Колеги, когато минавам по павета в колата не може да се стои от тракане. Според мен са самите ключалки на петата врата...не съм 100% сигурен но на това ми прилича. Веднъж я вях натупкал с чували с дрехи до горе. Еда се затвори вратата и не тракаше. Не са пластмасите...проверил съм ги. Някой има ли решение на този гаден проблем? П.П. Забравих да кажя, че самата врата няма никакъв луфт.Затваря се плътно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ужасно тракане от комбито на Мареата
Collapse
X
-
И на моята кола-Фиат Брава трака по същия начин.Не е от пластмаси,ключалки или въобще не е от интериора.Като я натоваря-спира,мисля че е нещо от окачването но така и не разбрах какво е.Даже имам и тема пусната,но никой не взе сериозно отношение и да сподели опит от форума.П.П. Проверил съм лагерите на носчите,тампоните,амортисьорите и пружините,ауспуха също-всичко е здраво...и пак потраква...Fiat Brava 1.2,16в
-
Като разбутам палците в ключалките когато е отворена се чува горе-долу същия звук... От това мисля че е от тях. Мисля си да ги понатъпча с грес. Ако се получи полужителен ефект ще драсна веднага. Сигурен съм че не е от окачването или генерацията.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
dimmX написа:Увий малко хартиено тиксо или изолирбанд на оградените места. Това са местата за закопчаване на падащия борд, петата врата и местата за закопчаване на седалкитеNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Коментар
-
Ако тракането продължи( в което се съмнявам) ще кача снимка и на друго решение ако проблема е в самата пета врата!едит: Ето снимка! Когато издирвах проблема, един колега от форума ме посъветва да направя това. Сам избираш къде да е ластика. Както е на снимката или по-надоло както е показано с жълто.now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
развиваш тампона за които е закачена ластиката от снимката на диммх и ще имаш не тракаща врата /по-трудно затваряща се и отваряща се даже може да я натискаш надолу докато отваряш,щото целта е да бъде бравата под напрежение за да не трака/,аз съм така вече 3-та година.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
При мен тракаше от подвижната броня и по точно от металните "пръчки", свързващи червения бутон със заключващите механизми. Маха се пластмасата на подвижната броня (хваната е с "рапидки") и през технологичните отвори се виждат въпросните "пръчки". После с по една свинска опашка ги пристегнах малко, колкото да не тракат, но да се движат, към технологичните отвори. И те така...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
dimmX написа:Увий малко хартиено тиксо или изолирбанд на оградените места. Това са местата за закопчаване на падащия борд, петата врата и местата за закопчаване на седалкитеNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар