Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съскане при отваряне капачката на резервоара, брава - защо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съскане при отваряне капачката на резервоара, брава - защо?

Здравейте, колеги. Забелязвам, че като отварям резервоара се получава съскане и то не малко. Мен ми прилича на вакум, а не изпускане на налягане, по-скоро засмуква въздух при отваряне. В нашия форум не можах да намеря информация за нещо подобно - в някои форуми гледам, че един пише, че е нормално, друг, че не е нормално и някаква клапа за рециркулация имало запушена?! Как е на нашите фиати? На други коли, дето съм карал не са съскали така По едно време, като беше топло преди два месеца си мислех, че като запаля в купето има мирис на бензин, сега не го усещам, да не би да са свързани двата проблема, ако са проблеми въобще
    кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
    кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!

Запушена вентилация на резервоара.
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Хубаво, недей бъди толкова лаконичен, кажи какво друго се прави, че да се отпуши, къде се намира, какво се чисти
      кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.

Коментар

кола

До капачката има една дупчица и там буташ една гъвкава тел така трябва да се отвори другото е за обратните газове да е запушено
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Съскане при отваряне капачката на резервоара, брава - за

VALIO_RACING написа:
          Здравейте, колеги. Забелязвам, че като отварям резервоара се получава съскане и то не малко. Мен ми прилича на вакум, а не изпускане на налягане, по-скоро засмуква въздух при отваряне. В нашия форум не можах да намеря информация за нещо подобно - в някои форуми гледам, че един пише, че е нормално, друг, че не е нормално и някаква клапа за рециркулация имало запушена?! Как е на нашите фиати? На други коли, дето съм карал не са съскали така По едно време, като беше топло преди два месеца си мислех, че като запаля в купето има мирис на бензин, сега не го усещам, да не би да са свързани двата проблема, ако са проблеми въобще
          :D :D :D Колега на доста коли е така! ... даже и на новите съм го срещал! На мойта го прави също (миналата година свалях резервоара и го чистих) Това си е нещо нормално да съска като го отваряш...
          Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
          Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

Хаха, точно това ставаше и по другите форуми - за едни е нормално, за други не Кое е истината

Коментар

ако нямаш проблеми карай и не го мисли

Коментар

Доколкото помня имаше цяла ОГРОМНА тема във форума преди няколко години. Просто сега не ми се рови.Нормално е, колега, нормално е! Всичко това се дължи на едно клапанче на одушника, което отваря при превишаване на определено налягане. Лично съм го виждал при демонтажа на резервоара на стария ми Фиат Регата.
                Peugeot 301
                Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Тва моето клапанче ако знаете кви звуци издава като купих ланчата ми напраи впечатление че кат паркирам и до де се повъртя покраи нея от зад в дясно се чува едно пърдене кат на първокласник на последния чин до де се усетя от кво е бая се лутах, ма един ден застанах до гърловината отключих капачката и го изчаках да "пръдне"- "фушне" и в момента в които взе да фушка развих капачката и веднага спря, следователно от него е ся си пръцка чат пат
                  Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                  Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                  Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Нормално е!Предотвратява връщането на горивото от гориво проводите обратно в резервоара.Ако спре да съска търси от къде смуче/изпуска/ въздух.
                    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

iliyan написа:
                      Нормално е!Предотвратява връщането на горивото от гориво проводите обратно в резервоара.Ако спре да съска търси от къде смуче/изпуска/ въздух.
                      Stop giving directions, just say "Follow me."
                      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Правил съм си експерименти с Регата-та.Резервоар пълен под 1/4,капачката развита за през нощта,и на сутринта маркуча от филтъра до резервоара беше празен.Маркуча го бях сменил с прозрачен.Когато не съм развивал капачката,дори и на резерва,кола не палена по няколко дни,горивото не се е връщало в резервоара.При по пълен резервоар горивото не се е връщало.
                        Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                        ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

VALIO_RACING написа:
                          След подобно нещо смених горивна помпа.Сега с новата нямам такъв проблем.Майстора ми тогава каза,че не е нормално да се чува нещо.

Коментар

VALIO_RACING написа:
                            След подобно нещо смених горивна помпа.Сега с новата нямам такъв проблем.Майстора ми тогава каза,че не е нормално да се чува нещо.

Коментар

Смяната на помпата няма нищо общо с тва, а "маистора" ти може да продава мартенички по добре от тва да праи коли
                              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Working...
                              X