Привет, колеги. Темата ми не е, нито за раздел " Електроника", нито за "Газови уредби", за това я пускам тук. Имам проблем с Мареа 1.6 16V BIPOWER (Нормален 1.6 мотор с фабрично монтиран метанов инжекцион)Изразява се в това, че не иска да превключи на метан. Копчето работи и превключва между режимите си(разбирам по лампичката в самото копче), но релето, което до последно, мисля, че се чуваше от жабката, не иска да щракне. Сега Ви моля, по метода на изключването, да ми помогнете да разбера, кое е релето на метана. Кое от двете релета, не се намира в нормалното 1.6 16VМисля, че отбелязаното краче, не контактува, ако е от значение. Ето го и другото:За момента, подозирам кафявото, понеже не си спомням да съм виждал такова 5 крако реле, но може и да греша. Само за справка - без кафявото, колата не иска да пали/работи и на бензин, докато черното не оказва влияние на работата на колата. Като черното знам, че има на доста места в колата, но за всеки случай съм го снимал. ПОМОЩ, ЧЕ КАРАМ НА БЕНЗИН ОТ 2.50
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кое от релетата на снимките, НЕ се намира в 1.6 16V
Collapse
X
-
Етикети: –
-
nedialk00
-
lithrone
nedialk00 написа:такова реле нямама аз - червеното/кафявото
Коментар
-
lithrone
Stoynev85 написа:46453554 е номера на релето в ebay е 5 евро
Коментар
-
подай им 12в за да се увериш че е от тях..да видиш дали цъкат...12в се подава на 85 и 86то краче......когато подадеш 12в( и бобината залепне) на крачета 30 и 87 трябва да ти излезне късо..следователно са здрави....пробвай ги.А иначе стават релета обикновени(30А) с малко преправка от към крачетата.....Миналата година ми направи тоя номер и на мен.Оказа се слаба маса на компютъра на газовото вънка при двигателя.....Успех!!!!FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
lithrone
galinchooo написа:подай им 12в за да се увериш че е от тях..да видиш дали цъкат...12в се подава на 85 и 86то краче......когато подадеш 12в( и бобината залепне) на крачета 30 и 87 трябва да ти излезне късо..следователно са здрави....пробвай ги.А иначе стават релета обикновени(30А) с малко преправка от към крачетата.....Миналата година ми направи тоя номер и на мен.Оказа се слаба маса на компютъра на газовото вънка при двигателя.....Успех!!!!
Коментар
-
lithrone
wwalker написа:То хубаво майстор, ама нали знаеш как гледат заводският ГИ като голям камък Пак за Янко се сещам, но незнам дали и той разбира от точно тази уредба.
Коментар
-
а това реле, което прекъсва работата на бензин, би следвало бубинката като го дръпне и да прекъсне контакта към бензиновата верига, да даде контакт към метановата. Аз лично само оот четенето тук, без да виждам снимките, залагам на кофти маса някъде по релетатаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар