Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблемчета с Типо DGT

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблемчета с Типо DGT

Колеги вчера взех едно Типо DGT.Както повечето италианки на тая възраст (1990) и тази не отстъпва по проблеми с тоците :D Вчера по пътя ги установих и те са следните:1.Лампата за акумулатора ми понякога светва,понякога мъждука,а друг път си е угаснала.Премерих веднага с мултицет и алтернатора си зарежда в нормите,когато свети и мъждука.2.Плафона на купето премигваше от дупките като по едно време светна завинаги.Спирам контакт пак си светеше без значение отворена/затворена врата и се принудих да извадя предпазителя,защото пътувах нощем.3.Централното ми заключване отключа,но не заключва.Като заключвам се заключват багажника,шофьорската и задна дясна врата,а другите две не и като върна ключа гореизброените 3 пак се отключват.Колата е със заводско централно и ми споменаха,че не е като китайските ами може би е към бравата.4.Колата е с дигитално табло.Забелязвам,че като вдигне над 2500об. светва лампата POWER.Обаче другата ECONOMY не съм я видял и за секунда да премигне.5.Вчера и сипах 35лв. бензин,което са около 15л.Нормално ли е уреда да не ги отчете.Напълни една чертичка,която след около 15км. каране изчезна.После малко премигва резерва за около 2-3км. и край.Нито имах чертички,нито светеше резерва,но пък минах около 120км.Май и тук има нередност (Между другото на колко литра светва резервата?)Общо взето това са проблемите.Ел.стъклата ми също ми създават малко ядове(едното пука след средата,а другото бръмчи много),но смятам,че едно смазване,пренавиване на жилата и евентуално стягане или подмяна на някой водач ще ги оправи.Общо взето това ядовете.Иначе колата ми създава невероятни емоции.Не съм предполагал,че близо 22 годишна кола може да ме радва така :D Дано въпросите ми не са досадни и банални.Ако някой намери време да ми даде някакви насоки преди да почна да се лутам из ел.инсталацията ще съм му благодарен
    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Re: Проблемчета с Типо DGT

white_shark написа:
    Колеги вчера взех едно Типо DGT.Както повечето италианки на тая възраст (1990) и тази не отстъпва по проблеми с тоците :D Вчера по пътя ги установих и те са следните:1.Лампата за акумулатора ми понякога светва,понякога мъждука,а друг път си е угаснала.Премерих веднага с мултицет и алтернатора си зарежда в нормите,когато свети и мъждука.2.Плафона на купето премигваше от дупките като по едно време светна завинаги.Спирам контакт пак си светеше без значение отворена/затворена врата и се принудих да извадя предпазителя,защото пътувах нощем.3.Централното ми заключване отключа,но не заключва.Като заключвам се заключват багажника,шофьорската и задна дясна врата,а другите две не и като върна ключа гореизброените 3 пак се отключват.Колата е със заводско централно и ми споменаха,че не е като китайските ами може би е към бравата.4.Колата е с дигитално табло.Забелязвам,че като вдигне над 2500об. светва лампата POWER.Обаче другата ECONOMY не съм я видял и за секунда да премигне.5.Вчера и сипах 35лв. бензин,което са около 15л.Нормално ли е уреда да не ги отчете.Напълни една чертичка,която след около 15км. каране изчезна.После малко премигва резерва за около 2-3км. и край.Нито имах чертички,нито светеше резерва,но пък минах около 120км.Май и тук има нередност (Между другото на колко литра светва резервата?)Общо взето това са проблемите.Ел.стъклата ми също ми създават малко ядове(едното пука след средата,а другото бръмчи много),но смятам,че едно смазване,пренавиване на жилата и евентуално стягане или подмяна на някой водач ще ги оправи.Общо взето това ядовете.Иначе колата ми създава невероятни емоции.Не съм предполагал,че близо 22 годишна кола може да ме радва така :D Дано въпросите ми не са досадни и банални.Ако някой намери време да ми даде някакви насоки преди да почна да се лутам из ел.инсталацията ще съм му благодарен
    1. Лампата най вероятно не контактува (самата крушка) извади таблото с 4 видии е хванато (2 от ляво и 2 отдясно, от ляво сваляш капачето на говоритела, а отдясно има една пластмаса която излиза настрани). 2. Плафона също няма проблем, проблема ти е във ключето, което се намира точно като отвориш вратата до прага и по точно проблема е че вратата не опира в него и плафона ти няма как да огасне (аз го оправих като навих една видия в средата). 3. И моето централно прави така случайно Решението е да смениш машинките във самите врати или да отключиш и заключиш няколко пъти да се раздвижат (при мене е така) 4. Лампата Economy трябва да свети постоянно а на теб не свети защото е изгоряла крушката ( при мене бяха изгоряли половината крушки в таблото ) 5. А за резервата пак не се притеснявай наистина е доста големичка При мене трябва да налея над 20 лева за да излезе евентуално от резервата. Поздрави и да си караш Типото със здраве
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Re: Проблемчета с Типо DGT

white_shark написа:
      Колеги вчера взех едно Типо DGT.Както повечето италианки на тая възраст (1990) и тази не отстъпва по проблеми с тоците :D Вчера по пътя ги установих и те са следните:1.Лампата за акумулатора ми понякога светва,понякога мъждука,а друг път си е угаснала.Премерих веднага с мултицет и алтернатора си зарежда в нормите,когато свети и мъждука.И при мен го имаше тоя проблем точно както го описваш. Има едно кабелче което се връзва към алтернатора и там кабелната обувка се окислява. Вадиш го, пръскаш малко wd40 и на няколко пъти го вкарваш и изкарваш. Ще забравиш за проблема! 2.Плафона на купето премигваше от дупките като по едно време светна завинаги.Спирам контакт пак си светеше без значение отворена/затворена врата и се принудих да извадя предпазителя,защото пътувах нощем.Имаш някой развален датчик на вратите. Прегледай ги.5.Вчера и сипах 35лв. бензин,което са около 15л.Нормално ли е уреда да не ги отчете.Напълни една чертичка,която след около 15км. каране изчезна.После малко премигва резерва за около 2-3км. и край.Нито имах чертички,нито светеше резерва,но пък минах около 120км.Май и тук има нередност (Между другото на колко литра светва резервата?)Това е познат проблем на нивомерите. Ако си намериш 2ра ръка е въпрос на време и той да се прецака. По принцип тея след 93 са малко по-добре направени ама пък мерят една идея по грешно.
      Надявам се да съм бил полезен. Успех с типака!
      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Благодаря за отговорите и пожеланията колеги.Проблема с плафона е отстранен.Гумената шапчица нещо се беше изместила и при затворена врата не е достигало да натисне бутона.Вече няма ядове.Смених и лостовата система на чистачките+моторчето,защото на това пластмасите,които ще щракват на ябълките бяха износени и се измъкват при висока скорост.Бензиномера няма да го пипам.Без това скоро замислям да си прехвърля газовата уредба от блъснатото Уно.Ще и слагам да има бензин колкото да не е празно и тъй Утре ще видя за тая обувка на алтернатора да я зачистя и пристегна.После идва ред на лампата ECONOMY,тези на врътките на централната конзола и на копчето за ел.стъклото отдясно...въобще не е като да нямам лампички за смяна Тая вечер "ново 20"-фаровете ми въобще не знаят какво става.На къси светят уж на къси обаче мъждука лампата за включени дълги.Прецъквам на дълги и сякаш левия фар свети едновременно на къса+дълга светлина,а десния само му отслабва светлината,но не превключва на дълги.Ще видим и там за какво иде реч...Направо ги обичам тия италианки.Човек никога не скучае с тях
        EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

