Slavi_Lancia написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съскане при отваряне капачката на резервоара, брава - защо?
Collapse
X
-
u_bo
-
Е, какво се оказа, че на всички ви съска така ли? Значи си е нормално, все още не се чувствам убеден нещо Има един отвор под гърлото на капачката в основата, там ли да бутам с телкара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!
Коментар
-
съскане
u_bo написа:Slavi_Lancia написа:Смяната на помпата няма нищо общо с тва, а "маистора" ти може да продава мартенички по добре от тва да праи коли
Коментар
-
Аз бих се притеснил ако го няма съскането .А колегата дето за 2 маркуча да се откачат ходи на майстор да не кара другите да си дупчат капачките ,а да иде при майстора си да му прави такива врътки.Защото капачката си има одушник .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Re: съскане
sasho_35 написа:u_bo написа:Slavi_Lancia написа:Смяната на помпата няма нищо общо с тва, а "маистора" ти може да продава мартенички по добре от тва да праи колиFabbrica Italiana Automobili Torino
F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style
Коментар
-
Чакаите, недеи да бъркате съскане с вакум, макар че звука е един и същ, но има разлика както споменахте по горе ако клапана на капачката при определен вакум не отваря може да има проблеми. Аз обаче въпреки че казвам че издишването е нормално не мога да си обясня от къде се взема тва налягане в резервоара А на колегата след смяна на помпата не му съска сигур щот винтовата тапа отгоре на резервоара вече не е оплътнена както преди На бравото ми правеше впечатление че без капачка на резервоара бачкаше мноо гадно, като завия капачката веднага сменяше звука Тва ме подсеща да пробвам нещо на ланчатаПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Аз обаче въпреки че казвам че издишването е нормално не мога да си обясня от къде се взема тва налягане в резервоара.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Съгласих се с тебе, само дето клапана за налягане маи не е тоя в капачката щото тои нямам как да деиства в две посоки разглобявал съм я и тои е просто клапа с пружинка която се отваря само на вътре към резервоара, явно клапана за налягане е някъде другаде, този които чувам чат пат лятно време да издава странни звуциПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Re: Съскане при отваряне капачката на резервоара, брава - за
VALIO_RACING написа:Здравейте, колеги. Забелязвам, че като отварям резервоара се получава съскане и то не малко. Мен ми прилича на вакум, а не изпускане на налягане, по-скоро засмуква въздух при отваряне. В нашия форум не можах да намеря информация за нещо подобно - в някои форуми гледам, че един пише, че е нормално, друг, че не е нормално и някаква клапа за рециркулация имало запушена?! Как е на нашите фиати? На други коли, дето съм карал не са съскали така По едно време, като беше топло преди два месеца си мислех, че като запаля в купето има мирис на бензин, сега не го усещам, да не би да са свързани двата проблема, ако са проблеми въобщеPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ама всички си говорите тука някакви щуротии.Общо взето цялата вентилация на резервоара не се управлява от капачката, а се управлява от клапан, който е монтиран върху резервоара.Той управлява кога да отвори, ако в резервоара възникне налягане над атмосферното, то излишното налягане (под формата на бензинови пари) не се изпуска в атмосферата, а се предава към въглеродния филтър, монтиран под десния калник. Също той ако "засече" вакуум, той отваря, за да изравни налягането в атмосферата и резервоара. По спомен самия клапан отваря при разлика от рода на 0.1атм спрямо атмосферното такова.Също е и негова задача да предпази изтичането на гориво ако случайно колата се обърне с главата надолу.Дефакто всички тези функции са задача на този клапан, а не на капачката.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Клапани - млапани объркахте ме и мене, ся тряя ли да фъшка или не тряя Клапан на капачката имам ама дали имам система да отвежда газовете в колектора малко се съмнявам, ще проверя!Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар