Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с колата

За пръв път отварям капака на колата и се правя на маистор. Махнах един маркуч да източа водата и да налея антифриз и сега колата ми загрява и неиска да върти водата(до колкото разбрах от маистори като мен..).Парното духа студено при загрят двигател.Опитах се от някъв маркуч дето влиза в купето да я обезвъздуша ама и тва небеше проблема и перката ми също невърти.Някои може ли да ми помогне.

А колата е?
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

FIAT BRAVA

Коментар

Кой мотор, коя година .
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

1.4 1996

Коментар

Имаш въздух в системата. Не знам как е при 1.4, някой по запознат колега да каже. Ама по принцип би трябвало да имаш две пробки на радиатора. Оставяш ги отворени, , както и капачката на казанчето, и чакаш на работещ двигател, докато не почне да тече от тях, след което затваряш. Може да има и пробки на маркуча който отива към радиатора на купето, както при 1.6, ама както казах не знам.Също си гледай стрелката, да не я прегрееш!
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

На 1.4 има пробки 1. на маркуча на парното 2. над динамото и 3. на радиатора ако прескочиш някоя няма да стане пп. Ако имаш изпарител монтиран на високо трябва да обезвъздушиш и от там
              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Намерих днес само 1 пробка на мъркуча към купето от там почна да излиза малко въздух ама други не намерих и се извинявам ама нямам престава какво е динамо ако може да ми обесниш и някаква представа да добия каде на радятора може да е тая пробка защото гледах а нея видях

Коментар

Кооофти...... пада се зад двигателя от страната на ремъците на един тънък маркуч а на радиатора - зависи от това дали си с климатик. Ако си без клима е до гърловината за наливане.
                  ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                  ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Благодаря ти много утре ще опитам да оправя нещата а дали от тая работа перката не се включва или това е друг проблем

Коментар

Ти първо възстанови циркулацията (да тръгне парното и да затопли външния радиатор) и после ще говорим за вентилатора
                      ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                      ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

намерих пробката на радятора пада се от другата страна на гърловината за наливане долях литър антифриз и литър и половина вода показва ми -29 градуса само не видях дали перката работи ама се надявам да няма проблеми

Коментар

Колко литра събра г/д? Сигурен ли си, че си източил всичко? Защо не направи промивка на системата?Ако си събрал твърде малко, палиш колата чакаш да вдигне малко температурата да отвори термостата и ако течността в казанчето намалее доливаш. След това, както колегите са ти обяснили обезвъздушаваш и няма проблем.

Коментар

Working...
                          X