Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да търся маркучa на снимката за Браво 1.2?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде да търся маркучa на снимката за Браво 1.2?

Колеги, не намерих нищо за ето този ...даже незнам как се нарича, предполагам че е "Маркуч вентил. на двигателя" но не съм сигурен затова прилагам снимка!Разбрах че е за охлаждането на двигателя спукан е и искам да го сменя , но незнам къде да го търся! Колата е фиат браво 1.2 16V
    Прикачени файлове
    Enjoy...

Аз като гледам ако става въпрос за малкия маркуч ,то той е за картерната вентилация и не е крайно фатален ,в смисъл не е хубаво да смуче външен (не филтриран) въздух от цепнатината.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
      Аз като гледам ако става въпрос за малкия маркуч ,то той е за картерната вентилация и не е крайно фатален ,в смисъл не е хубаво да смуче външен (не филтриран) въздух от цепнатината.
      ходих на сервиз казаха ,че е охлаждането на двигателя ,а и тече масло от там!!Затова и искам да го сменя за да спре теча!
      Enjoy...

Коментар

Никога повече не ходи в този сервиз. А като не знаеш къде да го публикуваш, можеше поне едно точно и ясно заглавие да му напишеш... Редактирам заглавието и местя в общия раздел.

Коментар

ogi28b написа:
          Никога повече не ходи в този сервиз. А като не знаеш къде да го публикуваш, можеше поне едно точно и ясно заглавие да му напишеш... Редактирам заглавието и местя в общия раздел.
          За напред ще знам
          Enjoy...

Коментар

Колега няма как да е от охлаждане на двигателя и от там да тече масло. Нашите двигатели се охлаждат главно чрез антифриз, ако ти е спукан маркуч от охлаждането ще си останал без течност. Маркуча за картерните газове като се спука и почва да се омаслява. Това е нормално.
            Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
            Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Hristian_Aleksiev написа:
              Колега няма как да е от охлаждане на двигателя и от там да тече масло. Нашите двигатели се охлаждат главно чрез антифриз, ако ти е спукан маркуч от охлаждането ще си останал без течност. Маркуча за картерните газове като се спука и почва да се омаслява. Това е нормално.
              Разбрах колега благодаря ти все пак за разяснението , много масло тече от там затова търсех маркуча под дърво и камък .... и морги обикалях ,така де МАРКУЧА Е ПОРЪЧАНЧ!
              Enjoy...

Коментар

Колега от къде поръча маркуча,че и на мен ми трябва точно този маркуч?
                Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
                Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

Не знам как е при 1.2 но мисля че ще е горе долу същото като при 1.4. Та на моя мотор в основата на тоя маркуч за картерните газове има натъпкана една мрежеста серпентина. 3-4 см. дълга. това се води искрогасител или нещо подобно. та тва нещо е хубаво да се почиства от време на време защото се затлачва и дефакто маркуча спира да си изпълнява задълженията. така и така ще махате тоя маркуч ако имаш същия искрогасител почистете го. става лесно с бензин, разредител или нещо от сорта
                  Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                  Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

sacheto написа:
                    Колега от къде поръча маркуча,че и на мен ми трябва точно този маркуч?
                    поръчах го от "Елит Кар" в Стара загора , но и в другите градове има от тази верига магазини провери в интернет къде е най-близкия за теб !
                    Enjoy...

Коментар

Hristian_Aleksiev написа:
                      Не знам как е при 1.2 но мисля че ще е горе долу същото като при 1.4. Та на моя мотор в основата на тоя маркуч за картерните газове има натъпкана една мрежеста серпентина. 3-4 см. дълга. това се води искрогасител или нещо подобно. та тва нещо е хубаво да се почиства от време на време защото се затлачва и дефакто маркуча спира да си изпълнява задълженията. така и така ще махате тоя маркуч ако имаш същия искрогасител почистете го. става лесно с бензин, разредител или нещо от сорта
                      мерси колега ще проверя дали са еднакви 1.2 и 1.4 и ще го почистя както ти казваш
                      Enjoy...

Коментар

Този маркуч само нов.На всички 1.2 двигатели се късат като за световно.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                          Този маркуч само нов.На всички 1.2 двигатели се късат като за световно.
                          затова и не се намират по моргите явно .. . и го взимам нов
                          Enjoy...

Коментар

Греда !! маркуча бил спрян от производтсво на 2 места ми го казаха .. помагайте!
                            Enjoy...

Коментар

Вулканизирай го или отрежи спуканата част и сложи тръбичка.
                              Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                              ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Working...
                              X