Преди два дни ходих на разходка в планината и затънах в снега край пътя. Бях аз с три жени и тъй като те не можаха да ме избутат от снега се наложи да сложа една от тях на волана и да избутам колата. При бутането тя е задържала волана в крайно дясно положение при което се чуваше лек шум откъм помпата. След изкарването от преспата се качих на колата и се оказа че волана е доста тежък. Установих, че при вдигане на оборотите на двигателя волана олеква и става като перце. Днес пътувах около 400 км и преди да тръгна пробвах няколко пъти да навъртя волана открай до край и установих, че при леко задържане в крайно положение след това волана се върти нормално за кратко и после пак нямам хидравлика. Опитах и да напълня казанчето до капачката, но единствения резултат беше да изхвърли излишната течност през капачката. По време на пътуването установих, че като покарам известно време волана си остава тежък и при високи обороти на двигателя. Ремъка го гледах и изглежда нормално опънат, няма криви ролки и не се чува буксуване на ремъка, вече не чувам и характерния звук от помпата при крайно положение нито характерната лека промяна в оборотите на двигателя при въртене на волана. От време на време по време на пътуването проверявах течността и забелязах, че се е нагряла по време на движение т.е. помпата би следвало да работи за да се загрява течността. Накарах приятелката ми да подава газ на колата и да върти волана при отворена капачка на казанчето, а аз наблюдавах и се оказа,че при високи обороти на двигателя и въртене нивото на течността леко пада т.е. явно помпата върти и я засмуква. Като се има пред вид и това, че след като напълних казанчето колата изхвърли течността значи помпата и налягане прави. Някой може ли да ми даде някаква идея дали е срещал подобен проблем и какво може да е или трябва да сменям помпата. Възможно ли е да е глътнала въздух отнякъде като е била в крайното си положение или нещо друго.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем с хидравлика Fiat Marea 1.9 JTD 2000 г.
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар