След поредната смяна на тампон на двигателя установих ,че гумения баланс си танцува по полуоската.Каква му е точно функцията и какво ще стане ако го махнаРедактирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За какво служи гуменият баланс на полуоската?
Collapse
X
-
bobizdr написа:Kолега,не го махай.Аз моя си го оправих ,като подложих парче тънка гума.Развиваш двата болта,слагаш парче гума,стягаш и си готов.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Разстоянието се мери от вътрешния краи на полуоската,откъм скоростната кутия,до външния краи на баланса и го дават в Хаинес да е~ 305мм.Не ми е ясно само как ще го измериш без да извадиш полуоската от кутията,което си иска махане на шарнира и голямата скоба на маншона на скоростната кутия(където влиза карето),след което се посуква шенкела с полуоската,докато излезе.Предполагам,ако си сменял маншон,съединител или си имал някакъв ремонт по скоростите си наясно с процедурата.Не знам дали си заслужава и не мога да ти дам съвет,но ако имаш времето го направи,за да не го мислиш Не знам на живо така ли е,защото не съм се заглеждал дотолкова в поуоската,но на чертежа диаметъра на полуоската,там където ляга балансът е по-малък,като е по-широк от баланса с по няколко милиметра.Ако имаш късмет може да си го подминал и наистина също да е така,което ще ти даде горе-долу някакъв ориентир.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Ами значи има едно местенце на полуоската където диаметъра е по-малък,обаче това местенце е на максимум 10см. от лагерчета на маншона,а самия баланс винаги е бил на по-дебелата част,това по спомеДа вадя полуоската е направо немислима.Първо че е много разглабяне,а и второ че ми липсва парче от мястото където ляга маншона в/у скоростите и не е много желателно да се пипаLacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
viktorsterev написа:Ами значи има едно местенце на полуоската където диаметъра е по-малък,обаче това местенце е на максимум 10см. от лагерчета на маншона,а самия баланс винаги е бил на по-дебелата част,това по спомеДа вадя полуоската е направо немислима.Първо че е много разглабяне,а и второ че ми липсва парче от мястото където ляга маншона в/у скоростите и не е много желателно да се пипаFiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Аз преди си карах типото без такъв баланс.. просто защото незнаех че има. Но след като изкривих полуоската след един нелеп удар в бордюр сложих такава с баланс и да ти кажа не намерих разлика! Така че ако не можеш да го застопориш по някакъв начин по-добре го махни!Поздрави!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар