Миналата година смених двете гърнета (средно и задно, полски) на моето Типо, после сложих и резонанско гърне на мястото на катализатора щото беше заминал яко.И ето изненада след една година употреба и двете гърнета са издухани отвътре, иначе външно са 6.Майстора ми вика иди да си търсиш гаранцията в Полша (да го е...).Понеже обмислям да си купя нови гърнета Walker въпросите ми са:1. Възможно ли е сегашните гърнета да са се издухали защото е махнат катализатора.2. Ако да, дори и да сложа Walker предполагам че пак ще се издухат3.Възможно ли е да се намери катализатор втора ръка и евентуално какво трябва да се огледа на такъв за да се счита за ОК.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет: Изпускателна система
Collapse
X
-
Re: Съвет: Изпускателна система
Mitko написа:madgogo написа:Миналата година смених двете гърнета (средно и задно, полски) на моето Типо, после сложих и резонанско гърне на мястото на катализатора щото беше заминал яко.И ето изненада след една година употреба и двете гърнета са издухани отвътре, иначе външно са 6.Майстора ми вика иди да си търсиш гаранцията в Полша (да го е...).Понеже обмислям да си купя нови гърнета Walker въпросите ми са:1. Възможно ли е сегашните гърнета да са се издухали защото е махнат катализатора.2. Ако да, дори и да сложа Walker предполагам че пак ще се издухат3.Възможно ли е да се намери катализатор втора ръка и евентуално какво трябва да се огледа на такъв за да се счита за ОК.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
не си спомням ама май гърнетата на стария ми мотоциклет бяха БОСАЛ...И аз си купих полски гърнета POLMOSTROW за Типажа преди 1 месец.стана по-тиха колата, отколкото с изгнилите стари оригинални гърнета...но ми се струва, че след 3000 оборота двигателя става много шумен...другото, което забелязвам, че се чува много силен режещ звук след 3000 оборота в средното гърне ...на мястото на катализатора имам резонатор дължина 30-35см.Струва ми се, че тези полски гърнета са страшни ментаци...С над 120км/ч не може да се кара колата, много бучи отдолу ((2004 Audi A6 4F
2002 Lancia Y
Коментар
-
За съжаление се оказа, че както всяка фирма в БГ така и КОСЕР са абсолютни идиоти.Сигурно над 30 мин сме се обяснявали за гърнета и аз 100 пътиги питам имате ли БОСАЛ и отговор имаме.Е верно доста ме усъмни цената и всичко си дойде на мястото като отидох в магазина.Ама те не били БОСАЛ ами били POLMOSTROW.ОК казвам им, "дайте тогава да видим катализаторите" и им казвам номера на BOSAL.Мадамата зад щанда: Ама немога да ги видя в систематаАз: ?!?!?!Мадамата: Ей тука едно каталогче ще отворим да ги видим по снимкаАз: ?!?!?!?Гледам катализаторите на картинката общо 6 броя снимки, и питамТова ли са.Отговор ДАНай накрая се разбрахме че катализаторите им пак били полски и били универсални.Иначе на сайта на КОСЕР гордо се пъчи логото на BOSAL, кой знае с колко други марки резервни части е същата история.Carozzeria Touring, Milano
Fiat 124 Touring - моята следваща кола
Коментар
-
KPEMATOP написа:да, навсякаде искат да те преметнат...по колко пари са тия универсалните катализатори?един приятел монтира такива за по 120лв до 1.6 двигателсамо полмостров правят за типо 1.6Carozzeria Touring, Milano
Коментар
-
KPEMATOP написа:аз мога да доставя универсални катализатори по 80лв за 1.6 двигателама трябва бройкатакава цена от 170 ЕВРО нямадори и за 6 литров двигателCarozzeria Touring, Milano
Коментар
-
Купих си гърне на АСПО което при мен е двойно сиреч средно и задно. Монтажа беше безупречен в един малък оторизиран техен сервиз .Момчетата си свършиха много добре работата но това което ми монтираха е пълна ИЗМАМА. Гърнетата вероятно са полу празни вътре за прегради и тем подобни неща едва ли може да става дума. Обезшумяването е доста лошо като цяло колата е шумничка.На младежите това им харесва но на мен не.Дадох 85 лева за нещо което се нарича ШУМОЗАГЛУШИТЕЛНО ГЪРНЕ но на практика тези ламаринени цилиндри точно това не правят.Незнам дали има смисъл да ходя да се разправям защото нищо няма да постигна.И така НЕ СИ КОПУВАЙТЕ ГЪРНЕТА НА АСПОАЛ.ПЕТРОВ
FIAT PUNTO 1.2 8V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар