използваните цветове. Дано са полезни!http://www.automotivetouchup.com/cho...archPage.aspx?

Коментар

Благодаря. Информацията е полезна, ще свърши прекрасни работа. Около тези номера, ще опитам да забъркам някой бойчка в един от двата магазина, и вероятно искам не искам ще ползвам бояджия в този случай, но вероятно ще се получи като се постопли времето, а до тогава ще ползвам монтажна лента, която ще залепя от вън на капака, за да не влиза вода. )))) ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ, ВЕСЕЛА КОЛЕДА.

Коментар

По ЕПЕР не може ли да се види.
                            ex. punto elx 1.2i
                            Lancia Libra 1.6

Коментар

Опитах линкове, който са дадени във форума, но за съжаление страниците са неработещи. Но ще оправя и без това, явно боята ще я пряват в магазина за авто-бой. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ.

Коментар

Working...
                              X