Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да си регулирам фаровете?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Как да си регулирам фаровете?

    Много слабо ми светят фаровете не типото и едва се вижда през нощта, а съм взел уж силни крушки. Имам чувството че трябва да се регулират и че не е от крушките. Рефлекторите също ги гледах и са си в идеално състояние. Забелязах че като се наклони предницата на колата надолу - почва да свети по-силно. Това ме навежда на мисълта че трябва да сваля фаровете надолу. Това добре, ама отворих капака и половин час разглеждах и не можах да намеря откъде се прави това чудо. Как да ги сваля тези фарове, може ли някой да ми обясни, ако има и някоя друга снимка ще бъде идеално, защото не ми се дават 10-ина лева за това в сервиз.

    #2
    Заставаш с Типото пред стена някъде и пускаш фаровете.Отбелязваш къде светят и след това-15м. назад.Пак пускаш фаровете-трябва да са 20-на см. надолу.
    N.Y. State of Mind

    Коментар


      #3
      Застани най-напред срещу една стена, запали фаровете и вдигни капака. Върху фаровете ще видиш лостчета. Те служат да вдигат и да спускат фаровете, когато колата е натоварена. На по-съвременните коли това се прави от купето . Раздвижваш лостчетата от положението в което са до срещуположното (двете трябва да са в едно положение) и виждаш на къде се местят "ъгълчетата". Нагласяш ги така, че да са вдигнати нагоре. Идеята е като се натовари колата и фаровете се вирнат нагоре да можеш да ги смъкнеш в последствие. След това хващаш една голяма кръстата ответртка и започваш да регулираш с кръстатите винтове от лостчетата нагоре надолу, а с тези отстрани - наляво/надясно. Мисля, че ако си на метър от стената (задължително на равно!!!) "ъгълчето" трябваше да е на 65см от земята. Колко трябваше да е между двете не помня, но левия фар се настройва да "бие" малко надясно, за да не заслепяваш насрещните водачи. Най-добре иди в някой сервиз да ти ги регулират, вземат 3-5лв. Поне на мен ми взеха толкова преди 2 месеца в сервиза на Фулда България - Мотоексперт. Дори тази регулировка я правя веднъж годишно. Не слагай по-силни крушки от тези, които е предвидил производителя. По-добре си вземи от типа с 40-50% повече светлина, но същата мощност - определено има ефект.
      FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
      ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

      Коментар


        #4
        Мерси много, утре ще го пробвам. Крушките са ми точно такива - водят се 50% повече уж, иначе са 60/55 вата.

        Коментар


          #5
          Готови са фаровете, в Костинброд ми ги регулираха с уред за 2 лева.

          Коментар


            #6
            http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...E0%F0%EE%E2%E5За Брава е, но 96. 5347853475476 % от нещата важат и за Типо.
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

            Коментар

            Working...
            X