Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Уно 1.1 1989г. Голям проблем !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Уно 1.1 1989г. Голям проблем !!!

Искам да попитам колегите дали някой е имал като моя проблем ..... Колата ми е Фиат Уно 1.1 бензин - гас ! Колата я имам от 1 година ... Предната зима нямаше никакви проблеми с паленето сутрин на газ. А от 1-2 месеца ми прави някакви чалъми.. Та проблема е следния ... Както си карам на газ изведнъж колата дига градуси, перката се включва , а след няма и минута температурата си пада пак на 90 градуса а колата не държи обороти и гасне .. След което ест не иска да пали... Отварям капака а под изпарителя като развия едно нещо което прилича на болче от там тече втечнена газ! Първоначално мислех,че проблема е в газовата ми уредба.. Консултирах се при 2-ма специалисти и двамата казаха ,че това не е свързано с газовата уредба! Отидох на ремот при майстор.. Той ми каза , че не е от гарнитурата понеже кат отвори капачката на радиатора не изхвърлч водата... Мислеше ,че е от термостата ... Смених вече 3 термостата а номера още си го прави.. Друг майстор ми каза , че има въздушен стълб и от там е проблема... Обезвъздушавах колата всеки ден .. но уви нищо ново ... Смених няколко майстора всеки казва различно .. Не знам вече какво да правя .... Един казва,че в газовата е проблема... Друг казва ,че самата газова не е свързана както трябва... Трети термостата ... Или въздушен стълб ... Нямам си на идея вече какво е ... Най интересното е , че когато е студено ми го прави този номер ... Иначе си патувам с колата и когато пусна парното си духа топло .... Минавам 300 километра и тогава ми прави номера .. а първата година и нямаше нищо... Много бих се радвал ако някои ми каже от какво може да се получава всичко това ... Или някой ако е имал същия проблем да каже как го е отстранил ...

Колега,а като отвиеш капачката на разширителния съд за антифриза да мирише случайно на газ?
    Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Ами да ти кажа честно колега не съм го мирисал понеже като ми направи този номер не мога да отворя капачката тъй като е загряла колата и като тръгва да отварям капачката излиза антифриза , но ми направи впечатление , че се образува гъста кафява утайка над антифриза ... Възможно ли е да е запушена някое съединение? Има си иначе парно ... А единия майстор ми спомена , че едновременно бута антифриза през двата кръга (големия и малкия).. И от това не може да циркулира водата(антифриза) и за това не минава топлия антифриз през изпраителя и не преобразува газта от течна в заообразна ... Нямам си на идея ..

Коментар

Ако ти е пробита дебелата мембрана на изпарителя, вкарва газ в антифриза и нямаш добра циркулация. Осван ако изпарителя ти е БРЦ. Корави ли са ти маркучите? Как е свързан изпарителя? Снимай и покажи.Затвори газта от бутилката и покарай на бензин, виж дали ще го прави.
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

А и много пъти до сега съм доливал антифриз... Би трябвало да ми замирише на газ ...

Коментар

За мембраната нямам представа ... Не му разбирам .... А Колега, какво искаш да кажеш с ’’Осван ако изпарителя ти е БРЦ. " Иначе маркучите не са корави... Топли са ... А изпрарителя ми е свързан за маркуча който е от термостата към парното... Пробвах колата няколко седмици на Бензин ... Карам я ... Колата си върви без никакви проблеми ... Пробмеите ми ги прави само на газ !!!

Коментар

Добре де, толкова ли не знаеш какъв ти е шибания изпарител?!

Коментар

Знам само , че изпарителя ми е landi renzo ...

Коментар

Сменяй му мебрани и клапанчета. И ще се оправи.Ако мислиш, че сам ще се справиш:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=77673

Коментар

Сигурен ли си ? Понеже се консултирах с две фирми кадето поставят и регулират АГУ .... И двете ми казаха , че проблема не е в газовата ... То не ми остана май друго ... Ще ги сменя !!! Благодаря ти много..

Коментар

Благодаря ти Много ... Ще видя какво ще направя :P

Коментар

Като те болят краката, събуеш обувките и болката спре, логично е да е от обувките.Та и при теб - щом на бензин е наред, значи е от газовата. Не бих искал да ми слагат газ вашите майстори!

Коментар

то дет викаш логично да е газовата .... Но дали точно там е проблема :P

Коментар

Тсчно там е-дебелата мембрана.
                            LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                            ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Благодаря Ви много приятели .... Толкова неща смених, а проблема все е същия .... Непременно ще я сменя тази мембрана :P

Коментар

Working...
                              X