Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа много харчи ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой да е отрекъл постиженията на Фиат? Аз поне не съм прочел нещо такова...нито съм казал...Ама е факт, че Сценика, дето го карам в момента, на дълъг път гори с около 2 литра бензин по-малко, отколкото Типото, което карах преди.И ми се струва, че си някакъв заклет Фиат маниак, какъвто аз не съм, та с теб няма да мога да споря...Аз карам кола според нуждите. Вчера Фиат, днес Рено, утре незнам какво ще е, ама ще е нещо, което ми върши работа, а не кола, която се казва еди-как си...Няма да ти казвам, че от Типото слизах като разглобен след ходене от Плевен до София и обратно...Сега със Сценика минавам близо 1000 км от Плевен до Измир в Турция и си слизам като пич. Отделно багажа, който прекарвам е в неимоверно повече количество...
    FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
    Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

Мда гори си тоя мотор, аз съм карал браво 1.6 и си гореше 10 с леко каране. Направили са го бързооборотен с къс ход на буталата. На опел и рено мисля че моторите са по дългоходови.
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Ами разликата я има...На Типо и Браво/Брава 1.6 хода е 67.4 мм, а на Рено е 80.5 мм...И специално за другаря ivel:На Сценик по каталожни данни му дават градски разход 9.5, а на Мареа, като тая в темата, е 11.3...И на това ако не му казваш 2 литра разлика??? Май няма смисъл да казваш на бялото черно и да избиваш на към букси, скъпи ремонти и скоростни кутии...Процентно тези проблеми са много малко...И не ми казвай, че са масови, защото си имал незнам си колко познати, дето им се е случило...Колите, които твоите приятели карат, отдавна е трябвало да са на боклука, смачкани на кубче...Като се зачета из темите тук във форума, Фиат също има безбройни малки проблемчета, които могат да ти скъсят живота...

Коментар

Май отиде на колегата темата.Та и аз съм заклет Фиат маниак,но на черното не мога да кажа бяло.Фиат може да е всичко,но не и икономичен автомобил(като изключим ЖТД-то).Фиат има своите заслуги в автомобилостроенето,но както всяка кола(втора употреба) има своите недостатъци,но недостатъци има всяка употребявана кола независимо каква марка е.
          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Колеги какво значение има коя горяла повече коя не щом върви ще гори няма как.
            преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v

Коментар

Всички сте прави Писах по-горе в темата за моя харч. Ако ми трябва мощност и бързина, обръщам на бензин и забравям за икономиите, ама имам и двете. Верно прецакахме темата ...
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

За да завършим темата и отговора да е по темата, пишем така:Твоята Мареа харчи много, ама това й е нормалния разход, така че си я карай със здраве...

Коментар

bgaf написа:
                  За да завършим темата и отговора да е по темата, пишем така:Твоята Мареа харчи много, ама това й е нормалния разход, така че си я карай със здраве...
                  Много си я харесвам но,мисля да спирам да я карам.Аз съм на 19 години всяка вечер излизам с колата оставям по 10 лв на вечер,зада мина 15 20 км.Не мисля да си давам парите само за бензин.Ще разгледам да взема нещо друго за каране,а тази да я продам.Благодаря много а информацията

Коментар

Ами колега сложи си една обикновенна газова,доста се продават втора ръка на цени от 100-200лв.,и вечер ще даваш по 5лв.за гориво.И да намериш нещо много икономично,едва ли ще върви добре когато ти потрябва.
                    Fiat Bravo 1.8GT:ГИ

Коментар

Да споделя и аз моите впечатления. Имах браво 1.6 и на бензин ми харчеше градско м/у 9 и 11 в София в зависимост от задръстванията, а извънградско около 6,5. Аз обаче го карах на метан предимно и там разхода беше друг. Преди да го продам в софия ми харчеше около 9 лева а извънградско 6. Сега за впечатленията ми и от разхода на други коли. Дачия Логан (1.6 MPI бензинов двигател на рено) разход в София 14-15 /100 извънградско не съм я карал. Дачията е на 15 хил. км. Форд ескорт 1.6 16v 1996 г. комби (на баща ми) извънградско 6/100 градско около 8/100 (не в София). деу тико(с 5 скорости) извънградско 3.5-4/100, градско 9/100. Пежо Партнер 1.9 Д (без турбо) София - 8/100, извънградско 6/100, Рено Канго 1.9 Д(без турбо) София - 10-11л/100, извънградско 5/100. Дачия Логан 1.5 DCI (рено двигател) София 6-6.5/100 извънградско 4.5/100, Фиат Мареа 1.9 JTD софия 7-8/100, извънградско 5-6/100, BMW316 compact София 12/100, извънградско 8/100, Опел корса 1.2 екотек София 6/100 извънградско 4.5/100. VW Passat1.9 TDI 110 к.с. София 8/100 извънградско 5-6/100. Повече от горенаписаните автомобили съм ги карал и съм ги засичал от пълно до пълно а не с бордкомпютри, които не показват съвсем точно. Извода е че все още за съжаление няма кола която да харчи 2-3 л/100 км или ако има със сигурност не е рено сценик дето тежи 2 тона с 1.6 двигател на 12-13 години. И на мен ми се иска да карам без пари и затова карах кола на метан 4 години, е вече съм на дизел и ще се примиря с цената на нафтата. Колегата дето колата му харчи 3на 100 или не може да смята или се засилва, гаси колата и се вози по инерция докато спре, после пак се засилва и така. Не може да ми кажеш че бензинов двигател 1.6 ще работи час и 10-15 мин на 2000-2500 оборота (според скоростта с която ти караш за толкова време се минават 100 км) с натоварване на двигателя и ще изхарчиш 4 литра . Колега мотоциклетите харчат повече дето са с 4 пъти по-малки двигатели и 5-6 пъти по-леки. Нека не говорим глупости. Темата беше за това, че на колегата му се вижда висок разхода на колата му и истината е, че е нормален този разход и с това темата се изчерпва. Ти се опитваш да му кажеш как трябва да си продаде колата и да си вземе рено сценик дето ще му харчи на половина и ако го направи колегата ще се премести във форума на рено с тема за висок разход. Истината е, че ако искаш изгоден разход на бензинова кола ти трябва газова или метанова уредба. Другия вариант е дизел.
                      Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

Коментар

ivandd написа:
                        Да споделя и аз моите впечатления. Имах браво 1.6 и на бензин ми харчеше градско м/у 9 и 11 в София в зависимост от задръстванията, а извънградско около 6,5. Аз обаче го карах на метан предимно и там разхода беше друг. Преди да го продам в софия ми харчеше около 9 лева а извънградско 6. Сега за впечатленията ми и от разхода на други коли. Дачия Логан (1.6 MPI бензинов двигател на рено) разход в София 14-15 /100 извънградско не съм я карал. Дачията е на 15 хил. км. Форд ескорт 1.6 16v 1996 г. комби (на баща ми) извънградско 6/100 градско около 8/100 (не в София). деу тико(с 5 скорости) извънградско 3.5-4/100, градско 9/100. Пежо Партнер 1.9 Д (без турбо) София - 8/100, извънградско 6/100, Рено Канго 1.9 Д(без турбо) София - 10-11л/100, извънградско 5/100. Дачия Логан 1.5 DCI (рено двигател) София 6-6.5/100 извънградско 4.5/100, Фиат Мареа 1.9 JTD софия 7-8/100, извънградско 5-6/100, BMW316 compact София 12/100, извънградско 8/100, Опел корса 1.2 екотек София 6/100 извънградско 4.5/100. VW Passat1.9 TDI 110 к.с. София 8/100 извънградско 5-6/100. Повече от горенаписаните автомобили съм ги карал и съм ги засичал от пълно до пълно а не с бордкомпютри, които не показват съвсем точно. Извода е че все още за съжаление няма кола която да харчи 2-3 л/100 км или ако има със сигурност не е рено сценик дето тежи 2 тона с 1.6 двигател на 12-13 години. И на мен ми се иска да карам без пари и затова карах кола на метан 4 години, е вече съм на дизел и ще се примиря с цената на нафтата. Колегата дето колата му харчи 3на 100 или не може да смята или се засилва, гаси колата и се вози по инерция докато спре, после пак се засилва и така. Не може да ми кажеш че бензинов двигател 1.6 ще работи час и 10-15 мин на 2000-2500 оборота (според скоростта с която ти караш за толкова време се минават 100 км) с натоварване на двигателя и ще изхарчиш 4 литра . Колега мотоциклетите харчат повече дето са с 4 пъти по-малки двигатели и 5-6 пъти по-леки. Нека не говорим глупости. Темата беше за това, че на колегата му се вижда висок разхода на колата му и истината е, че е нормален този разход и с това темата се изчерпва. Ти се опитваш да му кажеш как трябва да си продаде колата и да си вземе рено сценик дето ще му харчи на половина и ако го направи колегата ще се премести във форума на рено с тема за висок разход. Истината е, че ако искаш изгоден разход на бензинова кола ти трябва газова или метанова уредба. Другия вариант е дизел.
                        Най-накрая някой да каже истината. Поздравявам те колега! А тези с 3/100 градски разход
                        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Xayc написа:
                          Много си я харесвам но,мисля да спирам да я карам.Аз съм на 19 години всяка вечер излизам с колата оставям по 10 лв на вечер,зада мина 15 20 км.Не мисля да си давам парите само за бензин.Ще разгледам да взема нещо друго за каране,а тази да я продам.Благодаря много а информацията
                          Колега, тоя разход малко ми се вижда завишен, всъщност не малко, аз карам 1.8 115коня. и среден разход на газ ми дава 12-12.5 в града и извън града 7-8, а повечето колеги ме познават и знаят че кръка ми не е от най леките, дори СОК 1 беше казал че съм голфър по душа.Та една диагностика би могла да разкрие причината за завишения разходпричини много - мръсен въздушен филтър, скъсани въздуховоди, дефектирал МАП, умряла ламбда сонда, скапани свещи, скапани кабели, задръстен канализатор и генерация, прескочили зъби, неправилно подбрани гуми/като размер/, запушен горивен филтър, скапан термостат и термодчици - да продължавам ли ? Трябва си диагностика и да се види какво и е на колата за да се нормализира разхода, смесен цикъл разхода би трябвало да е около 9-10 а чисто градско малко под 11.Не бързай с продажбата модела е добър и комфортен просто потърси проблема.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

