Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединител/скорости Фиат Браво JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със съединител/скорости Фиат Браво JTD

Колата е Фиат Браво 1.9 JTD 11.99 година. Колеги, появи ми се преди няколко дни следния проблем. От доста време първа скорост сутрин влизаше по-трудно, ама един път да я включа после си е ок. От 2-3 почна и втора чат пат трудно да влиза. И онзи ден качвам се на колата, паля и не иска да включи нито една скорост от 1 до 5та не иска да влезнат, а на задна едно стържене се чува. Та отидох купих нов съединителен комплект, помпата, която е на скоростите, че е била протекла, и големия семеринг на коляновия вал. Сменихме всичко и палим колата и същата работа Като е изключена колата скоростите си влизат добре, няма луфт на лоста, никога не го е изхвърляло от скорост или нещо такова. Като запаля не влизат. А като е на скорост изключена колата и натисна съединителя пак не можем да мръднем колата, дефактно не отделя ( това с новия съединител и помпа). Четох, че на тази кола не се прави реглаж на съединителя. Има масло в скоростната кутия. Обезвъздушена е системата на съединителя. Горната помпа на педала е ок, има налягане долу. Кажете какъв може да е проблема, че се побърках тука, а колата утре ми трябва, че ще пътувам ...

значи по пътя на логиката съединитела ти въобще не отделя и затова не влизат скоростите.първо педала по-твърд лие или по-мек.второ махни акумулатора и стойката и накарай някой да натиска педала а ти виж долната помпа движи ли се буталот и и колко.

Коментар

Педала е по-мек от преди. Махнахме акумулатора и гледахме и движи буталото. На този съединител може ли да се прави реглаж някак ?

Коментар

няма регулиране.Щом сте сменили съединител комплект, барабар с лагера (стига да сте сложили правилния )- търси проблема в помпите - две са при теб.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Или е горната помпа, или не сте обезвъздушили добре,То така се прави ремонт - като не ти свети фара, сменяш акумулатор и ключ! :D
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Долната помпа при скоростите я смених с чисто нова, горната си е ок, има налягане и бута долу. Обезвъздушена е системата ... Майстора се съмнява за някаква вилка при скоростите

Коментар

delete написа:
              Долната помпа при скоростите я смених с чисто нова, горната си е ок, има налягане и бута долу. Обезвъздушена е системата ... Майстора се съмнява за някаква вилка при скоростите
              Колега от форума имаше такъв проблем - горната помпа работеше ама в кавички, смени долната и след време се наложи да смени и двете.Сега е ОК.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

хмм, преди ми беше доста твърд педала, а сега е много мек. Иначе работи помпата, ще видя да я сменя и нея ...

Коментар

Проблема се оказа във вилката. Като е блокирал лагера на съединителя се е изкривила 1-2 мм. Но това го разбрахме чак след като го сравнихме с една друга. В крайна сметка след бая чудене и 4 дена в бокса колата е на пътя

Коментар

При мен има подобен проблем. На първа и втора включва малко трудно а на задна "хърка".Когато колата е в движение и натисна съединителя за да превключа предавката усещам една лека вибрация(все едно нещо стърже някъде) не го чувам усещам го с крака си. Колата я имам от няколко дни и нямам идея какъв би могъл да е проблема. Преди това карах Браво 1.6 и съединителя ми беше с жило и беше доста по-твърд, този е много мек при натискане единствено ме притеснява трудното включване на 1-ви и тази вибрация. Ако някой има идеи да помага. Благодаря предварително.
                    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

Коментар

Working...
                    X