За пръв път отварям капака на колата и се правя на маистор. Махнах един маркуч да източа водата и да налея антифриз и сега колата ми загрява и неиска да върти водата(до колкото разбрах от маистори като мен..).Парното духа студено при загрят двигател.Опитах се от някъв маркуч дето влиза в купето да я обезвъздуша ама и тва небеше проблема и перката ми също невърти.Някои може ли да ми помогне.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с колата
Collapse
X
-
Имаш въздух в системата. Не знам как е при 1.4, някой по запознат колега да каже. Ама по принцип би трябвало да имаш две пробки на радиатора. Оставяш ги отворени, , както и капачката на казанчето, и чакаш на работещ двигател, докато не почне да тече от тях, след което затваряш. Може да има и пробки на маркуча който отива към радиатора на купето, както при 1.6, ама както казах не знам.Също си гледай стрелката, да не я прегрееш!
Коментар
-
Колко литра събра г/д? Сигурен ли си, че си източил всичко? Защо не направи промивка на системата?Ако си събрал твърде малко, палиш колата чакаш да вдигне малко температурата да отвори термостата и ако течността в казанчето намалее доливаш. След това, както колегите са ти обяснили обезвъздушаваш и няма проблем.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар