Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за пунто мк2 1.2 60кс, 2000г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Питане за пунто мк2 1.2 60кс, 2000г.

infineon написа:
    ванко написа:
    Червено е. Как се разбира за проблемите с клапаните и как се отстраняват? Какви по-точно проблеми- реглаж ли или други?
    Е колега много лошо че си се набутал на тоя дръгел. Карано е от един лекар от ВМА това пунто и от толкова километри градско му е взета душата. Отделно че единия заден калник е бил удрян и е почнало да гние отдолу по праговете.Отностно мотора- преди близо 2 години помня че работеше много лошо на 3 цилиндъра, и мисля че имаше проблем с изгорели клапани или нещо подобно.С добавки няма да се оправи гарантирам ти, закарай го на майстор да му мерят компресията, и най вероятно ще се наложи да му свалят главата.Ако не е късно гледай да се отървеш от него че ще намразиш марката фиат. За колко ти го даде ако не е тайна?
    От кой квартал е бил този лекар или как изглежда или нещо съществено за да сверим часовниците. Човека от който го взех не е лекар, но може да ме е излъгал. По принцип често си продавам колите, но само ако са в безупречно състояние и без забележки, иначе не ме кефи. Естествено, че и за хубави пари.
    какъв хубав човек в какво грозно тяло се е скрил

Коментар

iliyan написа:
      Колега,от София си,така,че закарай я в "Лисан сервиз" или "Вентура гараж",които се занимават предимно с италиански коли.Нека започнат с комп. диагностика,ако тя не покаже нищо-мерене на компресия,хлабина клапани.А междувременно,ако имаш контактен спрей,извади буксата от ECU и ги напръскай хубаво,докато светнат.
      Закарах я при БОБО. Мисля, че той ще се справи с проблема, но какъв ще е незнам.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
        Колко бензин има в колата, ти сипвал ли си от как си я взел??
        Първата ми работа като взема кола е да и напълня резервоара и почти само пълен го карам. Даже като си продавам колата новия собственик я купува с почти пълен резервоар.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
          Тои кат се отърве от него ще се появи следващия с същата тема явно на някои му е писано да го оправя, ама как го е взел колегата като вероятно ги е имало тея симптоми при покупката незнам.
          Ако тръгна да се оттървавам всичко ще е чук по колата, ако не на части и за скраб, но не ми се вярва да стигна до такива крайности. По принцип проблема е само един малък но дразнещ, а именно, че като подадеш рязко газ се замисля. На место си рабоди нормално, в високите си е добре. Един ден ми гаснеше на светофарите и беше кошмарно работата на колата, но се оказа, че не бяхме сложили хубаво кабела на едната свещ. Сага купих нови кабели и го забелязахме това, но късно.

Коментар

Ясно , пиши кво е станало при Бобо.
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

И при мене се получава този проблем с гасненето. Как се почиства това стъпково моторче, че почва да ме дразни вече
              Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

ванко написа:
                infineon написа:
                ванко написа:
                Червено е. Как се разбира за проблемите с клапаните и как се отстраняват? Какви по-точно проблеми- реглаж ли или други?
                Е колега много лошо че си се набутал на тоя дръгел. Карано е от един лекар от ВМА това пунто и от толкова километри градско му е взета душата. Отделно че единия заден калник е бил удрян и е почнало да гние отдолу по праговете.Отностно мотора- преди близо 2 години помня че работеше много лошо на 3 цилиндъра, и мисля че имаше проблем с изгорели клапани или нещо подобно.С добавки няма да се оправи гарантирам ти, закарай го на майстор да му мерят компресията, и най вероятно ще се наложи да му свалят главата.Ако не е късно гледай да се отървеш от него че ще намразиш марката фиат. За колко ти го даде ако не е тайна?
                От кой квартал е бил този лекар или как изглежда или нещо съществено за да сверим часовниците. Човека от който го взех не е лекар, но може да ме е излъгал. По принцип често си продавам колите, но само ако са в безупречно състояние и без забележки, иначе не ме кефи. Естествено, че и за хубави пари.
                От лозенец беше, всъщност незнам дали е точно лекар, работеше в ВМА. Но съм почти сигурен че става въпрос за същото. Помня че номера му почваше с С и беше МХ накрая.Може и да е било препродадено вече 2 пъти. За колко го купи?
                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                FIAT БРАВО 1.2 16v
                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                  ванко написа:
                  infineon написа:
                  ванко написа:
                  От лозенец беше, всъщност незнам дали е точно лекар, работеше в ВМА. Но съм почти сигурен че става въпрос за същото. Помня че номера му почваше с С и беше МХ накрая.Може и да е било препродадено вече 2 пъти. За колко го купи?
                  Може и да е то. На тебе за колко ти го е давал, ако е същото? Завършва само че на МН. Вече е готово. Няма никакви проблеми след като бях при Бобо.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                    Ясно , пиши кво е станало при Бобо.
                    Евала на Бобо. Обадих му се, оставих колата на обяд и вечерта около 18.30ч си я всех. Може и нещо друго да му е правил, защото сега е самолет. Просто може би имах късмет. Каза, че е пипал по някакви маркучи, бензинова помпа и криво завита свещ... Негова си работа. Вече ми харесва колата, не я мразя както преди))

Коментар

ванко написа:
                      Може и да е то. На тебе за колко ти го е давал, ако е същото? Завършва само че на МН. Вече е готово. Няма никакви проблеми след като бях при Бобо.
                      За 2000.Може и на МН да е било. Огледай му внимателно праговете отдолу и калниците отзад. Може да са оправени, ама преди имаха бая ръжда.
                      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
                        ванко написа:
                        За 2000.Може и на МН да е било. Огледай му внимателно праговете отдолу и калниците отзад. Може да са оправени, ама преди имаха бая ръжда.
                        Взех си го от първия собственик, от Аутоиталия си го е купил като ново. Потдържал го е добре с хубави масла, сменени 4 амортисьора, тампони, носачи, съединител, агренажен ремък, гърнета... Единствено външният му вид има дребни забележки. Прага е натиснат на някой камък или бордюр и има ръжда отдолната му страна, цвят леко избелял.... абе трябва да се пастира и леко пооправи боята. Не е нищо страшно. Сташното мина Има зимни гуми, летни. Разбрахме се за 1000 лв. С ГО, прехвърлянето, прегледа, Бобо, пастирането, изпирането на салона и т.н. мисля че ще ми стъпи на 2000 лв. Като го оправя напълно ще го пусна на 2500 лв. в мобилето и ще си го карам с кеф докато някой го забележе. Аз не бързам и си държа на колите защото знам, че всичко е изпипано по тях и няма скрито покрито. Там ще може да го видите, но сигурно ще е след поне 2 месеца.

Коментар

Ти си знаеш... ама това че всичко му е сменено и го дава за 1000 лв са приказки за малки деца, а като те гледам май не си много на ясно с нещата и си му повярвал.Аз на моето пунто - 2 читави предни амортисьора бяха 220 лв, читави носачи (делфи) са към 100 лв бройката, съединителя към 300 + 100 за смяната. Още ли вярваш че му е сменил тези неща?Пак ти казвам гледал съм го преди 2 години и състоянието му беше трагично, даже беше навит да го даде за 1800 тогава. Смятай щом 2 години е стояло и никой не е искал да го купи....А тая кола състоянието и е много далеч от "изпипано".
                          FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
                            Ти си знаеш... ама това че всичко му е сменено и го дава за 1000 лв са приказки за малки деца, а като те гледам май не си много на ясно с нещата и си му повярвал.Аз на моето пунто - 2 читави предни амортисьора бяха 220 лв, читави носачи (делфи) са към 100 лв бройката, съединителя към 300 + 100 за смяната. Още ли вярваш че му е сменил тези неща?Пак ти казвам гледал съм го преди 2 години и състоянието му беше трагично, даже беше навит да го даде за 1800 тогава. Смятай щом 2 години е стояло и никой не е искал да го купи....А тая кола състоянието и е много далеч от "изпипано".
                            Аз не казвам, че ги е сменил точно преди да ми го даде специално заради мен, а в миналите 1-2 години когато му е дошло времето и то се вижда, а и ми е дал гаранционни карти за някои от нещата. А относно изпипването това е мойта работа (хоби). .....Окачването е кокал, като ново, мотора шие като шевна машина след посещението ми при Бобо. ..... Все тая, ще стане чудесно като го пастирам, има много хляб в него. Няма да го познаеш. Може да пием кафе някой ден да го разгледаш по-добре. Хубавото е, че не е имало газ и не е с върнат километраж от 450к на 150к, като всичките до една на Горубляне

Коментар

Working...
                            X