ivandd написа:
                            Ти някога изгарял ли си три резервоара с бензин без да спираш? Аз отдавна се каня, ама накрая ще го направя клипа със засичането, та да млъкнат накрая такива като тебе...Щото много обичате да се юркате по магистралите, надбягавате се с другите и в крайна сметка никой не кара като мене с 90 км/ч почти постоянна скорост...Аз като казвам 90, това значи 90...И това ми е максималната скорост...Някой ако иска да си направи експеримента да изгори един резервоар бензин или нафта с тая скорост и да дойде да ми спори после...И педала се ГАЛИ...С перце, не с обувки...Научете се да карате икономично и тогава ми говорете...Щото и аз имам очи да видя как кара всичко живо около мене...Газ, спирачки, гаааааааааз, пак спирачки...Не чакай икономично шофиране с тоя стил....

Коментар

Абе доста нормално си карам да ти кажа даже някъде като има ограничение нарочно минавам в дясната лента да ги ебавам тия дето обичат да светкат по магистралите при изпреварване.Искам да ти кажа, че съм забелязал, че понякога при "бабешко"каране колата ми е давала по-голям разход отколкото при по-агресивно така че не са определящи деведесетте км/ч. Просто нека бъдем реалисти. Не се заяждам, ако искаш ще заредим твоето Ренде до капачката ще го изпразним и пак ще го заредим до капачката и ще видим резултата. Наистина новите DCI двигатели на рено са много икономични както съм писал по-нагоре, колата я карам всеки ден (служебна мие) и наистина е икономична. Просто исках да кажа че няма нужда да преувеличаваме. Всеки сам си сипва горивото и на никой не искам да давам наклон на ... Нека да сме реалисти, и аз искам да ми гори колата 3/100 ама не мога да го постигна за съжаление. Навремето имах рено клио 1.2 и преди да го взема бившия собственик каза че гори 5 на 100 ама като мина в мен се оказа, че не е баш така.P.S. От 1-ви Януари нафтата ще я вдигат с 10 ст. който има възможност да зарежда докато е време.Информацията е от сигурен източник.
                              Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

Коментар

ОК, айде да ти дам домашно тогава...Намери път от Измир през Чанаккале до Плевен...Сметни колко километра, сметни че резервоара ми е 60 литров и пристигайки в Плевен имам още бензин...Лампата ми свети, но не е свършил имам предвид...Може да са 2-3 литра, но имам...Оттам нататък можеш да ми говориш каквито искаш истории и простотии....Аз вярвам само на себе си...Щото на колонката не идваш ти да ми го зареждаш...

Коментар

Working...
                                X