Лампичките на врътките се сменят сравнително лесно и не се разглабя нишо отзад. Да не се подведеж. Започва се със две малки винтчета точно под врътките.Относно лампичките на ел-стъклата там е малко по трудно защото са капсуловани и запоени към платката. Трябда се мине на вариант с диод и съпротивление.А относно фарове може и лостчето да ти е заминало, в случай че всичко по инсталацията е наред. Колкото за проба мога да ти подаря едно което е с прецакани мигачи. Пиши лично ако имаш интерес.
          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Благодаря ви колеги-много сте отзивчиви!
            EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

xctr написа:
              Лампичките на врътките се сменят сравнително лесно и не се разглабя нишо отзад. Да не се подведеж. Започва се със две малки винтчета точно под врътките.Относно лампичките на ел-стъклата там е малко по трудно защото са капсуловани и запоени към платката. Трябда се мине на вариант с диод и съпротивление.А относно фарове може и лостчето да ти е заминало, в случай че всичко по инсталацията е наред. Колкото за проба мога да ти подаря едно което е с прецакани мигачи. Пиши лично ако имаш интерес.
              Тея дето са в самите копчета на ел. стъклата съм ги сменял и от двете страни и са едни много малки и се започват но не виждам смисъл да се слагат диодни, не е трудна работа смяната а просто е голям въртел и сега при тези минусови температури няма сила която да ме накара да ги смена Лостчето има вероятност да е щом ти премигва лампата на дългите, но не и защото единия фар не свети, защото релето за дългите е едно и управлява и левия и десния фар. Щом на единия работат и двете светлини работи в режим светкавица и е почти сигурно от лоста :D Прегледай си бушоните за всеки случай (имаш 4 бушона, два за късите и два за дългите)

Коментар

Фаровете са вече горе долу добре.Буксата на десния не е оригиналната,а някаква универсална.Бяха разменени кабелите на дългата и късата светлина,където са правени снадките.Обърнах ги и сега си има на къси-къси и на дълги-дълги.Интересното е,че при преминаване от дълги на къси се забелязва как когато светне късата не светва рязко ис илно ами едно такова постепенно усилва.Струва ми се има някъде лошо замасяване,но не съм се ровил повече.Общо взето някакви дребни работи останаха за правене и вече не ги мисля много.Имам осветление вече на врътките.Копчето на джама няма да го пипам,но ще видя централното,че иде зима и замислям да го оправя и да му вържа един модул с дистанционно ако случайно ми замръзне патрона и не мога да бръкна с ключ да си отварям директно с дистанционно.И да използвам темата си искам да попитам имате ли газови на Типотата си? Намерил съм си една хубава уредба с 25л. бутилка и ел.изпарител BRC и възнамерявам да я закупя и монтирам.Имам опит с тях,но ме интересува как е при вас.Как подавате газта-с плочка някаква,разпробито моно със щуцери(най-доброто сякаш) или маркуча директно над дросела(най-кофти изпълнение според мен)? Отоплението смятам да го взема от преди парното както ми беше на Уното.И да прекъсна тока към релето на бензиновата помпа.Така ги мисля да станат нещата.То е елементарно двигателче,но ако има някакъв пиниз,който не знам може да споделите
                EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

Сега чак виждам темата и се включвам и аз. Значи, относно газовата - изпарителя и газовия клапан съм ги монтирал в празното място в десния калник. Отопление съм взел последователно на моното с маркучи 8 мм. Със смесителна плочка съм, естествено! Относно измервателя на бензина - сондата в резервоара ти прави магарии! Аз съм правил следния експеримент - карам докато ми изгаснат всички лампички за бензина. Само остава да мига оранжевата хоризонтална чертичка. Отиван до бензиностанцията и пълня дюкме, ама докато видя бензина в гърловината. Бензоколонката отчита 41 литра. По каталог резервоара на типо събира 51 - 52 литра. Та от тук си правя заключение, че резервата ми е около 10 литра.Сега като съм с газовата (без каквато и да е автоматика) съм си изградил навик да паля на бензин и да гася на бензин. Та гледам да не оставам под резервата. Или с други думи на около месец доливам за 10 лева (около 4 литра) и ми светват двете двойни първи чертички!

Коментар

Ма*ицата й Докато наредя музика, това онова и сега гледам спря да ми свети и лампата POWER.Фаровете пък не искат да се регулират.Не се мърда рефлектора на единия нито ръчката.Май тия дни ще го вкарам на топличко в сервиза където ми е и "вечния проект" и ще се позанимая сериозно,защото тия предблокови изпълнения в студа не водят до желания резултат.Трудоспособността нещо пада пропорционално със спирта в термометъра Като свърша с всички глупости ще дам отчет
                    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

white_shark написа:
                      Ма*ицата й Докато наредя музика, това онова и сега гледам спря да ми свети и лампата POWER.Фаровете пък не искат да се регулират.Не се мърда рефлектора на единия нито ръчката.Май тия дни ще го вкарам на топличко в сервиза където ми е и "вечния проект" и ще се позанимая сериозно,защото тия предблокови изпълнения в студа не водят до желания резултат.Трудоспособността нещо пада пропорционално със спирта в термометъра Като свърша с всички глупости ще дам отчет
                      Може да е вдигнат докрай, пробвай да въртиш на другата посока, като го развиваш се вдига, като затягаш се сваля надоло и коя врътка въртиш Вътрешните са за нагоре и надолу а външните за настрани

Коментар

Тц няма фарове тая кола.Какво ли не проверих...букси,предпазители,релета,замасяване,на прежението-всичко е наред.Накрая пуснах към крушката директно 2 жици от акумулатора да сравня и пак 1:1 жълто и слабо както с другия фар вързан към инсталацията.Подчертавам,че имам нормално напрежение от динамото.На дълги е добре ама почвам да си мисля,че и те няма да са на 100% щом на къси положението е такова.Лампите ми са ми Осрам КуулБлу, тъй че и те не са проблемът.Регулирах ги да светят на пътя,но самата светлина е кофти.Сега съм се замислил над 2 варианта.1.Монтирам си един китайски биксенон на 4300/5000 келвина за 60-тина лв.ъ2.Купувам си 2 фара от тия евтините тук http://www.avto.bim.bg/m148/t18/FIAT...o-1993/Farove/ , слагам Осрам-ите и се надявам да светят добре Сега гледам колегата с Пунтото,че е пратил рефлектори в Стрелча,но гледам в сайта им,че възстановяването на комплект варира 30-100лв.+куриер отиване и връщане...т.е има възможност да ми излязат г/д колкото вариант 2 и в крайна сметка си остават със старите стъкла и затова не съм мислил в/у тоя вариант.Като типична "везна" пак се чудя какво да направя за най-добре [/url]
                        EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

Изплакна ли фара колега ? Най-добре е със кислордна вода, но аз лично мойте съм ги плакнал с вода и Ехо Хидро балсам. Супер доволен съм от фаровете даже още преди да сложа Osram Silverstar.

Коментар

Не съм.Тази вечер едно приятелче ме светна за почистването с кислородна вода.На първата ми кола ги бях мил на чешмата и после ги полирах с мека кърпа,но след време хрома помътня и на места изпада.И всичко това не защото не светеха ами заради петна от 4-5 капки на долната част.В крайна сметка ще пробвам последно да ги почистя както казваш...нищо няма да загубя,защото тъй или иначе работата е зле.Ето 2 бързи снимки с телефон,но все пак се вижда за каква не двойна,не тройна ами десеторна разлика говорим...Направо нереална разлика
                            Прикачени файлове
                            EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

Утре пристигат нови фарове и трябва проблема да се реши...надявам се.Моя токов филм обаче продължава Не ми бачкат 3-те копчета отляво...вчера смених крушката на "економи"-то и тая вечер ми се струва,че като включа фаровете и подсветката на таблото е по-слаба отколкото беше.Мъчих отново с копчето при включени фарове да щракам,за да променя силата,но нищо не се случи.Четох,че има някакъв блок под акумулатора,където таблото взема маса.Ще го проверя утре.А има ли опция това намаляне на подсветката на таблото да се изключи и винаги да си свети силно? Или поне едното копче за светлината да накарам да заработи и да ги усиля... Направо почвам да се отчайвам вече с това електронно Типо...с дъртото Уно-то нямаше такива ядове-само каране... За капак ми протече и маншона откъм кутията на лява полуоска,че и него ще сменям тия дни.Направо какво става и аз не знам
                              EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT

Коментар

Working...
                              X