Колеги, не намерих нищо за ето този ...даже незнам как се нарича, предполагам че е "Маркуч вентил. на двигателя" но не съм сигурен затова прилагам снимка!Разбрах че е за охлаждането на двигателя спукан е и искам да го сменя , но незнам къде да го търся! Колата е фиат браво 1.2 16V
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да търся маркучa на снимката за Браво 1.2?
Collapse
X
-
pi4_s_bravo написа:Аз като гледам ако става въпрос за малкия маркуч ,то той е за картерната вентилация и не е крайно фатален ,в смисъл не е хубаво да смуче външен (не филтриран) въздух от цепнатината.Enjoy...
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Колега няма как да е от охлаждане на двигателя и от там да тече масло. Нашите двигатели се охлаждат главно чрез антифриз, ако ти е спукан маркуч от охлаждането ще си останал без течност. Маркуча за картерните газове като се спука и почва да се омаслява. Това е нормално.Enjoy...
Коментар
-
Не знам как е при 1.2 но мисля че ще е горе долу същото като при 1.4. Та на моя мотор в основата на тоя маркуч за картерните газове има натъпкана една мрежеста серпентина. 3-4 см. дълга. това се води искрогасител или нещо подобно. та тва нещо е хубаво да се почиства от време на време защото се затлачва и дефакто маркуча спира да си изпълнява задълженията. така и така ще махате тоя маркуч ако имаш същия искрогасител почистете го. става лесно с бензин, разредител или нещо от сорта
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Не знам как е при 1.2 но мисля че ще е горе долу същото като при 1.4. Та на моя мотор в основата на тоя маркуч за картерните газове има натъпкана една мрежеста серпентина. 3-4 см. дълга. това се води искрогасител или нещо подобно. та тва нещо е хубаво да се почиства от време на време защото се затлачва и дефакто маркуча спира да си изпълнява задълженията. така и така ще махате тоя маркуч ако имаш същия искрогасител почистете го. става лесно с бензин, разредител или нещо от сортаEnjoy...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар