Здравейте, колата ми я виждате от подписа. Едно нещо ме дразни от 1 година ама накрая да се заема да го оправя. Проблема е следният: стойките на огледалата и рамката на горния багажник са алуминиеви. Незнам по каква причина (предполагам не добра предварителна обработка) боята се е надигнала и ми е "цъфнал" алуминия. Картинката е "прекрасна"- детайли боядисани с черна боя и петна от светъл алуминий, целия окислен мм чудно . Боя намерих. Въпросът ми е: с какво да обработя тоя ш...н алуминий, да му падне окиса, че да не се получава пак така. Хайде химици помагайте :D .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Боядисване върху алуминий
Collapse
X
-
Никакви механизми няма, тоците се държат на букса, огледалото се сваля супер лесно. Мойта кола досега явно гараж не беше виждала и като я взех алуминиевата стойка на огледалата буквално беше цъфнала, ще кажеш че е стояла на слънце 5 години и боята беше цялата напукана. Свалих ги, минах ги с финна шкурка, после с малко разредител свалих каквото можах и ги пръснах с матов спрей два пъти. Станаха по-добре от оригинални, спрея прави тънък слой и едва ли ще се напукат вече. Но гледай спрея да е задължително матов. Със същия спрей (пише, че е за нафтови печки и държи на температура) пръснах и барабаните на спирачките и съм доволен.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
BAMZI написа:Колега - обработи петната с 3 % фосфорна киселина - остави да подейства 24 часа. Получава се нещо като пластмасово покритие. Шлайфай с шкурка и напръскай.Намажи ги съвсем леко и внимателно за да не засягаш здраво място!Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Lancia Y
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар