Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с мехънизма при багажника на брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с мехънизма при багажника на брава

Колеги мехънизма на багажника ми е прецакам още от както купих колата ... та проблема е че като затварям багажника не се затваря както трябва а трябва да се блъсне със сила На какво може да се дължи това

Регулирал ли си го досега? Може от това да ти е проблема.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Не даже нямам представа как става а като се сетя че колата я имам от 5 години ме е срам че незнам как става :D

Коментар

Механизма който е на самата врата се държи на две гайки развивайки и регулирайки го, обикновено се решава проблема със затварянето.
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Регулирането с мърдане напред назад ли става или някакъв друг чалъм има :D

Коментар

freeedom написа:
            Регулирането с мърдане напред назад ли става или някакъв друг чалъм има :D
            Точно с мърдане става, фиксираш и стягаш.

Коментар

Утре ще пробвам и ще пиша

Коментар

амортисьорчетата ти държат ли, или пада като го пуснеш ? когато не държат също се затваря с по-голямо усилие

Коментар

Държът обаче като вържа кората за капака и понякога пада

Коментар

Не го пипай тоя механизъм, че после ще ти тропа вратата като караш по неравности. Дръж си в багажника инструмент с който да го понагласиш ако се наложи и толкова. На служебното Пежо беше спряла изобщо да закопчава ключалката на 5-тата врата, понагласих я да затваря леко, и след месец започна да ми трови живота с непрекъснато тропане. Има една поговорка - на жена устата и на кола вратата с удар се затварят Иначе много лопат.
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

freeedom написа:
                      Държът обаче като вържа кората за капака и понякога пада
                      Значи не ти държат амортисьорчетата. в крайно отворено положение трбва малко сила за да го затвориш. при теб щом закачиш кората и падат работата е ясна. още повече в студено време се появява тоя проблем
                      Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                      Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Е какво пък общо имат амортисьорчетата с затварянето немога да разбера

Коментар

Според мен нямат нищо общо. просто изказах мнение за амортисьорчетата. иначе за затварянето да не би тампоните да са ти развити прекалено много и от тях да не се затваря багажника. пробвай да ги навиеш докрай и да затвориш. все ми се струва че предишния собственик ги е развил да не тропа капака ма малко се е поолял. При мен е подобен проблема с вратите. сега в студа искат малко повече блъскане да се затворят. иначе скърцат не се седи.
                          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Каде се намират тея тампони че несъм много запознат :D

Коментар

Предполагам колегите говорят за намиращите се в двата края на багажната врата. И все пак се съмнявам да е от тях, според мен все пак си иска регулиране на бравата.

Коментар

Working...
                              X