Здравейте ,интересува ме какви биха могли да са причините за запотяването на стъклата ми като е студено навън. Сменил съм филтъра,парното си работи добре...и не ми е ясно от какво може да е .Дайте ми малко акъл Редактирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможни причини за изпотяване на стъклата в студено време?
Collapse
X
-
1. Затворена клапа за циркулация на въздуха. Трябва да е отворена, а не да върти въздуха в купето2. Спукано радиаторче на парното. Ако е спукано предното стъкло ще се поти и ще стои мазно3. Затисната клапа за циркулация в багажника. Намира се в десния ъгъл под стопа ри браво/брава. Ако е сложен пожарогасител, парцали или незнам си кво, въздуха не може свободно да влиза и излиза от колата при което пак се потят прозорците
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:1. Затворена клапа за циркулация на въздуха. Трябва да е отворена, а не да върти въздуха в купето2. Спукано радиаторче на парното. Ако е спукано предното стъкло ще се поти и ще стои мазно3. Затисната клапа за циркулация в багажника. Намира се в десния ъгъл под стопа ри браво/брава. Ако е сложен пожарогасител, парцали или незнам си кво, въздуха не може свободно да влиза и излиза от колата при което пак се потят прозорците
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Не няма да се отрази на парното. спуканото е толкова колкото да сълзи. като пуснеш парното то го изсушава и затова не е прокапало още. кажи какво ти е колата. при браво/брава/мареа радиатора се сменя лесно и сравнително бързо. за Пунто е малко по-сложно
Коментар
-
nedialk00
-
Не се притеснявай за смяната. Аз съм с колата от подписа и сам си го смених. Демонтаж (по ръководства и снимки от форума) около 45 мин. Просто внимавах и бавно действах. Монтаж - 25 мин. Номера е да си вземеш точния размер О пръстени които се сменят задължително. Ако не можеш да намериш на мен ми остана един комплект от размера който сложих. Мога да ти изпратя по някой автобус или да изчакаш малко, защото аз също съм от ВТ, но живея в Сф. Ще си идвам преди или по коледа. Поздрави.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Купих си спрей против изпотяване на стъкла. Пръскаш целия джам и след 2-3 сек. със сух парцал търкаш яко. Тъй като пише на упътването "изчакайте малко" първия път изчаках 30сек. и след това лъсках. Резултат - адско замазване вечер на светлините и направо полудяваш. Тъкмо бях отписал полезното действие на препарата, но опитах пак направо върху стария слой, само че изчаках 1-2 сек. и тогава бърсах - Резултата - поразителен. Колкото и да е студено и да дишам срещу стъклото няма изпотяване. 2 седмици грам не се изпоти нито 1 стъкло (намазах всичките), а освен това перфектна видимост без замазване. Преди 3 дни карах колата на мивка и момчето явно е лъскало джама от вътре с препарат, та днес започнаха да ми се потят прозорците и май операцията ще се повтори Адски съм доволен. Много е полезно за хора без А/С
Коментар
-
Купих си спрей против изпотяване на стъкла. Пръскаш целия джам и след 2-3 сек. със сух парцал търкаш яко. Тъй като пише на упътването "изчакайте малко" първия път изчаках 30сек. и след това лъсках. Резултат - адско замазване вечер на светлините и направо полудяваш. Тъкмо бях отписал полезното действие на препарата, но опитах пак направо върху стария слой, само че изчаках 1-2 сек. и тогава бърсах - Резултата - поразителен. Колкото и да е студено и да дишам срещу стъклото няма изпотяване. 2 седмици грам не се изпоти нито 1 стъкло (намазах всичките), а освен това перфектна видимост без замазване. Преди 3 дни карах колата на мивка и момчето явно е лъскало джама от вътре с препарат, та днес започнаха да ми се потят прозорците и май операцията ще се повтори Адски съм доволен. Много е полезно за хора без А/С
Коментар
-
Стъклата се изпотяват ако са мръсни. Вярно спрея против изпотяване може би помага( не съм ползвал такъв и не мога да го коментирам) но ако на всеки 10-тина дни стъклата се мият с препарат съдържащ алкохол то изпотяването се свежда до минимум. забатачи ли се колата( което при мен става редовно) то от полепналия прах и други фини мизерии стъклото се изпотява лесно. Клапата за отвеждане на въдуха я бях отписал като вариант за изпотяване, така карах една зима. от 3 месеца преместих пожарогасителя и триъгълника и кво стана. преди ми се потяха страничните стъкла много яко. сега едвам едвам. така че явно тая клапа наистина помага
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Има и клапа за въздуха в задната броня там се събират боклуци и от това може да е и и другото е да тече радяторчето на парното .Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар