Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Уно - Пали много трудно!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Уно - Пали много трудно!

Здравейте, колеги.Имам много странен проблем с мойта унцийка или по точно казано, когато колата не е палена да речем един ден или повече, неще да запали. С много помпане на педала на газта, и може би 30 завъртания на стартера понякога пали. Проблема се появи преди около месец (два), като в началото палеше на третото завъртане, после да речем на десетото и так с времето започна да пали все по-трудно, като сега това е почти невъзможно. Стартера си върти, бензиновата помпа я бях сменил, но понеже не беше оригинална (за 1.1 Fire, а за Уно 1.0), колата едвам вървеше. Затова си върнах старата и най-вероятно проблема не от нея! Свещите не съм ги гледал, но предполагам, че не са чак толкова зле. Колата е Fiat Uno 1.1 Fire 90’.Моля ви помогнете или дайте поне някаква насока.Благодаря предварително..
    Fiat Uno 1.1 Fire

по принцип проблемите може да са много но пък съм и почти сигурен че бензиновата помпа на 1,0 и 1,1 са еднакви така че не я изключвай и нея като вариант
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

И според мен най вероятно е от помпата но все пак можеш да провериш, като е седяла повече време виж дали качва изобщо бензин, или си провери свещите щото и те са вариант
      Луд фен!!!

Коментар

Благодаря. Сега отивам да ги погледна.
        Fiat Uno 1.1 Fire

Коментар

Проверих помпата и определено не е от нея, защото помпа бензин като за световно. Свещите също ги гледах и все още има хляб в тях, пък и едава ли е от тях при положени, че като запали си работи като по часовник! Сега съм се насочил към карбуратора, като постоянно ми се върти из главата, че проблема може да е пак от тези тоци (да не прави добър контакт някъде), направо ми се плаче от тази италианска бънгия...
          Fiat Uno 1.1 Fire

Коментар

брато това уно си пали и от половин оборот, не съм много спец по тези настройки ама дане би пък да се дави колата, старото ни типо ако настъпиш леко педала на газта и нещеше да запали, само въртиш ключа без нищо да натискаш и колата си пали не съм много сигурен ама според мен или нещо тоците ти не са наред или имаш твърде богата горивна смес. Фиат винаги пали от четвърт. :D :D
            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Да, преди да се скапе палеше много добре (че дори се хвалех колко добре пали), но сега неще. Най-странното, е че онзи ден слизам при колата подготвен с две торби ключове (за ремонт) и с готовност да въртя пет часа и пак да не запали, а то какво стана: качвам се врътвам един път (по продължително) неще, инстинкивно натиснам педала на газта (докрай) и го отпускам, след което врътвам пак и о чудо запали все едно нищо не е било.. Днес опитвах как ли не - със смукач, без смукач, с газ, без газ и още 50 начина и не става, вадих свещи, кабели, маркучи и нищо.Преди време съм сменял комутатор, като симптомите бяха: гасне и пали когато си иска (буквално), случвало ми се да ми угасне посредата на супер оживено кръстовище, направо ужас.
              Fiat Uno 1.1 Fire

Коментар

Проверили датчика на коляновия вал
                http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Именно - датчика на коляновия вал! На един приятел за 3 години му се наложи да го сменя 2 пъти.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Какъв е този датчик, къде точно се намира и трудно ли се сменя (дали ще мога сам да си го сменя)?
                    Fiat Uno 1.1 Fire

Коментар

spark написа:
                      Именно - датчика на коляновия вал! На един приятел за 3 години му се наложи да го сменя 2 пъти.
                      на колегата колата е карбуратор до колкото разбрах и не мисля че има такъв датчик на кол вал, на това уно има датчик в делкото който понякога прави мизерии особено ако от разпред вал пропуска масло и влиза в делкотоне подценявай важноста на свещите ,провери докато въртиш дали отива ток до свеща поне да се разбере дали проблема е електрически или нещо карба се бъзика
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                        spark написа:
                        на колегата колата е карбуратор до колкото разбрах и не мисля че има такъв датчик на кол вал, на това уно има датчик в делкото който понякога прави мизерии особено ако от разпред вал пропуска масло и влиза в делкотоне подценявай важноста на свещите ,провери докато въртиш дали отива ток до свеща поне да се разбере дали проблема е електрически или нещо карба се бъзика
                        Ако е 45 FIRE няма как да е карбуратор Ако наистина е карбуратор и не е FIRE, то тогава проблема наистина може да е в дистрибутора
                        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Утре ще сменя свещите и кабелите с нови, а някой случайно да знае добър майстор, който да погледне карбуратора и евентуално да го почисти?
                          Fiat Uno 1.1 Fire

Коментар

гледам гледам какво пишат колегите и да ти кажа провери тази капачка на делкото, може там да е ключа има и доста логикам освен това от там зависи правилното подаване на искрата в точния момент, така че или е делкото(ел проблем) или нещо съвсем друго, но първо отстрани този момент(в смисъл да си сигурен дали е от тоците, и провери всички маси)сега и една друга случка който може пък да помогне никога не се знае.......значи преди време една кола ей така не ще и неще да запали както си трябва с голям зор, проверихме всичко и накрая се оказа че едно мъркуче дето по принцип е за картерните газове се откачило и смучи яко въздух от там и карбуратора прави много бедна смес в следствие не ще да пали, та провери си всички вакуми и маркучета дето влизат и излизат от карбуратора, може и да е само сцепено и пак да смуче въздух.на мен на темпрата миналата седмица ми направи този номер на един вакум се сцепило маркучето и смуче въздух а аз се чудя какво и стана на колата изведнъж...... а то едно сцепено маркуче
                            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Dodo 155 написа:
                              stef написа:
                              spark написа:
                              Ако е 45 FIRE няма как да е карбуратор Ако наистина е карбуратор и не е FIRE, то тогава проблема наистина може да е в дистрибутора
                              ами има начин да е 45 FIRE и да е карбуратор защото моята е точно такава
                              UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                              X