Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се ползва ASR-то в зимни/влажни условия /Stilo/?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    chaveto написа:
    Ценна екстра при тръгване. По време на движение в завой и като отнеме газта и ми блокират гумите и какво правим Малко автомобили при връщане на газта при поледица...... гумите остават да се въртят със скоростта на движение. При повечето автомобили оборотите на двигателя...... са по ниски от тези на скоростта на автомобила и се получава един вид блокиране......
    Тук няма това как да се получи, защото ако АСР-а засече такъв вид "заплаха", ЕКУ-то ще ти подаде автоматично газ до изравняване на скоростта на задния мост. Демек няма да се получи описания проблем с приплъзване на моста от задържане на колелата заради моторната спирачка.
    АСР-а ако засече такава заплаха и наистина подаде газ..... ударът ще е още по голям Завой на 90* пътя изцяло е покрит с лед. Стоя си аз на около 50м от въпросното място и наблюдавам как колите правят въртележки по тротоари и градинки Тръгвам и аз, знам какво да очаквам и се движа на първа с много ниска скорост. В самото навлизане в завоя връщам газта и усещам как вместо да завивам продължавам направо. В следващият момент оборотите падат толкова, че двигателя сам си подава газ за да задържи ниските обороти. След отнемането на газта от моя страна движението беше направо, точно преди подаването на газ от страна на ЕКУ-то леко се опита да завие и след подаването на газ отново тръгнах към тротоара. Изхода от ситуацията беше да натисна съединителя, щом го натиснах и колата зави рязко в ляво. АСР-а не мисля, че ще се справи в такава ситуация, може би разните други стабилизиращи програми....... да, но не и АСР.

Коментар

ASR-а е само против пробуксуване доколкото знам, и идеята е да намали мощноста на двигателя дотолкова че да се подобри сцеплението на водещите колела с пътя. Аз го изключвам само когато за да потегля или да премина някакъв участък се налага боксуване, тъй като ASR-a направо "гаси" мотора. Но в завой не ми се е случвало и не зна как се държи.
      Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
      ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Working...
      X