Ама, че съвпадение и моят ремък беше на около 30К, когато почна да се чува въпросният шум.Сега остава да кажеш, че си монтирал Dayco с INA комплект Хайде, дано някой се изкаже, че да знам дали се очертава да търся скоро глава за 1.6, понеже не смятам да пипам там, точно сега през зимата :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
шум от мотора на брава 1.6
Collapse
X
-
lithrone
-
nedialk00
-
lithrone
nedialk00 написа:точно дайко с ина са ...
Коментар
-
nedialk00
-
това дето му викаш зъбно колело е водната помпа. Дали е от нея тропането на мотора, не знам. Ремъка ти изглежда добре опънат на клипа, снимал си обтяжната ролка и там се вижда едно изрязано и вътре една дупчица- те като съвападат, значи е ок. Рядко се среща така добре изпънат ангренаж, някъде бях пускал тема как се доизпъва след известен брой км и как точно това се наглася. Май в ахм-ауто форума, ако ти е зор, потърси. Водната помпа, че е за смяна е ясно, въпроса е да не сложиш нова водна помпа на свършил мотор. Аз си пазя моята старата, мога да ти я дам за теста ако искашLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
lithrone
Страх ме е да споря, че като срещна трудност все до pakumba опирам, но това зъбно колело(klip 2 brava ), май не е водната помпа...Водната помпа, до колкото помня, беше вързана с пистов ремък.Като се прибера ще сваля това зъбно колело от един свален двигател(до последно работил, без странни звуци) и ще го погледна в какво състояние е.
Коментар
-
nedialk00
точно водната помпа е на пистовия ремък на алтернатора, http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1 и аз съм допирал доста пъти до него, ама незнам, по-скоро маслена помпа да е това
Коментар
-
nedialk00
-
lithrone
nedialk00 написа:на маслената помпа е - http://axm-auto.com/image_display.ph...9_46758903.jpg
Коментар
-
nedialk00
добре де те са две лагерчета, като махна картера, дали няма да мога да го оправя без да се разглабя двигателяя...
Коментар
-
lithrone
nedialk00 написа:добре де те са две лагерчета, като махна картера, дали няма да мога да го оправя без да се разглабя двигателяя...
Коментар
-
nedialk00
-
Чукането ти изобщо не е от тая ролка колега....Ако е от нея ще ти го прави и на студен и на топъл двигател.Ако тая ролка мърда ще ти играе и ремъка а при високи обороти представи си какви вибрации ще има....когато ремъка е зацепен и опънат правилно при въртене тая ролка се върти само в едно положение без да играе в наляво и надясно...и следователно не чука така както ти я мърдаш ръчно...Ако ти се играе разглобявай,но според мен няма смисъл туи като както ти казах това чукане е от луфт долу на вала(бутален болт според мен) :D :DFIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
nedialk00
е стига де, пак ме отчая :D, прав си за това което си написал, ама незнам надявам се да се окаже от нея все пак
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар