Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

шум от мотора на брава 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега седни пий една ракия и не му мисли.Нищо и няма на колата.Виждал съм къде къде по разтракани от твоята и си ги карат хората.Минаваш поне още 100 000км минимум.Последно си спомням едно рено рапид,така му чукаше двигателя.че не можеш да чуеш нищо друго по колата.Кара я още 1 година и после отиде в сервиз(буталото едвам се държи на вала)хихихихихихихи :D :D Нищо и няма на колицата,стига си я ровичкал....ще трака трака и ще спре..какво толкова я :D :D
    FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

с какво масло я караш тая колица ако не е таина(с какъв интензитет)???.... :D

Коментар

10/40 валволин

Коментар

Смени маслото с 15W40 и ще спре да ти чука......тва от мен...повече акъл не мога да ти дам....изчерпах се...хихи :D

Коментар

извинявайте пичове, позабравил съм вече, не че не съм я сменял и аз 2 пъти скапаната водна помпа. Нали съм с 2 коли и на либрата е на ангренажа, та ви подведох Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Иначе и на мен ми се струва, че няма да се оправи от смяна на нещо от рода на ролка...ето за натяга на ангренажа темата http://axm-auto.com/pBB2/viewtopic.p...ighlight=#9454 litherone: с онзи проблем по датчиците оправи ли се?
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
              извинявайте пичове, позабравил съм вече, не че не съм я сменял и аз 2 пъти скапаната водна помпа. Нали съм с 2 коли и на либрата е на ангренажа, та ви подведох Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Иначе и на мен ми се струва, че няма да се оправи от смяна на нещо от рода на ролка...ето за натяга на ангренажа темата http://axm-auto.com/pBB2/viewtopic.p...ighlight=#9454 litherone: с онзи проблем по датчиците оправи ли се?
              Оправих се.... ще се сменя жълтия на термостата, но все още не съм си набавил... .

Коментар

На видеото с ролката не можах да разбера в каква посока натискаш ролката за да се чуе щракането. По оста на ролката или напречно на оста. Опитай се да разбереш оста ли се движи или има луфт като размърдаш ролката настрани. В крайна сметка лагер ли е или има някакъв ход на самата ос. Също като завъртиш ролката дали се върти равномерно - има ли проблем с лагера. Ако има начин да сравниш на друг двигател същата ролка. Ако намериш разглобен двигател или такъв който се продава на части.
                Bravo 1.6 / 16

Коментар

ами литрон-а утре ще каже как е ако му остане време, при мен зъбното колело има луфт ляво-дясно, абе незнам, сега като се прибера за празниците ще отида при майстора да каже ще я бъде ли

Коментар

Защо от едно тракане се отчайваш,колега?Всичко се прави,стига да имаш желание.Нима е по-лесно да си купиш друга кола в тези времена,отколкото да си ремонтираш тази.Ти си преценяваш де,но може да е нещо дребно и да се оправиш с малко пари.Ами ако я продадеш и този след теб си я оправи за стотина лева и си я кара още дълго време...разбери какво и е първо и ти пожелавам да е дреболия.
                    Fiat 1.4 12V
                    Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                    Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                    Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

според мен е това което си е моята теория за това зъбно колело, просто като загрее се поразширява и при оборитите който държи на празен ход влиза в резонанс и тракането е доста по леко от това което аз правя като я клатя наляво-надясно, а иначе звука от "чукането" за мен е същия звук който постигам и аз като клатя това колело

Коментар

Много е лабав тоя ремък според мен. Така свободно да го местиш
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                          Много е лабав тоя ремък според мен. Така свободно да го местиш
                          И аз мисля, че ремъка не е стока. Също мисля, че въпросният шум не идва от това колело. Зъбното колело на двигателя, който имам, също играе, като на Недялко.Отивам да разгледам по-обстойно и ще драсна още някой ред придружен със снимки, малко по-късно.

Коментар

================================================== ======Видео=====http://s289.photobucket.com/albums/ll236/lithrone/?action=view&current=MOV01970.mp4

Коментар

ако си чувал тоя мотор как работи, и не е тракало нищо, значи явно е нормално

Коментар

nedialk00 написа:
                                ако си чувал тоя мотор как работи, и не е тракало нищо, значи явно е нормално
                                Моторът мъркаше, но и да не е мъркал, пак мисля, че тоя ужасно силен звук не може да е породен от този луфт. Като се прибера, ще направя видео на моят мотор. При мен се чува доста по-ясно

Коментар

Working...
                                X