Здравайте колеги,искам да попитам за моя фиат Мареа 1.6 16v не знам колко коня е точно.Да попитам дали е нормално да харчи 12 градско,може да не е точно 12 но е над 10 със сигорност.Да ми кажите нещо да погледна да сменя нещо ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареа много харчи ?
Collapse
X
-
ivailo rachev написа:Така е колегите са прави,напълно нормално е да си гори толкова,зимата е така.
Коментар
-
Synthy написа:Е ти нищо не каза. Аз доколкото знам 1.6 е най-икономичният двг. на италианците от онези години.FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser
Коментар
-
високия разход се дължи на конструктивни инженерни решения.този мотор достига макс. въртящ момент на по-високи обороти и от там идва по- големия разход.трябв да подчертая че повечето мотори 16в горят повече.дори съм карал опел астра 1,6 16в 101кс,която ми даде разход 12 градско.на същото каране фиата ми даде 13.така че 16-те клапана също допринасят за голям разход.
Коментар
-
Относно лакомията, Фиат е в челото. Астра да гори толкова, трябва хич да не е наред. Опелите са доста икономични. Фокус 1,6 също. Фолксваген и Рено са малко отгоре, но пак горят по-малко от фиатите.Вървежът си има цена...Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
ivel написа:всичко добре ама фолксваген и рено нямат 16в мотори за масово производство,виж да кажеш за форд-да.общо взето има ли 16в горят много,не само фиат.че фиат води в класацията няма две мнения,но това е както писах защото мотора развива макс въртящ момент на високи оборотиFIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser
Коментар
-
ivel написа:всичко добре ама фолксваген и рено нямат 16в мотори за масово производство,виж да кажеш за форд-да.общо взето има ли 16в горят много,не само фиат.че фиат води в класацията няма две мнения,но това е както писах защото мотора развива макс въртящ момент на високи оборотиПредпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар