Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

загуба на охладителна течност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

загуба на охладителна течност

Здравейте!Имам следния проблем на Фиат Пунто - от известно време водата в радиатора ми намалява. Отначало губеше по 1л на седмица, но напоследък започна да губи по 1л - 1.5л на ден. Тази събота един познат дети не му е съвсем това специалността ми каза че според него е от гарнитурата на двигателя и издухвало водата през ауспуха. Как ви звучи това като обяснение и ако е вярно колко ще ми струва смяната на тая гарнитура горе-долу?

Парното работи нормално. Не съм забелязал да пуши бяло като я изфорсирам, а за балончетата не мога да кажа трябва да го проверя.

Коментар

Колата има ли газова уредба? А пробва ли да я оставиш да поработи на място 5 минути и да огледаш за локвичка/външен теч?
      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Има газова да. Не съм го пробвал това ама теча не е чак толкова силен че да се забележи чак локвичка (поне аз така си мисля). Иначе сипвах от ония добавки за спиране на течове (и течната и твърдата) но никакъв резултат.

Коментар

Ами като за начало огледай за външен теч.Ако издухва вода в двигателя тогава го има и обратния ефект при който в охладителната система влиза горивна смес под налягане така че загледай се за мехурчетата и дали надува някой маркуч докато работи.Успех!
          Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Неслучайно попитах за газовата. Чувал съм за случаи, при които нещо се скапва в изпарителя (мембрани?) и оттам антифриза влиза за изгаряне. Не съм сигурен доколко това би довело до бял пушек отзад. Иначе проверката за мехури и налягане в разширителния съд си е задължителна, ма то кви мехури, като в него няма нищо - литър на ден
            Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Е че то изпарителя ако се издъни като поседи колата той ще се напълни след което веднага следва воден удър на двигателя и дотам.Отделно че мембраната между водата и газта е доста дебела и е завинтена със страшно много болтове.Почти невъзможно е според практиката да се получи смесване на водата с газта.Отделно в мястото където водата и газта са близо една до друга газта е с налягане около и над 6 атмосфери и ако имаше пробив досега да се беше взривила няколко пъти цялата водна система защото това налягане щеше да се предаде към водната система.Най-вероятно се касае за теч в системата ама както беше при мен някъде така,че да разпръсква водата и да няма конкретна локва.
              Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

вода

виж дали има външни течове оставия на чисто място и ако капе виж от каде иначе3 ако гя издухва от аспуха трябва ремонт да нее прегрявана .А що се отнася за добавките на едно пуесто пишеше ако не свърши работа отидете в най близкия сервиз но на чуш език и никои нему обръща внимание .Може да тече от помпата .
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Сега да обобщим. Ако е пробив в гарнитурата трябва да има балони в разширителния съд. Ми значи довечера ще я оставя на чисто място ще долея вода и ще я оставя да работи малко да видя дали ще има балони и да огледам дали не се вижда теч отнякъде.

Коментар

Колегата kluchar е прав че може и от водната помпа да тече.
                    N.Y. State of Mind

Коментар

Колегата kluchar е прав че може и от водната помпа да тече.
                      N.Y. State of Mind

Коментар

Working...
                      X