Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нещо странно почна да прави Фиатката преди малко...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нещо странно почна да прави Фиатката преди малко...

Съжалявам, ако вече е дискутирано, но търсих и не мога да намеря нещо подобно. Даже съм сигурен, че някъде има тема, в която даже съм писал, но не мога да я открия.Колата започна към 3000 оборота да ’губи мощност’. Не знам как да го определя, но до 3к колата си дърпа нормално, а вече към 3 само оборотомера се вдига, а колата се ослушва. Изключваме варианта да превърта гуми в движение и на 3000 оборота :D Миналата зима имах подобни проблеми, но в ниските обороти (и със старите зимни гуми), докато лятото нямах, което ми навява мислите за зависимост със външната температура....
    In JTD I believe, in Nm I trust !

Аз залагам левия си халоген, че е съединител...
    FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
    Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

на коя скорост го прави че сега времето е студено и на много места пътят е замръзнал и има вероятност гумите да превъртат
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

1-2-3 общо взето, градско каране. Не трябва ли да превъртят в по-ниските ?

Коментар

Изведнъж ли го направи?Как е димът? Има ли го? Няма ли го? Да се е увеличил или намалил? 1. Отвори капака,форсирай и се ослушвай за изпускане на въздух от въздуховода в близост до смукателният колектор. 2. Извади куплунга на дебитомера и пробвай колата.
          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Изведнъж, да. Към 5 я докарах от гаража и нямаше проблеми освен светеща лампа за горивото, което поправих на ОМВ с обикновен дизел. След няколко часа трябваше да изляза и започна това да го прави. Пушека не можах да забележа, но това ще стане утре.

Коментар

Колегата bgaf е прав че може и съединителя ти да си е отишъл,но трябва да обърнеш внимание на динамиката с която оборотомера расте и има ли някаква пропорционалност с ускорението на колата.Но си мисля че ако е съединител постепенно ще напомни за себе си.
              AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
              HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Колеги ,а да попитам има ли възможност при съединителя да попадне някаква течност вода например по някакъв начин и тя да е причината за това рязко вдигане на оборотите както при износен съединител.Знам че там е затворено но нали има тапа на маховика та оттам да е влезнало нещо.

Коментар

След един ден ще си заложа и десния халоген, че е съединител...И съединител най-лесно буксува на голяма предавка...Защото той предава въртящ момент...Те тоя въртящ момент на малки обороти и скорости е малък...На средните обороти е най-голям (зависи от модела на двигателя) и в най-големите обороти започва пак да пада...Пробвай на 5-та скорост с около 50 км/ч да натиснеш докрай педала за газта и гледай оборотомера...

Коментар

Пробвай дали е съединител,като запалиш колата,опъваш ръчната,слагаш 1-ва скорост и леко пускаш съединителя докато тръгне да отделя,ако колата започне да се мъчи да гасне не е от него,но ако пускаш педала и тя продължава да работи си е баш съединител.
                    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

кола

Ако е мокро що да не въртят на светофара например и това където колегата iakvvu е писал друго няма съединителя е после
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

bgaf написа:
                        Пробвай на 5-та скорост с около 50 км/ч да натиснеш докрай педала за газта и гледай оборотомера...
                        Пробвах - колата си се ослушва в ниските и набира бавно.
                        ivailo raichev написа:
                        Пробвай дали е съединител,като запалиш колата,опъваш ръчната,слагаш 1-ва скорост и леко пускаш съединителя докато тръгне да отделя,ако колата започне да се мъчи да гасне не е от него,но ако пускаш педала и тя продължава да работи си е баш съединител.
                        И това го пробвах - почва да се мъчи и да тресе. Стана ми жал и не я докарах до пълно угасване.
                        iakvvu написа:
                        Изведнъж ли го направи?Как е димът? Има ли го? Няма ли го? Да се е увеличил или намалил?1. Отвори капака,форсирай и се ослушвай за изпускане на въздух от въздуховода в близост до смукателният колектор.2. Извади куплунга на дебитомера и пробвай колата.
                        Димът си е същия. Сега като тръгнах към работа белееше малко - конденз ? Но го изкара и при настъпване си изкарва малко по-черничък и плътен облак дим. Иначе забелязах и някои своеволия на оборотите. Понякога в движение и на празен ход оборотите се вдигат до 1000, като след малко си падат до 850. Или обратното - падато до 650 (г/д) и след като спре колата се нормализират.

Коментар

На едно Волво S60 по същия начин започна да се държи, само че там много лесно го установихме, защото двигателя е много мощен - D5, петцилиндров дизел, 163 к.с. и 30+ кг въртящ момент...При подаване на газ на 4-та или 5-та скорост, се получаваше като придърпване, защото в един момент съединителя приплъзва и буксува, а после като отнемеш малко газта зацепва и върти...На градско каране на 1-ва, 2-ра, 3-та не ги правеше тези неща...Въпроса е, че почна изведнъж да изпуска...

Коментар

При това положение си губя левия халоген...Десния още не го бях заложил...Сега остава да търсиш проблема на друго място...Аз бях дотук, нека колегите да помагат оттук нататък.P.S.//Дай някакъв адрес да ти го пратя тоя халоген...

Коментар

Колеги, а какво ще кажете за задръстен горивен филтър ? Сменян е преди около година - към 10 хиляди км. Малко са му, но знае ли се...

Коментар

Working...
                              X