Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с пунтото! Моля за помощ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с пунтото! Моля за помощ!

Здравейте!Имам Punto 95 год. 1.2 пълна инжекция ! Но от 1-2 месеца имам проблем.А именно: От време на време след като загрее(рядко докато е студена) започва едно тракане(чукане) от страната на пасажера.Не е постоянно а като давам газ се загубва.Само като поддържам еднаква скорост се чува и то не постоянно а когато му скимне Ходих в сервиз - помислиха че е нещо от парното но не намериха повредата(казаха караи и ако се усили шума тогава). Но мен започва да ме дразни!!! После ходих и на друго място - там ми казаха че може да е от някои клапан на двигтеля или повдигач(не знам даже какво е).Моля ви за помощ! Ако някои има същия проблем да сподели или дайте съвет какжо да правя!

Re: Проблем с пунтото! Моля за помощ!

Stoianov написа:
    Здравейте!Имам Punto 95 год. 1.2 пълна инжекция ! Но от 1-2 месеца имам проблем.А именно: От време на време след като загрее(рядко докато е студена) започва едно тракане(чукане) от страната на пасажера.Не е постоянно а като давам газ се загубва.Само като поддържам еднаква скорост се чува и то не постоянно а когато му скимне Моля ви за помощ! Ако някои има същия проблем да сподели или дайте съвет какжо да правя!
    Ако не е проверявано,а не виждам да пишеш за това,провери ролката на ангренажния ремък,обтягащите ролки на другия ремък/ако имаш такива/,както и самия генератор-лагери и да няма пукнат капак.От същата страна е и водната помпа-провери я и нея.Успех !
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

мерси deqnak__по-скоро е монотонно чукане на метал .Само при движение е ! И то като подавам газ и на такива обороти че да поддържам една и съща скорост .Ако я оставя на празен ход или на място да работи не се чува (при подажане на газ на място (от време на време при 4000 оботота).А що се отнася до ролката на ангренажния ремък,обтягащите ролки на другия ремък са проверявани преди 8-9000 км но не мисля че е от там проблема!

Коментар

Провери си алтернатора!!!Да не се е спукал корпуса му(чест проблем при Пунто/Брава/Браво).На мен ми тракаше странно докато не го смених!При подаване на газ изчезваше,но ако се поддържа една скорост пак се появяваше!
        SKODA 105L '78
        PUNTO 1.2 MPI ELX '94
        FIAT 126p '89
        TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
        GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

мерси damianoffтъй като не съм много запознат (извинте за което) за какво служи алтернатора(ако е от това).Може ли да се кара така(спукан корпус) и евентуално колко сще струва подмяната му!

Коментар

Значи тук има едно "АКО"Ако е това проблема,то аз със спукан алтернатор (динамото,което произвежда ток-а за колата) карах 2мес. след като разбрах за това че е спукан в един сервиз.Проблема е , че всеки един момент може да се прасне и даже да ти изпадне Проблема се решава лесно-отиваш при майстор със стария и той сменя шаибата от твоя на алтернатор от УНО.На мен ми струваше 50 лв. и забравяш че пак може да ти се спука :D На Пунто,Браво,Брава и някои Мареа проблема се решава така.Оригиналния алтернатор е слабо оребрен,а се намира близо до дясното предно колело и както си караш,той се нагрява.При минаване през локва се охлажда и така често се пукат самите ребра!Дано да ти е това проблема,защото ми се струва най-малкото възможно зло
            SKODA 105L '78
            PUNTO 1.2 MPI ELX '94
            FIAT 126p '89
            TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
            GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Имах същия проблем на BRAVA.Много си играх и накрая открих от къде идва тракането.Под предния десен калник над кората има ел.клапан, който както разбрах служи за отвеждане на изпаренията от резервоара в кол.тръби за изгаряне.Тракането се чува от отварянето му и затваряне, което става при определени обороти.Не знам как трябва да е, но при мен постоянно отваряше и затваряше докато не го махнах и с тръбичка съединих маркуча. Не знам дали е правилно, но дразнещото тркане изчезна.Сваляш гумата, пластмасовата кора над нея и ще го видиш.Успех!
              Brava 1.6 16V 90к.с.

Коментар

Колега, проблема който имаш, трудно може да се реши чрез форума! Просто ,шума няма как да го чуем , а той може да бьде от всякакьв произход.Тук всеки , в желанието си да помогне, би споделил своите сьмнения но те само биха те обьркали. Аз вьпреки опита който имам по тези модели се вьздьржам от конкретен сьвет - работата е за специалист който познава марката и може да мисли!

Коментар

Working...
                X