Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход след реглаж на клапани и нов филтър!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Разход след реглаж на клапани и нов филтър!

    Здравейте колеги,преди около месец си регулирах клапаните и смених въздушния филтър и от тогава ми скочи разхода на газ с около 2 литра. На мен не ми се вярва да е от клапаните , но не ми се вярва и от филтъра да е - цели 2 литра, че и отгоре! Има ли някаква вероятност да е от тези две намеси, или да търся проблема другаде? Кабелите и свещите уж са ми наред, но ще ги погледна.Благодаря предварително!
    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

    #2
    от филтър можена един приятел Ланчата си гори по 11 някъдеи беше забравил да го смении се качи до 13след смяната - пак 11обаче пре теб случая е малко различен - с нов филтър разхода ти е по-висока за клапаните - не знампри ремонта да не са разбутали нещо - и сега да смуче отнякъде въздух?
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

    Коментар


      #3
      Или некачествен реглаж на клапаните?
      N.Y. State of Mind

      Коментар


        #4
        Според мен е само от въздушния филтър.Не всеки път смяната му води до понижение на разхода а на някой коли съм виждал след смяната на филтъра се наблюдава драстично увеличение на разхода.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

        Коментар


          #5
          Чувал съм че може да е така докато клапаните се "напаснат", но чак 2л.
          N.Y. State of Mind

          Коментар


            #6
            Благодаря за бързите отговори! Не мисля, че може да взима въздух от някъде,защото има всичко на всичко 2 гарнитури - едната е хартиена а другата на капака на разпределителния вал - коркова. И двете си ги взех нови, а и ако взимаше въздух би трябвало да се омаслява. Днес ще ходя на сервиз - те ще кажат предполагам за клапаните дали са натегнати. А въздушният филтър е хубав - UFI - много ми харесва а и вече трети слагам такъв и до сега проблеми не съм имал! Разхода ми преди интервенцията бях го докарал до 10,5-11 градско, а сега е 13! Множко ми се струва!Ако в сервиза се окажат читави хора после ще пиша за резултата. И разбира се очаквам и други мнения, за които ще съм благодарен
            Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

            Коментар


              #7
              Ама гледай сега...то може и нищо да и няма на колата, просто разход 2л. може да е от юркане повече, може от повече стоене по задръстванията и т.н.
              N.Y. State of Mind

              Коментар


                #8
                sachma написа:
                Ама гледай сега...то може и нищо да и няма на колата, просто разход 2л. може да е от юркане повече, може от повече стоене по задръстванията и т.н.
                Или ако си сменил газстанцията или тези от газстанцията ако са сменили доставчика или ако някой им е пипал колонките...
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                Коментар


                  #9
                  Ами вижте сега, газовата бутилка ми побира точно 24 литра +/- 100 грама. При предполагаем разход 12/100 градско би трябвало да измина 200 км. А аз изминавам 200 км. при положение, че 70 от тях са извънградско със скорост 90-100 км/ч. Приемам, че извънградско ми гори 8, което е много тъй, като при последно засичане преди интервенциите беше 7,2, което грубо прави 6 литра. С останалите 18 съм изминал 130 км градско, което прави разход към 14 при положение, че преди това бях на 10,5 - 11/100 градско! Е затова се чудя!
                  Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                  Коментар


                    #10
                    понякога доста лъжат газаджиитезатова не пълни бутилката до горекажи им например 20 литра щом бутилката ти е 30(24)
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

                    Коментар


                      #11
                      sev написа:
                      понякога доста лъжат газаджиитезатова не пълни бутилката до горекажи им например 20 литра щом бутилката ти е 30(24)
                      Много си прав колега. На скоро, връщайки се от София малко след Нова загора ми свърши газта и спрях на газостанцията след едно село - не обърнах внимание кое беше. Бутилката ми е 45л, а и като я поставяха ми казаха че не се пълни повече от 40л. Какво ми беше учудването когато пича ми каза, че е заредил 50л газ .Развиках му се ама пича най-спокойно ми каза - виж сега колонката показва 50, значи е 50л - еми какво да правя платих си и заминах. Не ми е за 5те лева повече, яд ме беше, че ма прави на глупак... но това е България.
                      Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
                      Преди: Браво 1,6 16в SX

                      Коментар


                        #12
                        И аз имах подобен случай на Лукойл(не ми се беше случвало до сега) бутилката ми е 40 литра която естествено е да не може да ги побере всичките, та в тази бутилка се събраха 44,6 литра газ, естественно видях веднага проблема и отидох на касата където ги помолих да ми напишат фактура след което най културно поисках разговор с управителя на бензиностанцията. Показах му фактурата, човека я погледна и каза че не вижда нищо не реално поне до тук но след като му показах газовата бутилка на колата вече взе да пее друга песен, започна да ме убеждава че някой път от топлото време се получавало така и т.н, абе с две думи ми върнаха 5 лева и си ме изпратиха по живо по здраво, След случая най вероятно нищо не се е променило но все пак сме в БГ
                        Луд фен!!!

                        Коментар


                          #13
                          Здравейте отново,Май не е от газта - зареждам на доверени газстанции и резултатът от всичките е един и същ - 10/100 извън града! За градското не ми се мисли! Явно нещо не е наред на самата кола - на ниски обороти се държи все едно, че е на 3 цилиндъра! Това е на газ и на бензин! На елкон ми казаха, че е супер! Супер ама друг път! Ще я оправя аз ама като зема флекса...Поздрави!
                          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                          Коментар


                            #14
                            sev написа:
                            понякога доста лъжат газаджиите
                            газаджиите не лъжат толкова колкото лъжат жегите и налягането на газта. освен това ако газаджиите можеха да лъжат - то пратете им проверка бе - има си защита на потребителя, има и господари на ефира ... пък ако някой може да пипа колонките - това са само собствениците на съоръжението или фирмата която го поддържа и съответно има ключове и достъп да пипа настройки ... поне според мен, в повечето случаи заради голямото налягане не успява да изключи съчмата и да спре на 80% от вместимоста ами пълни и над работното ниво ... не че ги защитавам - ама е възможно.ПО СКОРО ДА СИ НАСТЪПВАЛ ПОВЕЧКО - я виж моя разход - от синята картинка долу в подписа ми зими линк ... и аз прескочих 14 литра градско и то бензин - да се правя на състезател ... и нищо не съм сменял освен горивен филтър - ама това към края на резервоара ... ама аз ако не паля и гася постоянно - държа и трите педала натиснати с пети, нокти и зъби за да не угасна в неподходящото кръстовище ... при мен е ясно от какво е ...
                            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

                            Коментар


                              #15
                              Проблема се крие в по-друга хватка.Ако е регулирана газовата преди смяната на филтъра при новия филтър вече сместа не е оптимална защото притокът на въздух се променя доста.Ходил ли си на газаджия да я пипне?Иначе е възможно да са ти отишли вече мембраните ако са на повечко км и просто да е съвпаднало с ремонтите.
                              Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

                              Коментар

                              Working...
                              X