Здравейте, колеги. Забелязвам, че като отварям резервоара се получава съскане и то не малко. Мен ми прилича на вакум, а не изпускане на налягане, по-скоро засмуква въздух при отваряне. В нашия форум не можах да намеря информация за нещо подобно - в някои форуми гледам, че един пише, че е нормално, друг, че не е нормално и някаква клапа за рециркулация имало запушена?! Как е на нашите фиати? На други коли, дето съм карал не са съскали така По едно време, като беше топло преди два месеца си мислех, че като запаля в купето има мирис на бензин, сега не го усещам, да не би да са свързани двата проблема, ако са проблеми въобще
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съскане при отваряне капачката на резервоара, брава - защо?
Collapse
X
-
Re: Съскане при отваряне капачката на резервоара, брава - за
VALIO_RACING написа:Здравейте, колеги. Забелязвам, че като отварям резервоара се получава съскане и то не малко. Мен ми прилича на вакум, а не изпускане на налягане, по-скоро засмуква въздух при отваряне. В нашия форум не можах да намеря информация за нещо подобно - в някои форуми гледам, че един пише, че е нормално, друг, че не е нормално и някаква клапа за рециркулация имало запушена?! Как е на нашите фиати? На други коли, дето съм карал не са съскали така По едно време, като беше топло преди два месеца си мислех, че като запаля в купето има мирис на бензин, сега не го усещам, да не би да са свързани двата проблема, ако са проблеми въобщеПродавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
Punto. 1.2 16v. 86hp+
Коментар
-
nedialk00
-
Доколкото помня имаше цяла ОГРОМНА тема във форума преди няколко години. Просто сега не ми се рови.Нормално е, колега, нормално е! Всичко това се дължи на едно клапанче на одушника, което отваря при превишаване на определено налягане. Лично съм го виждал при демонтажа на резервоара на стария ми Фиат Регата.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Тва моето клапанче ако знаете кви звуци издава като купих ланчата ми напраи впечатление че кат паркирам и до де се повъртя покраи нея от зад в дясно се чува едно пърдене кат на първокласник на последния чин до де се усетя от кво е бая се лутах, ма един ден застанах до гърловината отключих капачката и го изчаках да "пръдне"- "фушне" и в момента в които взе да фушка развих капачката и веднага спря, следователно от него е ся си пръцка чат патПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Правил съм си експерименти с Регата-та.Резервоар пълен под 1/4,капачката развита за през нощта,и на сутринта маркуча от филтъра до резервоара беше празен.Маркуча го бях сменил с прозрачен.Когато не съм развивал капачката,дори и на резерва,кола не палена по няколко дни,горивото не се е връщало в резервоара.При по пълен резервоар горивото не се е връщало.
Коментар
-
VALIO_RACING написа:Здравейте, колеги. Забелязвам, че като отварям резервоара се получава съскане и то не малко. Мен ми прилича на вакум, а не изпускане на налягане, по-скоро засмуква въздух при отваряне. В нашия форум не можах да намеря информация за нещо подобно - в някои форуми гледам, че един пише, че е нормално, друг, че не е нормално и някаква клапа за рециркулация имало запушена?! Как е на нашите фиати? На други коли, дето съм карал не са съскали така По едно време, като беше топло преди два месеца си мислех, че като запаля в купето има мирис на бензин, сега не го усещам, да не би да са свързани двата проблема, ако са проблеми въобще
Коментар
-
VALIO_RACING написа:Здравейте, колеги. Забелязвам, че като отварям резервоара се получава съскане и то не малко. Мен ми прилича на вакум, а не изпускане на налягане, по-скоро засмуква въздух при отваряне. В нашия форум не можах да намеря информация за нещо подобно - в някои форуми гледам, че един пише, че е нормално, друг, че не е нормално и някаква клапа за рециркулация имало запушена?! Как е на нашите фиати? На други коли, дето съм карал не са съскали така По едно време, като беше топло преди два месеца си мислех, че като запаля в купето има мирис на бензин, сега не го усещам, да не би да са свързани двата проблема, ако са проблеми въобще
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар