Здравейте,колеги искам да попитам понегже сменям гарнитура на регата 1.5 остъргах кратуната на макс проблема обаче е , че скъсах двата болта в блока но ги извадих въпроса ми е има ли значение дали болта ще е оригинален или мога да си взема от някой магазин със същата здравина на опън понеже знам че когато загрее колата те се разспъват и да не издухам пак гарнитура и с метричен клиоч на колко кг трябва да ги стегна поне ги стягах на ръка.Тракторис комбайнер съм...Грешен раздел -> Преместена. Модерирано заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви болтове за главата на Регата 1.5?
Collapse
X
-
първо болтовете се сменят след всяко сваляне-това по закон.второ комплекта струва 15лв.трето ти за да си скъсал старите значи си стягал без динамометричен ключ и не си спазил силата на стягане предписана от производитела,а тя е първи момент-20нм,вторимомент40нм,трети момент 90гр и четвърти момент-още90гр.и четвърто-тези двигатели не са като на тракторитеот ткзс-то и да се стяга кой както му падне.дано съм ти бил полезен . успех
Коментар
-
Болтове си купи от магазин за автоцасти като нqма знацение за каква кола са . Трqбва да бъдат със състата резба и горе долу състата дължина на резбовата цаст и обстата на болта. Състо така могат да бъдат и от трактор ДТ54 ДТ25,Беларус,Кировец, комбайни СК4 НИВА, СК5Колос ...Ай наздраве и утре отново на протестите да свалим комунqгите :DLANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар