Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Боядисване върху алуминий

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Боядисване върху алуминий

Здравейте, колата ми я виждате от подписа. Едно нещо ме дразни от 1 година ама накрая да се заема да го оправя. Проблема е следният: стойките на огледалата и рамката на горния багажник са алуминиеви. Незнам по каква причина (предполагам не добра предварителна обработка) боята се е надигнала и ми е "цъфнал" алуминия. Картинката е "прекрасна"- детайли боядисани с черна боя и петна от светъл алуминий, целия окислен мм чудно . Боя намерих. Въпросът ми е: с какво да обработя тоя ш...н алуминий, да му падне окиса, че да не се получава пак така. Хайде химици помагайте :D .
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
    Lancia Y

Хаха, нормалния проблем на тия огледала Мойте ги търках до чист метал, след това ги боядисах черни, но след около година пак се олющиха. Изглежда съм сгрешил, трябвало е някакъв грунд или основа за алуминий да сложа, ама кой да се сети

Коментар

боя

Няма ли да стане ако ги занесеш детайлите да ги пръснат прахово, може да е по-надеждно.незнам само дали на огледалото не трябва да се извади и всичко вътре нали има много механизми.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега - обработи петната с 3 % фосфорна киселина - остави да подейства 24 часа. Получава се нещо като пластмасово покритие. Шлайфай с шкурка и напръскай.Намажи ги съвсем леко и внимателно за да не засягаш здраво място!

Коментар

Никакви механизми няма, тоците се държат на букса, огледалото се сваля супер лесно. Мойта кола досега явно гараж не беше виждала и като я взех алуминиевата стойка на огледалата буквално беше цъфнала, ще кажеш че е стояла на слънце 5 години и боята беше цялата напукана. Свалих ги, минах ги с финна шкурка, после с малко разредител свалих каквото можах и ги пръснах с матов спрей два пъти. Станаха по-добре от оригинални, спрея прави тънък слой и едва ли ще се напукат вече. Но гледай спрея да е задължително матов. Със същия спрей (пише, че е за нафтови печки и държи на температура) пръснах и барабаните на спирачките и съм доволен.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

огледалото е на 3 болтчета и една букса ,сваля се супер лесно и бързо .Сваляш си двете огледала ,пазариш се с бояджията и си готов ! предварително ако си без колата си запиши номера на боята ,да не се разкарваш
            фиатче Браво 2.0

Коментар

BAMZI написа:
              Колега - обработи петната с 3 % фосфорна киселина - остави да подейства 24 часа. Получава се нещо като пластмасово покритие. Шлайфай с шкурка и напръскай.Намажи ги съвсем леко и внимателно за да не засягаш здраво място!
              Това май ще го пробвам. Колеги проблема ни не е в боята аз писах по-горе :D . Проблема е в обработката на алуминия.
              Alfa Romeo 166 2,4 JTD
              Lancia Y

Коментар

Доколкото си спомням при алуминиевата дограма няма такъв проблем.Боядисана е прахово,за покрития отдолу не се сещам.Просто махни добре окиса и прахово боядисване му е майката!
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                X