ivel написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареа много харчи ?
Collapse
X
-
Привет, Колеги :D Да се включа и аз,- разхода зависи от няколко фактора, първия е техническото състояние на колата, втория измерването на разхода трябва да е извършено в двете посоки по същата отсечка, трето който според е най-важен е факторът зад кормилното устройство ,имено от не го зависи колко да гори....По-принцип италиянските коли си горят, защото техните коли са направени да вървят,смисъл че са оборотни двигатели.А оборотните двигатели си искат своето, затова има 8 клапанови ниско оборотни и 16 клапанови които по-принцип са оборотни.За да е енергичен мотора(агресивен в ускорение), се прай да е оборотен+повечко клапани и по яко впръскване на гориво и се получава удоволствието от залепяне на седалката,и затова удоволствие се заплаща с по-високия разход. :D Така ,че за Колегата де не бърза да продава колата, първо една диагностика си направи, ако всичко си е наред няма смисъл да я продаваш, по-добре една газова уредба отколкото на ново да инвестираш в друга кола, поне набутването с газовата ще бъде в пъти по-малко , ако колцата дето си я караш е технически с добро състояние.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
Разход на рено 1,6 сценик 99 година :Собствено тегло1250 кгОбем на резервоара60 лРазход - извънградско6.2 л/100кмРазход - градско9.5 л/100кмВреме от 0-100 км/ч11.2 cМаксимална скорост182 км/чКак може 13 годишна кола да гори под това, което производителя дава като данни ? За сравнение на брава 1,6 средния разход извънградско е 6,1 л/100км.Източник testdrive.bgPlay Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Xayc написа:И така сложих си газова уредба и проблема ми се реши,сега с 10 лв газ минавам 80км градско а преди с 10 лв бензин минавах 35.Е да с газовото колата ми направо умря никакъв вътак,но като искам да карам по бързо си сменям на бензин. Благодаря на всички за мнениятаFiat palio 1.7td
Коментар
-
Xayc написа:И така сложих си газова уредба и проблема ми се реши,сега с 10 лв газ минавам 80км градско а преди с 10 лв бензин минавах 35.Е да с газовото колата ми направо умря никакъв вътак,но като искам да карам по бързо си сменям на бензин. Благодаря на всички за мненията
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар