Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

сменен термостат пак загрява

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

сменен термостат пак загрява

колеги помощ

Re: сменен термостат пак загрява

Mitko написа:
    jarulmo написа:
    колеги помощ
    Включва ли перката?
    да но малко късно то е изтекло вече колата е уно 88г

Коментар

Въздух в системата най-вероятно!А водната помпа наред ли е?
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
        Въздух в системата най-вероятно!А водната помпа наред ли е?
        и тя е нова наскоро я сменихме

Коментар

Ако има повече луфт между корпуса на помпата и турбината неможе да засмуква добре течност .Така няма движение на течноста и загрява! също както колегата казва можеи въздух в системата

Коментар

vancho20 написа:
            Ако има повече луфт между корпуса на помпата и турбината неможе да засмуква добре течност .Така няма движение на течноста и загрява! също както колегата казва можеи въздух в системата
            и аз съм съгласен за въздох в системата.когато ти загрее винаги ли се включва перката когато ти е загряла пипни дали целия радиатор е топъл.
            brava 1.4 12v.sx
            drive fast or go home

Коментар

skier написа:
              vancho20 написа:
              и аз съм съгласен за въздох в системата.когато ти загрее винаги ли се включва перката когато ти е загряла пипни дали целия радиатор е топъл.
              да включва се винаги перката след като прегрее

Коментар

колега а температурния датчик наред ли е на мен така ми се получаваше като тоя въпросен датчик включва перката прекалено късно. а с обезвъздушаване също трябва да внимаваш
                Нее важно колко коня има под капака а какво магаре е зад волана!

Коментар

taz1 написа:
                  колега а температурния датчик наред ли е на мен така ми се получаваше като тоя въпросен датчик включва перката прекалено късно.
                  и аз това забелязвам но не винаги закъснява проверих замехурчета в казанчето когато работи мотора перката се включва на 84 градуса и не изхвърля постоянно ами когато си по иска

Коментар

А какво и от къде изхвърля?

Коментар

peho написа:
                      А какво и от къде изхвърля?
                      ми антифриз от казанчето

Коментар

Капачката на казанчето ти затваря ли се добре,херметизира ли системата и работи ли и клапана.На мен също колата ми изхвърли антифриз,ведъж като спрях пред нас и се смаях какво става.Но се оказа,че просто не съм завил капачката на казанчето,добре че не я бях загубил по пътя.Завих я и после нямаше проблем.

Коментар

peho написа:
                          Капачката на казанчето ти затваря ли се добре,херметизира ли системата и работи ли и клапана.На мен също колата ми изхвърли антифриз,ведъж като спрях пред нас и се смаях какво става.Но се оказа,че просто не съм завил капачката на казанчето,добре че не я бях загубил по пътя.Завих я и после нямаше проблем.
                          ми завъртяна е до края

Коментар

taz1 написа:
                            колега а температурния датчик наред ли е на мен така ми се получаваше като тоя въпросен датчик включва перката прекалено късно. а с обезвъздушаване също трябва да внимаваш
                            неска си смених датчка на перката на радиатора заштото мисля 4е закъснява с включването

Коментар

А самият радиатор да не се е набил много с мушици и прахоляк отпред и да неможе да минава въздух през него.Защо не го погледнеш,а и да опиташ да го измиеш,не е голяма трудност.

Коментар

Working...
                              X