Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа много харчи ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivel написа:
    какво значи сигурен ли си.казвам че vw и рено имат по-малко 16в мотори масово призводство.а на колегата по- горе-не съм гледал реното какво е но 5,6 на дълго просто никога не можеш да постигнещ.или заблуждаваш себе си или не си засякъл правилно
    моята лятото градско дава 7,5 а с климатика и на магистралата под 140 не сам падал ми даде 5,5 !!!! зимата гледам да направи 10/100 и отивам на бензиностанцията

Коментар

Привет, Колеги :D Да се включа и аз,- разхода зависи от няколко фактора, първия е техническото състояние на колата, втория измерването на разхода трябва да е извършено в двете посоки по същата отсечка, трето който според е най-важен е факторът зад кормилното устройство ,имено от не го зависи колко да гори....По-принцип италиянските коли си горят, защото техните коли са направени да вървят,смисъл че са оборотни двигатели.А оборотните двигатели си искат своето, затова има 8 клапанови ниско оборотни и 16 клапанови които по-принцип са оборотни.За да е енергичен мотора(агресивен в ускорение), се прай да е оборотен+повечко клапани и по яко впръскване на гориво и се получава удоволствието от залепяне на седалката,и затова удоволствие се заплаща с по-високия разход. :D Така ,че за Колегата де не бърза да продава колата, първо една диагностика си направи, ако всичко си е наред няма смисъл да я продаваш, по-добре една газова уредба отколкото на ново да инвестираш в друга кола, поне набутването с газовата ще бъде в пъти по-малко , ако колцата дето си я караш е технически с добро състояние.
      Fiat palio 1.7td

Коментар

Разход на рено 1,6 сценик 99 година :Собствено тегло1250 кгОбем на резервоара60 лРазход - извънградско6.2 л/100кмРазход - градско9.5 л/100кмВреме от 0-100 км/ч11.2 cМаксимална скорост182 км/чКак може 13 годишна кола да гори под това, което производителя дава като данни ? За сравнение на брава 1,6 средния разход извънградско е 6,1 л/100км.Източник testdrive.bg
        Play Golf ,but not drive golf!!!
        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

И така сложих си газова уредба и проблема ми се реши,сега с 10 лв газ минавам 80км градско а преди с 10 лв бензин минавах 35.Е да с газовото колата ми направо умря никакъв вътак,но като искам да карам по бързо си сменям на бензин. Благодаря на всички за мненията

Коментар

Xayc написа:
            И така сложих си газова уредба и проблема ми се реши,сега с 10 лв газ минавам 80км градско а преди с 10 лв бензин минавах 35.Е да с газовото колата ми направо умря никакъв вътак,но като искам да карам по бързо си сменям на бензин. Благодаря на всички за мненията
            Браво! Значи си в партията на Газажийте, за слабото набиране недей се притеснява, ще сванеш цаката как да я караш ,за нормално каране си е супер, дори за зимата още по-добре, за последното ще разбереш да какво имам предвид, като я по-караш на сняг. :D
            Fiat palio 1.7td

Коментар

Ами мотора си е малко слаб ,моето комби с празна бутилка и резервоар тежи точно 1250 кг,теглено на кантар на трансинс.Аз лично не намирам разлика между газ и бензин,все си е еднакво куца
              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Xayc написа:
                аз с дизелака с 10 лв мога да мина към 40-50км градско каране ама това е максимум ако почна да си я настъпвам горе долу на половина иначе с 30лв 140км нормално каране в града

Коментар

Working...
                X